Skidskytteblogg

med Björn Ferry

Arkiv för July 2009

- Sida 1 av 1

Bra ben!

av Björn Ferry

Jag hade fantastiska ben igår! 36.35. Det var nästan tre minuter snabbare än vad jag själv spungit på förut och knappt två minuter bättre än fjolårets rekord. Kul att så mycket folk hade tagit sig upp på fjället för att heja och kolla på utsikten!

Nu ska jag fylla upp bilen och rulla mot Östersund.

Stod över kakan

av Björn Ferry

Ryfjället upp imorgon! Jag drog till fiket ”Nybyggarland” idag med Tobbe Långberg. Kaffe och laxmacka. Ingen kaka. Måste försöka trimma formen, det är brant uppför fjället. På torsdag bilar jag till Östersund för nästa läger med laget.

Skotorken klagar

av Björn Ferry

Några dagar med uselt väder. Skotorken klagar över belastningen. Det går hyfsat ändå. Lämnade bössan hemma idag. Det är inte kul att börja dagen med att lägga sig i en vattenpöl. Jag försöker intala mig att det är karaktärsdanande med regn. Vetskapen att de flesta andra kommunbor bara sitter inne, ruvar, tiger med varandra och värmer händerna runt kaffekoppen gör mig stark!

4,8 kilo!

av Björn Ferry

Solen fortsätter att skina över Lappland. Jag drog iväg på en kortare fisketur med polaren Daniel igår. Gäddan ( se bild. www.bjornferry.com )högg omgående på min regnbågswobbler, några rusningar och sen in i båten efter ett välriktat slag med åran av Danel. 4,8 kilo! Nytt pers! Känner mig lite mallig. Det blev en rejäl brottningsmatch i köket när jag skulle ta ur den på kvällen, och idag maldes den ner, blandades med ägg grädde salt och peppar. Dundrade i smör i stekpannann och klickade i små högar av smeten. Gäddbiffar. Det blev gott! Klart bedre än harren tidigare i sommar, men fortsatt ett snäpp efter laxen.

Flugfiske

av Björn Ferry

Några lugna dagar. Grubbesonen Vilhelm Hampusson har varit här. Vi var och överlistade öringar i Vojmån igår. Ville fick sex och jag två, alla återfick dock friheten. De flesta var små, några mindre.

Fin form!

av Björn Ferry

Rullskid-race uppför Col de la Colombière idag! Jag lyckades vinna före Nisse den här gången. På kvällen rekade vi tempobanan som Tour de France-cyklisterna ska köra senare i Juli. Platt och fint runt den underbara Annecysjön; borde passa silver-Gustav som handsken.

Två dagar till, sen blir det återhämtning hemma i Uman några dagar.

Hungerklubban

av Björn Ferry

Två dagar avverkade i Frankrike. Min form är som vanligt något bättre än normalt här uppe på höjden. Alltid skönt att få hävda sig mot grabbarna! Uppför sista backen på eftermiddagspasset så tog dock energin helt slut. Det var nog bara Magnus Jonsson som var tröttare. När hungerklubban slår till så tar det stopp. Imorrn väntar en lugnare cykeltur och på fredag blir det uppförsrace på rullskidor!

Franska Alperna!

av Björn Ferry

Jag ligger efter med packningen efter den rekordlånga Wimbledonfinalen. Imorgon bitti bär det iväg till Frankrike. Ska bli kul att träffa laget igen!

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB