Startsida / Inlägg

Nemeth senaste svensk till NHL

av Grefve

God dag!

I dag är det alltså långfredagen, dagen då påsken sätter igång på allvar.

Långfredag är ju, som ni säkert vet, en röd dag. Det innebär att de flesta ”vanliga” människor är lediga.
Men som sportjournalist spelar det ingen roll om det är röd dag eller inte, det är work as usual.

Så jag tänker ge er en del inlägg här i silly season-bloggen i dag också.

Vi börjar med en nyhet som inte är någon nyhet för er som läser Sportbladet. Dallas har i dag presenterat sin värvning av Patrik Nemeth, något som vi på Sportbladet avslöjade redan förra veckan.

Nemeth blir alltså den senaste i raden att skriva på för en NHL-klubb. Men det känns som att det inte blir en lika stor flykt som förra säsongen.

Men några spelare kommer naturligtvis att flytta. Men vilka? Här tänkte jag ge er några gissningar.

Marcus Krüger: Dif-stjärnan var utlånad från Chicago den gångna säsongen. Efter att Djurgården åkte ur slutspelet åkte han över till USA opch har redan hunnit med elva matcher. Nästa säsong lär han spela i Chicago från start.
David Rundblad: Årets back i svensk hockey var, precis som Krüger, utlånad den här säsongen. Nästa säsong återfinns han i Ottawa.
Anton Rödin: En tredje spelare som lånades ut från NHL till elitserien, närmare bestämt från Vancouver till Brynäs. Även Rödin lär därmed spela i NHL nästa år, men kan nog få börja i AHL.
Carl Klingberg: Har även han varit utlånad från NHL den senaste säsongen, från Atlanta till först Frölunda och sedan Timrå. Åkte efter elitseriesäsongen över till Nordamerika, och har fått testa på både NHL- och AHL-spel. Det lär bli likadant nästa år.

Det var alltså fem stycken som redan har NHL-kontrakt. Nu fem stycken som mycket väl kan få det:

Tim Erixon: Är draftad av Calgary. Det känns som att de kommer vilja skriva kontrakt med honom till nästa säsong. Men tar han steget över redan i höst? Jag är osäker. Det känns som att han, precis som Rundblad, blir utlånad en säsong. Men ett bra VM kan nog göra att han känner sig redo att ta steget direkt.
Anton Lander: Edmonton ville skriva kontrakt med honom redan i fjol. Då valde han att stanna i Timrå. Edmonton lär vilja ha över honom nu också. Om han stannar? Njae, jag tror nog att han flyttar nu. Men jag är långt ifrån säker. Känns som 40-60.
Viktor Fasth: En av elitseriens största sensationer den gångna säsongen. Är odraftad, vilket gör att han kan välja vilken klubb som helst. Har följts av NHL-lag under säsongen. Ett bra VM-slutspel så åker han nog över, tippar jag.
Anders Nilsson: Är draftad av New York Islanders som vill skriva kontrakt med honom. Det vill nog Nilsson själv också. Islanders har dock öppnat för att låna ut honom till elitserien. Men frågan är om Luleå vill vänta tills de får besked av Islanders. Jag tror inte det.
Mark Owuya: Är precis som Fasth odraftad och kan välja och vraka. Hade kanske inte en lika bra säsong som Fasth, men är yngre och därmed mer attraktiv. Kommer skriva på för ett NHL-lag, men kan lånas ut. Jag tror dock att han kommer att spela i Nordamerika nästa säsong, för att lära sig spelet på liten rink.

Naturligtvis lär ännu fler spelare skriva på för NHL-lag. Frågan är bara vilka. Vad tror ni?

/Grefve

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB