Skidskytteblogg

med Björn Ferry

Arkiv för August 2010

- Sida 1 av 1

Däckad

av Björn Ferry

Min plan var att åka till Skellefteå och springa DM på 10 000 meter i söndags. Tyvärr så fick jag nåt magvirus och blev liggandes i sängen hela helgen istället. Hoppas kunna smyga igång träningen imorgon igen. Planen är att Kalle G kommer hit på torsdag. Då blir det hårdkörning!

Valet närmar sig. Jag väntar med spänning på utfrågningarna av Centern och MP.

Norrberg vs Norrdal

av Björn Ferry

Det finns ett problem som förföljt mig sen mellanstadiet. Jag kan inte skilja på Norrberg och Norrdal. Idag, på lunchen, hände det igen.

-Jag kommer från Norrberg, sa Peter Berggren.

Hm, tänka, tänka.

-Är det vid skoterskroten?

-Nej, mot Långsjöby.

Helt otroligt, jag har gjort samma misstag ett 30-tal gånger. Och det sjuka är att jag cyklar förbi båda ställena regelbundet.

Seger!

av Björn Ferry

Jag sitter på förnänliga Camp Södergren och summerar dagen. Längdtävling 12,4 km idag. Jag fick till ett topplopp och vann stort före Pontus Olsson och Mattias Nilsson. Alltid kul med bra resultat! Imorgon blir det skidskytte. Jag hoppas på liknande ben och känsligt pekfinger!

Linnea ett år

av Björn Ferry

Jag bilar till Östersund idag, en veckas samling med laget väntar. Det blir spännande att se hur formen är. Vi kommer att köra tre tävlingar till helgen. På vägen ner stannar jag till i Örträsk och firar min brorsdotter Linneas ettårsdag.

Spännande bok!

av Björn Ferry

Träningen rullar på bra i veckan. Jag varvar ner mellan passen genom att läsa i min nya spännande bok; ”Granen i kärva lägen”. Synnerligen intressant genomgång av erfarenheter från tall- och granplanteringar i norra Finland.

Bröllop!

av Björn Ferry

Jag och Heidi har varit på bröllop i Norge. Carl Johan gifte sig med Liv Kjersti, vackert, kul och gott!

Carl Johan är god. Han har sen länge kvalat in på min topp-tre-lista över de godaste människorna i världen. De övriga två är Heidi Andersson och Anders Södergren.

Vi flög från Mo i Rana den här gången. Jag passade på att klämma Ryfjället på vägen upp, 39.49 = bra. På plats i Norge hann jag med ett löppass med den gamle skidskyttenestorn Raphael Poirée. ”Raffe” bröt nacken förra hösten, men är redan tillbaka i fin form.

Sida 1 av 1
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB