Startsida / Inlägg

Big Data och Big Orgasm

av katlar
Skärmavbild 2016-05-13 kl. 04.26.10

Ärligt, jag har aldrig varit en stor fan av massagestavar. En kompis däremot älskar sina, använder tills dom går sönder (har aldrig riktigt fattat hur man hanterar en massagestav så den bryts itu, men det går tydligen) och köper nästa.

Snart kommer nästa generation massagestav ut på marknaden – den smarta. Just det, Big Data för snippan. Möjligheten att kartlägga orgasmen och räkna ut exakt när, på vilket sätt och hur länge. Inbäddat i den grå smartstaven flera olika sensorer inbäddade. Via en app kan all orgasmdata laddas upp till telefonen. Såhär kan det se ut i appen:

 

summary

 

Som vi längtat? Woop, woop. Eller? En graf över vägen mot klimax. Som visar exakt hur lång tid det tar innan det smäller. Eller vilken vinkel som är mest effektiv för optimal njutning.

Träffar smartstaven ”Lioness” grundare Liz Klinger på Berkeleys accelerator SkyDeck. Här backas en rad startups som just kommit ur startblocken av det välrenommerade universitetets stora nätverk.

– Jag kommer från en konservativ familj i mellanvästern. Vi snackade aldrig om sex hemma, berättar hon.

Jag bänder och känner på smartstaven och tänker visst, det kan ju vara spännande att sätta siffror på sina orgasmer. Pyttesensorerna inbäddade i silikon kan avslöja sånt som jag aldrig tänkt på att jag vill veta. Genomsnittstiden för att komma. Hur mycket temperaturen stiger mellan benen när klimax närmar sig. Och kanske kan man också hitta mönster för kåtaste dagarna i månaden.

Just nu betatestas den sensorförsedda massagestaven av kvinnor. Det man framförallt sett, berättar Liz, är att det blir lättare att prata om sex med sin partner.

En betatestare hade problem med sin man som alltid kom mycket snabbare än hon. Genom sin insamlade orgasmdata kunde hon visa hur lång tid hon behövde för att hänga med.

– Min vision är att kvinnor ska få ett bättre sexliv och att det ska bli enklare att ha en konversation med sin partner, säger Liz och tillägger att hon minska stigmat kring kvinnlig sexualitet.

Jag blir lite full i skratt. Får bilden i huvet: Jag plockar upp telefonen framför en kille och visar upp min orgasmgraf. Börjar peka och förklara. Snart är vi involverande i en sprudlande konversation. Or not.

Skulle det verkligen bli enklare att snacka om sex genom att luta sig på data? Själv har jag aldrig kopplat ihop sex med grafer och siffror och tänker inte börja nu heller.

Hursomhelst, snart finns den isbrytande smartstaven på marknaden. En fitbit för snippan. Vem vet, snart kanske jag står där och jämför med orgasmdata med polarna, precis som när vi skryter om vad hälsoappen säger, och hur många steg vi tagit idag.

 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB