Skidskytteblogg

med Björn Ferry

Arkiv för November 2008

- Sida 1 av 1

Te och macka

av Björn Ferry

Jag sitter på hotellrummet med en kopp te och en macka, fjällbrynt ost skinka. Gott. Det är vilodag idag, vi har kollat skidåkningen hos Anna Maria. De senaste träningspassen har varit bra. Jag är redo att dra igång!

Carl Johan sover i sängen bredvid. Han har med sig helikopter, sladdar, verktyg och datorn. Jag har med mig böcker. Ulf Lundells senaste och lite ekonomisk historia.

Jesus

av Björn Ferry

Jag har hunnit med att vara förkyld i tre dagar, började träna igår igen, idag två pass. Min vän Jan Banan undrade: går det att åka skidor nu? Jo.

Imorgon packar jag väskan igen, kommer hem i december nummer 22, jag räknar med en tvätt efter 14 dagar, så det borde räcka med lika många kalsonger. Eller några extra. Jag tar med mig 16 par.

Tomas Ruth från folkbladet ringde idag, vi pratade om säsongen som kommer, men mest om finanskrisen, eller lågkonjunkturen. Finanskris är för slipsar. Lågkonjunktur för dödliga. Nu är det lågkonjunktur.

Snön faller

av Björn Ferry

Hemma igen. Det blev några dagar med bra träning i Östersund. Snön faller, det gillar jag, en decimeter kanske? Det borde gå att få till något på skidspåret av det här.

Camp Södergren

av Björn Ferry

Spåren är bra här i Östersund. Jag bor förnämligt på Camp Södergren, trådlöst, platt bild på televisionsapparaten, bred säng, tjugo meter till spåret!

Jag skidade på friskt med Fredrik L på kvällen. Vi skymtade Tobbe Fredriksson, såg lite mer av Mats Larsson, som har stuga i Borgafjäll.

Jag åt lax till lunch. Ekologisk. Den är lite blekare än burfångad. Heidi gillar det.

Rönnbär

av Björn Ferry

Det blev inte mycket av det väntade snöfallet. Jag packar in mig i bilen och beger mig till Östersund ikväll. Planen är att köra på bra 3-4 dagar där och sen hoppas att rönnbärsskörden gjort susen som utlovat här hemma.

I övrigt så börjar tävlingstempen att höjas! Frode Andresen vann den norska premiären igår. Ole Einar verkar ha ont i magen.

Ingen snö

av Björn Ferry

Testtävlingen igår gick bara fint! Jag sköt 1+0 och vann, 27,5 sek före Jörgen (1+1).
Jag hoppade in i Cadillacen tidigt i morse, så nu sitter jag hemma i Storuman och tittar ut över ett snöfattigt landskap. Det är första gången i mitt liv som det inte går att åka skidor häromkring den här tiden på året. Det lutar starkt åt att jag måste dra till Östersund på söndag och vara där i väntan på snö här hemma. I Östersund har dom sparat snö sen ifjol. Jag hinner sniffa lite på Heidi några dagar i alla fall!

Fågelskådaren är här

av Björn Ferry

Vi lyckades hetsa Wolfgang till stordåd idag. Vår sjukgymnast, Erik, gjorde 30 armhävningar igår och Wolfgang bara 20. Woffe exploderade på frågan hur det kändes att få stryk av en sjukgymnast.
-It was no competition!! I can do 50 if I want!!!
-Det vill jag se, sa Erik.
Då intog Wolfgang position; händerna på golvet och fötterna på en stol och dundrade iväg 50 reps! Ganska imponerande faktiskt.

Fågelskådaren Bråstedt från Expressen har varit här några dagar. Han har en ny bandspelare.

07.54

av Björn Ferry

Idag var jag på spåret 07.54! Det var en skön upplevelse att åka på orörda spår och se hur Muonio sakta vaknade till liv. Jag brukar normalt sett vara bland de sista i laget att skjuta in bössan. Det är en kick att vara den som är sist kvar på spåret också, men att vara först ute är faktiskt något bättre. Man tar liksom kommandot över dagen.
På tisdag blir det tävlingspremiär.

Finsk bastu!

av Björn Ferry

Lägret rullar på. Vi går upp lite extra tidigt för att kunna träna ostört innan alla andra hasar iväg. Det är många som hittat hit nu, trots avståndet. Tyska längdlaget, ryska längdlaget och några till östländer. Lukas Bauer är förresten också här. Han verkar avspänd inför hemma-VM.
Jag bor med Nisse, Magei och Jörgen i en fin stuga. Vi har både bastu (se bild www.bjornferry.com), öppen spis och ugn! Ikväll blir det scones. Igen.

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB