Skidskytteblogg

med Björn Ferry

Arkiv för February 2008

- Sida 1 av 2

Skottdagen

av Björn Ferry

Skottdagen idag. Jag öppnade för ovanlighetens skull i rask takt och hade bästa tid på första varvet! Det fick jag betala för sen.. 13:e till slut känns sådär.
Imorrn ska jag och David göra Sydkorea. Vi hoppar på bussen in till stan och kollar in vad som finns.
Jag har ingen som helst dygnsrytm just nu. Det börjar kännas. Får se hur det blir med mixstfetten. Kanske står jag över för att vara pigg till nästa veckas tävlingar i Putins rike.

0+0

av Björn Ferry

5:a med 0+0, bra! Det blåste mycket på inskjutningen idag, jag låg 7 klick mot vinden, sen mojnade det en del under loppet så jag skruvade tillbaka tre innan jag sköt. Det var bara tre som lyckades sänka alla idag. Åkmässigt så var det länge sen jag var så slut. Ett varv gick OK, men sen blev jag trött. Som tur var så verkar det vara många som är under isen just nu. Ryssarna tappade otroligt mycket på slutet.
Tidsomställningen är svår. Jag låg i sängen 15 timmar och har väl inte riktigt fått kläm på det här än.
Heidi fyller år idag, hurra!!!

Sushi

av Björn Ferry

Framme i Korea efter den segaste resan sen Karl Oskar med familj åkte båt till Amerikat.
Jag vet inte vad som är upp eller ner på klockan än, men om nån dag ska det väl ha ordnat till sig. Boendet är iallafall bra. Jag bor med Nisse och Carl Johan i en trerummare med fantastsik service på toalettstolarna. Det behövs egentligen inget papper.

Sykorea

av Björn Ferry

Jag drar till Sydkorea imorgon. Så långt bort har jag inte varit tidigare, det blir ett äventyr!
Det mest överraskande den här veckan var när jag fick stryk i pilkastning av Conny Tomasson. Han blev så glad så han hoppade rakt upp.
Heidi har en ny tröja.

60 grader

av Björn Ferry

Skönt att vara hemma!
Det kom precis förbi två killar från klass 6A i Storuman. De tyckte att det var synd att jag inte fick nån medalj på VM så hela klassen hade gjort egna medaljer som jag nu fick!
Idag är det vila och tvätt som gäller. Imorgon börjar jag träna lätt igen.

Mona äter inte gröt

av Björn Ferry

Nu sitter jag hemma i paradvåningen i Storuman och har precis smuttat på ett glas Chablis! Sista dagen på VM blev helt OK för min del. 0+1+1+0 och en niondeplats är jag nöjd över. Mer än 110 000 betalande åskådare är fler än på VM i Antholz förra året.

De andra är kvar i Östersund och går på avslutningspartyt. Jag har börjat tänka på Sydkorea. Dit åker vi redan på lördag.

Jag hade hoppats på en medalj. Nu blev det inte så, men jag känner mig ganska nöjd ändå.

Mona Sahlin valde bort gröten imorse. Hon drack en kopp kaffe. Wolfgang hoppades att hon inte skulle glömma bort oss om hon blir statsminister vid nästa val. Mona svarade: ”Wolfgang, you are not so easy to forget”

 

Sista rycket

av Björn Ferry

Jag hade bra ben idag. Sista rycket imorgon! Jag laddar med pilkastning. Det börjar dock bli lite öde här i huset, så jag får kasta själv. Energin är inte densamma nu som i början på VM, men mina chanser imorgon är lika goda som då. Jag ska kämpa!
Mona Sahlin kommer hit och äter fukost. Gillar hon gröt?

Keramik

av Björn Ferry

Om jag hade varit ensam som tävlat idag så hade jag trott att det var ett bra lopp. 27:a visar något annat. Ingen av oss svenskar hängde med i skidåkningen idag.
Nu gäller det att göra det bästa möjliga av de tävlingar som är kvar. Många börjar hänga med huvudet nu, men det är som nån vis lirare sa: ”Det är när det blir tufft som de tuffa börjar röra på sig”!
Stafett på lördag.

Kungen är en kul kille!

av Björn Ferry

Jag har precis käkat lunch med kungen. Han är en kul kille!
Pasta, renskav och en käffeköpp.
I övrigt så har det börjat blåsa å det kraftigaste. Det har pratats om att ställa in damernas distans ikväll, men det låter som att vinden ska bedarra framåt femtiden.
Vindkalsongerna har torkat efter gårdagens tvätt och luktar nu gott igen. Jag har börjat på en ny bok. Samma islänning som sist men ny titel: ”Vinterstaden”.

Fyra

av Björn Ferry

Idag var det nära! Det känns aningen lugubert efter en fjärdeplats, när det var så nära till silver. Ingen verkar ha fattat vilket bra race Carl Johan gjorde. Han sköt fortare än mig trots sina tre extraskott.
Nåväl, det är bara att glömma fort och börja fokusera på nästa lopp. Imorgon blir det lugnt. Heidi ska låna bilen och dra till Ånge för att instruera armbrytning. Jag ska tvätta. Får se om det blir både 40 och 60 grader eller om jag nöjer mig med en på 40.

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB