Skidskytteblogg

med Björn Ferry

Arkiv för June 2009

- Sida 1 av 1

Ryfjället!

av Björn Ferry

Finvädret håller i sig. Jag kutade upp på Ryfjället i morse, måste tjuvladda lite om jag ska springa ”Ryfjället upp” i slutet på Juli. Insåg idag att Tor Larssons tid från ifjol är väldigt bra. Jag tror inte att någon löpare från länet kan slå den tiden. Vore kul om en sån som Kristoffer Österlund dök upp på startlinjen!

Dansgala med E-type!

av Björn Ferry

Tropisk hetta i Storuman. Kan vara det bästa vädret på trettio år, i alla fall i Stensele. Träningen flyter på rätt bra. Hittade en ny backe igår. Det gör mig alltid glad! Bakom Rottne-fabriken går det en stig rakt upp på Forsviksberget. Imorgon blir det en långtur dit. På kvällen ska jag sälja bira på Dansgalan! Med det här vädret så lär det bli publikrekord igen.

Blodet sprutade!

av Björn Ferry

Ser att Nisse kajkat runt på Storsjön och sökt lyckan. Jag och Heidi gjorde samma sak i förmiddags; rodde iväg med båten till Svartholmen och kastade lite på måfå. Jag kände på tredje kastet att jag fick till den rätta knycken med handleden och givetvis så högg det en baddare omgående! Jag landade fisken vant i blåbärsriset och såg i ögonvrån hur Heidi började se alltmer kär ut, sen tog jag ett stadigt grepp om den såphale och dräpte den mot en tall så blodet sprutade!

En harr på sex hektogram.

Heidis lillebror Frank filéade harren och jag stekte den enligt konstens alla regler till middag. Lax är godare. Imorgon rullskidbanan.

Nisses utbrott!

av Björn Ferry

Hemresa imorgon bitti. Det har varit ett bra läger för min del. Pigga ben och hög motivation! Som vanligt i slutet på ett läger så börjar jag fantisera om att jag redan är hemma och ligger i min egen säng med Heidi bredvid. Nisse fick ett mindre utbrott förra natten då jag kröp upp nära och kliade honom på ryggen..Midsommar firar jag i mammes hemby Örträsk.

Grillning med Greis

av Björn Ferry

Idag slickar vi såren efter gårdagens urladdning. Wolfgang hade en idé om att köra ett riktigt överlångt hårt pass på det här lägret. Så blev det.

Michael Greis kom förbi på kvällen och fick sig några perfekt grillade köttbitar. Vi snackade en massa träning. Han surrade en hel del om att träningen måste vara lustfylld, vilket medförde att jag Nisse, Magei och Fredrik drog till Bad Reichenhall och lirade tennis idag. Vi spred bollarna nåt helt otroligt. Tur att det fanns höga stängsel runtom.

OS-klar!

av Björn Ferry

Lägerlivet i Ruhpolding är sig ganska likt. Vi kör hårt. Kanske blir det grillning hos Michael Greis på fredag, jag försökte lura honom att invitera oss. Han såg inte helt omöjlig ut!

Det trillade in ett mail tidigare på dan som sa att jag är uttagen till OS! Det var egentligen ganska väntat, men det känns skönt att inte behöva oroa sig för det när väl tävlingssäsongen drar igång.

Framluft i bakdäcket!

av Björn Ferry

Det blev en del regn, och tyvärr en del snö också. I Blaiken började det att snöa och vid Flakaträsk låg snön på marken. Det var kallt, men vi var nio tappra krigare som trotsade den trötta sommaren och cyklade de 18 milen på nationaldagen. Många svek i sistsa stund. Bäst ursäkt hade Jan ”banan” Kristiansson.

-Tack för inbjudan. Jag har tvärr lyckats få framluft i bakdäcket och kan därmed inte följa med. Hoppas på mer tur nästa år! / Jan.

Imorgon reser jag till Ruhpolding.

Nu funkar det!

av Björn Ferry

Jag ahr inte kunnat gå in på min blogg här på ett tag, men nu vrjar det funka igen!

Snart är det dags för nationaldagscyklingen! Samling 08.00 vid OK i Storuman. Alla som har en cykel är välkomna! Ankarsund, Sorsele och hem. Lunch i Sorsele. Vi räknar med att komma hem runt 15.00.

Vädret har vänt till det kallare, men på lördag blir det sol!

Nu kollar jag Söderling!

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB