Skidskytteblogg

med Björn Ferry

Arkiv för April 2010

- Sida 1 av 1

Vintern tillbaka

av Björn Ferry

Ett lass med snö vräkte ner i natt. Min plan var att packa ihop cykeln och dra till Mallorca ikväll, nu fick jag ont i halsen istället. Jag blir kvar hemma i Storuman. Förhoppningsvis kan jag dra igång träningen i början på nästa vecka. Det blir nog mest skidåkning i början.

Skidavslutningen!

av Björn Ferry

Foto: Linda Söderlund

Vi hade en lekdag igår. Skidskyttestafett plus småtävlingar och fest runt öppen eld. Ove Abrahamsson fick briljera med sina kokkonster på middagen. På bilden ser ni, bland annat, hur Jan Banan, i blått, drar iväg på ett av sina överfartsvarv. Riktigt kul hade vi! Jag har precis vinkat av mina gamla skidskyttekollegor Jakob Börjesson och Vilhelm Hampusson, som kom hit för att förstärka två av lagen.

Imorgon ska jag hänga med svärfar Kent ut i skogen och snitsla upp de områden som ska underröjas senare i vår.

Stockholm

av Björn Ferry

Skrivbordet är synligt igen. Snart har jag tagit ifatt allting som släpat efter sen OS. Det har dessutom blivit några sköna pass på skaren den här veckan, ska skida iväg till skogsskiftet och inventera hur hungrig älgen varit.

Om askan håller sig borta så åker jag och Heidi ner till Stockholm imorgon för några möten.

Trav och Bingolotto

av Björn Ferry

Gokväll, Olympiatravet och Bingolotto. Intensiv helg. Jag hade med mig tempohästen Conny T som resesällskap.

Jag blev paff när jag helt plötsligt stod med en gitarr i handen för att riva av hårdrocksklassiskern ”Breaking the law”i gårdagens Bingolotto. Det var flera år sen jag höll i elgitarren, kändes märkligt att då göra ett framträdande i TV. Tror att jag kom igenom med hedern i behåll. Folk såg i alla fall glada ut!

Direkt efter sändningen hoppade jag och Conny in i min nya Volvo V70 och susade hem till Storuman, 120 mil. Bilen drog 0,57 liter milen, klart godkänt.

Fullt upp!

av Björn Ferry

Det är mkt som händer hela tiden, jag hinner knappt med i svängarna. Att Wolfgang bara ska träna brudarna nästa år är inte så dramatiskt som det ser ut i pressen. Det kommer att bli bättre för alla.

Eventet i Sälen blev lyckat. Jag var med i det lag som vann slalomtävlingen! Idag är jag hemma för ett kort pitstop i lägenheten. Saaben gled igenom besiktningen med bara några småfel, så imorgon tar jag mig ner till Umeå, men först ett stopp i Lycksele för att vara med i radio

Lugnare vecka

av Björn Ferry

Jag har varit hemma hela veckan, åkt lagom med skidor, jobbat undan lite papper, och fotat för kokboken.

På söndag åker jag ner till Sälen för Hello Swedens årliga Team Cup. Skidskytte och parallellslalom står på programmet. Det brukar bli en kul tillställning!

Påskfirande i fjällen

av Björn Ferry

Regnbåge + smör

Några sköna dagar uppe i morsfarsans stuga mellan Tärnaby och Hemavan. En dag i slalombacken och en långtur på fjället.

Jag kommer att vara hemma i Storuman den här veckan. På torsdag kommer en fotograf upp hit för att ta bilder till min kommande kokbok!

Efter OS så får jag frågor om min kost varje dag. Jag äter ju minimalt med kolhydrater jämfört med andra idrottare. Det är häftigt att det går att vinna OS-guld på en sån kost. Boken kommer i januari!

Åter i Storuman

av Björn Ferry

Hemma igen. Skönt!

Jag fick några fina dagar i Lima tillsammans med undomarna från Boden. Tävlingarna gick sådär, Fredrik Lindström vann båda loppen, jag hamnade längre ner.

Kom innanför dörren halv tre på natten efter en lång resa. Nu betar jag av en del post och väntar på Lasse Bengtsson från TV4. Han kommer hit och ska göra intervju senare idag. Imorgon åker jag och Heidi upp till morsfarsans stuga i fjällen. Jag behöver koppla av några dagar.

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB