Skidskytteblogg

med Björn Ferry

Arkiv för July 2010

- Sida 1 av 1

Tillbaka i Lappland

av Björn Ferry

Det har varit några roliga veckor i Stockholm, jag har lyckats hålla igång träningen på ett bra sätt trots långa inspelningsdagar. Det känns skönt att komma hem igen efter nästan fyra veckor i kappsäck. Idag har jag tränat två timmar lugnt, gått igenom posten och börjat ta mig an tvättkorgen. Heidi är slät och fin! Brudarnas brud!

Jag fyller 32 taggar imorgon. Björn Johansson i Sördal ringde och sjöng sin patenterade variant på ”Ja må du leva” redan igår. Han meddelade dessutom att jag numera ingår på hans lista över de 20 bästa människorna i världen. I hela världen. Det kändes smickrande! Några av de andra som lyckats komma med på listan genom åren är: Stig Strand, Rod Stewart, Arne Weise, Tomas Di Leva, Ambjörn Westman och Lena Sislegård.

Allsång på skansen

av Björn Ferry

Efter dagens inspelningar körde jag och Södergren stakintervaller på Lidngö, sen hann vi precis hoppa in i en taxi till ”Allsång på skansen”, kul att ha fått vara där en gång! Jag och Kennet A klämde i rejält hela programmet! Stockholm i mitt hjärta… I övrigt noterade jag att Lill Lindfors och Blanka Vlasic har en hel del gemensamma drag.

Tävling

av Björn Ferry

Blinkfestivalen i Sandnes är ett riktigt bra arrangemang, mycket folk och bra motstånd. Hela norska landslaget, fyra tyskar, fem fransmän och två svenskar. Carl Johan och jag.

Banan var cirka två minuter lång, straffrundan tog 7-8 sekunder. Först fyra kvartsfinaler med åtta åkare i varje heat där de fyra första gick vidare. Jag sköt 0+1+0+1 och gick vidare klart. Semifinalen vann jag precis före Carl Johan, där körde vi bara tre varv med två skjutningar, 1+0. Svendsen sköt snett och åkte ut. I finalen bommade jag tyvärr två skott i första liggande och hamnade på efterkälken, sen drog jag ner resten och var på vippen att nå upp på pallen, nu blev jag sexa, två sek till Carl Johan som knep tredjeplatsen. Vann gjorde Simon Fourcade, Frankrike.

Idag har jag åkt rullskidor tre timmar; sol, fina vägar och lite trafik. Sent ikväll är jag tillbaka i Stockholm. Imorgon fortsätter inspelningarna av ”Superstars”.

Superstars!

av Björn Ferry

Intensiv vecka i Stockholm. Vi spelar in och tävlar 8-18 varje dag, sen klämmer jag och Södergren några mil direkt på det. Långa men roliga dagar!

Väldigt kul att få träffa så många gamla storfräsare. Stefan Holm är större i verkligheten. Pernilla Wiberg är mindre.

Nu sitter jag på flygplatsen i Oslo och väntar på nästa flyg till Stavanger. Imorgon ska jag köra ett stadslopp i rullskidskytte i Sandnes. Nästa vecka fortsätter inspelningarna av ”Superstars”.

Tävling och bröllop

av Björn Ferry

Lägret avslutades med en tävling, 15 km med fyra skjutningar. Jag vann, cirka 50 sek före Fredrik Lindström och knappa minuten före Mattias Nilsson, som för övrigt kommit tillbaka starkt efter att ha fått en stav genom örat häromdagen. 2+0+2+0, låter inte bra, men för att vara första tävlingen är det ett OK skytteresultat.

Helgen avslutas med bröllop, Helena och David ska förenas i Helgums kyrka, det blir kul! På söndag åker jag vidare till Stockholm för att spela in ”Superstars”.

Betad lärk

av Björn Ferry

Det har varit en skön vilodag i solgasset. Fredrik, Ted, Pontus och jag, hoppade in i Volvon och begav oss till Bredbyn, Fredriks hemby. Pappa Svante visade oss runt på ägorna en sväng. Älgen hade betat hårt på det tre år gamla lärkbeståndet. Tråkigt för Svante, men för mig var det synnerligen intressant att se hur fort lärken växer i jämförelse med gran och tall. Efter en välsmakande lunch och tre koppar kaffe rullade vi tillbaka mot Sollefteå och stannade till hos den mytomspunne fakirtränaren Bengt Statin. Även Bengt är en sann skogsentusiast. Jag är nöjd med min dag och redo för hårdträning imorgon igen!

Telefonen sprack

av Björn Ferry

På plats i krigets Sollefteå. Jag gjorde lumpen här för dryga tio år sen. Under den tiden lärde jag känna Carl Johan Bergman och sprintkungen Björn Lind. Rullskidbanan på Hallstaberget håller fortfarande hög klass. Det går att bli trött här.

De fyra utmanarkillarna är med och sparrar den här veckan. Nya bekantskaper för mig. Christoffer dricker kaffe, men bara ibland.

Min kära Iphone gled ur byxan när jag klev ur bilen häromdagen, skärmen sprack, så det blev ingen bild från avlägget som utlovat. På väg hit så stannade jag till utanför Junsele och inspekterade de plantor som Magnus Jonsson hackat i backen i våras. Såg mycket bra ut. Prima tallmark.

Sommarvärme och Dansgala

av Björn Ferry

Foto: Andreas Johansson

Sommarvärmen är här! Storumandagarna med Dansgalan avlöpte traditionsenligt helgen som var. Jag brukar servera bira några timmar på kvällen, så även i år. Bra drag, och fin stämning!

Jag kutade upp på Ryfjället i lördags, långt från rekordtid, men syftet var att bli rejält trött, och det blev jag. Heidi drar till politikerveckan på Gotland imorgon, och jag kör söderut på onsdag. Sollefteålägret väntar.

Avverkningen på skiftet går enligt plan. Skördarföraren Bertil Andersson tyckte att vi hade många träd. Många smala träd. Jag ska dit och ta en bild på avlägget onsdag morgon.

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB