Skidskytteblogg

med Björn Ferry

Arkiv för March 2008

- Sida 1 av 2

SM-guld

av Björn Ferry

SM-guld, SM-guld, SM-guld!
Det blev en fin avslutning på säsongen då jag vann masstarten på SM i Boden idag efter en hård, men rättvis, duell med David Ekholm. 0+0+1+1 blev skytteraden, David hade också två bom. Sebastian Wredenberg knep bronset före CJ och Jürgen Brink.
Jag hade tänkt köra Luspenloppet hemma i Storuman till helgen, men nu drar jag till Göteborg imorgon istället. Jag har fått tid för operationen av min fotled. Det blir några lugna veckor efter det.

HM

av Björn Ferry

Imorrn drar jag till Boden och SM. De andra passerade förbi här idag. David och Helena fick en deliciös hemlagad lunch, de såg mycket nöjda ut! Nisse, Anna Maria och Lars-Evert tittade också in.
Jag väntar på att få en tid för operation. Jag vet inte när det blir än men hoppas att det sker det här seklet.
Jag har inte sett någon ekorre i veckan.

Vindkraftverk

av Björn Ferry

Idag är det sol.
Heidi vill bygga ett vindkraftverk. Vi var och kollade på den nya snurran uppe på Skarvberget. Den blev större ju närmare vi kom.
Peter Fellbrink fick några fina harrar utanför Järmanberget i morse.

operation

av Björn Ferry

Jag röntgade min fot i Göteborg i måndags. Nu har jag bestämt mig för att operera den för att bli helt bra. Jag vet inte när det blir än, men förhoppningsvis inom ett par veckor. Det blir några veckor lugnt efter operationen men sen kan jag börja cykla och staka.

86%

av Björn Ferry

Hemma igen! Heidi ligger på golvet och monterar armbrytarbord. Jag är förkyld. Rejält.
Jag har roat mig med att leka Stefan Holm nu på morgonen och trängt djupt ner i skyttestatistiken. Av de som blev topp 15 i totala cupen är det ingen som skjutit fler träff än vad jag har gjort. 88% i liggande och 84% i stå, 86% totalt!
Det känns bra. Jag tror ändå att det är genom att träffa oftare och skjuta fortare som jag kan utveckla mig mest de kommande åren.
Sexa i totalcupen är jag också väldigt glad över!

Leif GW

av Björn Ferry

Leif GW Persson är en cool kille. Jag kollade på fyran imorse och blev så impad så att jag skickade in en fråga till chatten efteråt.
Gillar du skidskytte?
Sådär, blev svaret.
Jag upplever på nåt vis att jag känner honom eftersom han är så lik Harrbäckens stolthet, Nils Ove Nilsson.
Carl Johan fyller liten gubbe(30) idag.
Jag skippr jakten imorgon och laddar för söndag!

Kläder

av Björn Ferry

Jag sitter på hotelrummet och har precis fått till internet. Nisse ligger hos Erik och blir knådad på benen. Vi har varit nere på stan och gjort den numera obligatoriska uppgraderinegn av garderoben. Det blev ett par jeans och några t-skjortor för min del. David köpte skjorta och t-skjorta. Nisse prövade mest, medan Magnus varken prövade eller köpte.
Vintern har börjat ge upp i Oslotrakten och spåren är därefter. Det kommer att bli grova strukturer under skidorna.

Oslo nästa

av Björn Ferry

Nu är rysslandsveckan över! 12:a idag på masstarten med 5 bom. 1130. Inte bra att skjuta tre i första stå, men sen avslutade jag bra med 0 och en bra slutrunda. Jag var före Greis och Hanevold också, det är de som är närmast bakom i totalcupen. Idag hade jag fjärde åktid, det är jag nöjd över.
Imorrn sätter vi oss på planet igen. Det blir säkert några överraskningar den här gången också. Flygtiden till Oslo är dock bara 4-5 timmar, så det borde inte kunna gå så fel..
Kolla in ”pillesnas i vas” i webshopen. Jag gillar den!

7:a

av Björn Ferry

Bra tryck i åkningen idag, helt med i matchen. Tyvärr brände jag de sista två skotten. Sjua med två bom har jag aldrig varit tidigare, det är starkt. Nisse och CJ hade också bra fart idag.
Tschudov verkar ha åkt hem så jag hoppas att jag ska kunna glida förbi honom i totalcupen innan det är över. Just nu ligger jag femma. Det blir svårt att ta de som är topp tre och Hanevold och Greis jagar bakom. 5 race kvar!

Ryssland är sig likt

av Björn Ferry

Sitter i matsalen i Khanty och surfar. Det blev en ganska dryg resa hit igår också. Men det går att vänja sig vid allt, 17 timmar kändes kort jämfört med 37.
Jörgen har anslutit från Sverige.
Heidi vräker ut armbrytarbord över Sverige, kolla in webshopen här till vänster!
Annars så verkar det vara fortsatt tryck i den ryska ekonomin. Här byggs det för fullt i år också. Det skulle dock gå ändå bättre om folk var lika trevliga som i Sydkorea.

Sida 1 av 2
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB