Skidskytteblogg

med Björn Ferry

Arkiv för April 2009

- Sida 1 av 1

Mallis!

av Björn Ferry

Jag har studsat runt i Sverige den senaste veckan: Hemavan, Sälen, Storuman, Umeå, Göteborg, Umeå igen, hem, och på tisdag Mallorca. Hann med restaurang Viktor i Umeå. Trevligt sällskap, fantastiskt gott. Som vanligt.

Vintern har börjat rasa rejält även i Lappmarken. Det blir bra att lämna snön åt sitt öde för en veckas cyklande på Mallis!

Tjuvskjuten älg

av Björn Ferry

Jag och Magnus attackerade direkt från start och det höll hela vägen. Bra tävling, fint väder och fantastisk service från vår eminenta stab!

På kvällen blev det tjuvskjuten älg över öppen eld hemma i Storuman. Idag väntar en lång bilresa till Sälen och Hello Swedens årliga skidskytte-event.

Kroppen känns aningen seg.

Kungsledenrännet!

av Björn Ferry

Ryggsäcken är packad. Magnus Jonsson är på väg hit i bil. Ikväll åker vi upp till Västansjö och trycker i oss en rejäl laddning pasta för att vara fulladdade när starten går 09.00 i Hemavan imorgon bitti. Åtta mil, drygt 1300 höjdmeter,

Det blir kul och spännande!

0-0-0-0

av Björn Ferry

Fyra nollor i rad och SM-guld på masstarten! Jag och Carl Johan höll ihop fram till första stå då han bommade en, sen drog jag ifrån och hann precis skjuta fullt igen innan Carl Johan klev in på mattan. Jag körde järnet på slutrundan ändå bara för att få känna känslan av ett perfekt lopp!

Skön avslutning på säsongen! Ikväll blir det galej hos David!

Skidorna fungerade bra trots att den rill jag la i belaget såg ut som en slalombana..

Camp Södergren

av Björn Ferry

Jag sitter på Camp Södergren och surfar på det eminenta trådlösa nätverket. Ekshäringarna kunde inte försvara guldet i stafetten från ifjol, Biathlon Östersund blev för starka. Jag höll mina tummar för Vilhelmina i juniortävlingen, de hamnade dock en bit ner den här gången.

För första gången sen längdvärldscupen i Borlänge 2001 har jag lagt pulver på ett par skidor. Får se imorgon om belaget sitter kvar efter den skållningen..

SM

av Björn Ferry

Jag har ägnat mig åt kontorssysslor några dagar. Jag har skjorta på mig. Har fått för mig att det går bättre att jobba då.

Ikväll bär det iväg till Östersund och SM. Distans imorgon och masstart på söndag.

Jag ska bo med Carl Johan på Camp Södergren.

Nästa vecka blir det påskfirande i Tärnafjällen!

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB