Startsida / Inlägg

Elitseriens smartaste värvningar

av Johannes Hägglund

 

Nu är det listdags igen. Och – hör och häpna – Dick Axelsson finns inte med. Det måste vara första gången i år Modoförvärvet inte platsar på en lista.

Denna gång listar vi inte de bästa värvningarna – utan de smartaste. Med en smart värvning menar vi en spelare som kanske inte kostar så mycket eller en värvning som blir extra viktig för sin klubb – inte bara på isen.

1) Niclas Wallin, 36, b, Luleå (från San Jose Sharks).

Tanken är att han med sina personliga egenskaper och stora rutin kommer att ta rollen som lagkapten och försvarschef i Luleå Hockey framöver.” Så skriver Luleå i sitt pressmeddelande. Och det är bara att hålla med. Wallin kommer med sin pondus och NHL-rutin att lyfta övriga spelare i Luleå . Att han är dessutom är från Norrbotten och tidigare har spelat i klubben gör inte saken sämre.

 

2) Mathis Olimb, 25, f, Frölunda (från Rockford IceHogs).

Han fick inte chansen i NHL, men under VM, nio poäng (1+8) på sju matcher, visade 25-åringen att han kommer att bli en stor tillgång för göteborgarna. Vad som gör denna värvning så smart är att Frölunda gjorde klart med norrmannen före VM. Efter mästerskapet hade priset för Olimbs signatur blivit betydligt högre. Och frågan är om Frölundas ansträngda ekonomi hade haft råd med det?

 

3) Linus Videll, 26, f, AIK (från Södertälje).

Många lag ville ha den förre Södertäljestjärnans underskrift. Men 26-åringen, som gjorde 43 poäng på 52 matcher, valde AIK och där får Videll en framträdande roll – den roll han behöver för att producera maximalt.

 

4) Pierre Johnsson, 27, b, Frölunda (från Luleå).

Johnsson gjorde en bra säsong i Luleå och norrbottningarna ville ha kvar 27-åringen. Men landslagsbacken ville ha en nytändning för att ta nästa steg i karriären. Tar han det steget i år har Frölunda gjort en kanonförvärv.

 

5) Mikael Tellqvist, 31, m, Modo (från Dinamo Riga).

”Målvakten är lagets viktigaste spelare” brukar det heta. Men de senaste åren har Modos ”viktigaste spelare” (Michal Zajkowski, Mike Morrison, Niklas Svedberg, Nicklas Dahlberg och Tuomas Tarkki) inte varit tillräckligt bra. Därför är det smart av GM Näslund att värva en rutinerad målvakt. Nu är det upp till Tellqvist att visa att han fortfarande håller.

Åsikterna går ju alltid i sär. Och jag skulle bli väldigt förvånad om de inte gjorde det den här gången också.Så vem saknar ni på listan? 

/ Johannes  Hägglund

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB