Skidskytteblogg

med Björn Ferry

Arkiv för May 2010

- Sida 1 av 1

Regnbågsrom på mors dag.

av Björn Ferry

Det blev ett halvt dagsverke på skogsskiftet idag också. Heidi slet ner masonit från väggarna på torpet och jag röjde som besatt.

Sen bjöd vi in mammsen och pappsen på mat för att fira mors dag. Ungsstekt regnbåge, landad av Åke Tjernlund, med blomkolsmos och ett stycke spisbröd med smör, ost, ägg, toppat med Egon Jonssons regnbågsrom och dill. Smaskigt värre! Till det smuttade vi andäktigt på en Riesling spätlese från 1985. Pappsen åt kyckling. Han tål inte fisk.

Vilket röj!

av Björn Ferry

Nu har jag förvandlats från skogsägare till skogsbrukare, första passet med röjsågen är avklarat!

Det kändes.. manligt!

Heidis pappa, Kent, hade en snabb genomgång, sen var det bara att dra igång sågen. Vi håller på att förröja för den avverkning som ska ske runt midsommar.

Mallorcalägret gick bra. Jag fick dock lite hosta sista dagen, så det får bli en lugn start imorgon då träningen drar igång igen.

Fisketur

av Björn Ferry

Nja, det blev ingen storfångst. Några småfiskar att agna med lyckades vi landa i båten, men de stora simmar vidare i havet.

På hotellet är det lugn stämning om kvällarna. Pensionärerna spelar kort och vi kollar internet.

Mallorca!

av Björn Ferry

Två dagar har gått av lägret. Kul att träffa grabbarna igen!

Jag har inte hunnit cykla så mycket innan vi åkte hit eftersom det varit så mkt snö hemma. Det känns rätt OK i benen ändå.

Imorgon kör vi ett långt lugnt cykelpass, på eftermiddan har vi planerat in en fisketur. Jag återkommer med bilder från fångsten!

Bröllop!

av Björn Ferry

Mellanbror Mathias gifte sig med Linda igår, trevligt, trevligt! Det var många skogsintresserade på festen, så jag fick mitt dagsbehov av skogsprat stillat!

Imorgon åker jag till Stockholm, för att på tisdag morgon ta mig vidare till Mallorca och första träningslägret med laget.

 

Stockholm och skidåkning

av Björn Ferry

Jag har varit i Stockholm måndag-tisdag. Ett flertal aktiviteter för förbundets samarbetspartners. Helt OK!

Nu är jag hemma i Uman igen. På lördag ska mellanbror Mathias gifta sig, sen åker jag iväg på träningsläger till Mallorca. Förhoppningsvis är snön borta efter den veckan. Idag körde jag ett skidpass på morgonen, det verkar bli kallt inatt också, så jag spänner på mig skidorna även imorgon.

Fånge i Jåvan

av Björn Ferry

Av någon anledning fick jag för mig att på just denna dag sätta mig i bilen och dra iväg för att kolla in ett ungskogsområde i Jåvan, en by centralt belägen i skogen mellan Nya Barsele och Skarven. 20 cm nysnö och sommardäck. Vägen oplogad. Jag tog mig dit, men inte hem.

Lyckligvis kom Helge Fex förbi med sin hund efter en stund och erbjöd sig att gå efter traktorn en kilometer bort. Det blev sedan en lång och seg kamp att ta sig uppför långlutan mot Bergsäter.

Nu sitter jag hemma i lägenheten med en varm kopp te. Det känns bra, men jag fattar fortfarande inte hur och med vad jag tänkte. Kanske var det den sämsta dagen på ett årtionde att besöka Jåvan med sommardäck.

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB