Skidskytteblogg

med Björn Ferry

Toppjakt

av Björn Ferry

Vädret inbjöd til jakt idag. Tanken var att jag skulle se fåglar på 200 m, men nu dök de upp på 30 meter.. Hm.. Vart ska jag sikta då?? Hm.. den gick ju högt på 100, då borde jag sikta ändå lägre på 30 meter?? Fel, fel, fel. Bom, bom, bom. Kollade in kulbanor på Normas hemsida. Nästa gång siktar jag mitt i.

På gång igen

av Björn Ferry

Jag har varit lite småhängig några dagar. Nu känns det bedre, imorgon blir det hårdkörning igen. Jag passade på att skjuta in jaktgeväret då det var lagom kallt. Efter lite skruvande fick jag in skotten.  Fyra bra träffar på skidskyttepricken från 200 meter. Om jag skjuter på 100 meter måste jag sikta 15 cm längre ner. Ikväll kommer Heidi hem!

Bertil Andersson

av Björn Ferry

På vägen hem från Muonio stannade jag till hos skördarföraren Bertil Andersson i Vitå. Jag fick kolla in hans skogsskifte och dricka kaffe i huggarkojan. Trevligt och lärorikt som vanligt!

I Storuman har det snöat friskt, och spåren är nu fullt åkbara igen. Tur för mig. Nu kan jag stanna hemma och träna, istället för att åka till Östersund.

Heidi är i Umeå. Jag får se henne nästa helg!

Blåsigt värre

av Björn Ferry

Ny tävling idag. Det blåste rejält från höger. Jag sköt 1-2 och blev tvåa efter Fredrik, som sköt 0-3 och åkte fort. Imorgon blir det ett lugnare klassiskt pass och sen åker jag hem till Storuman. Förhoppningsvis hinner det dimpa ner lite snö innan jag drar igång träningen igen.

Bra tävling!

av Björn Ferry

Premiärtävling på snö idag. Fyra skjutningar och drygt 15 km skidåkning. Jag vann före Fredrik och Carl Johan. Skyttet var bra, 1+0+1+0. Emelie Larsson vann damtävlingen.

Korv

av Björn Ferry

Det går lite halvsegt. Jag hoppas hinna bli piggare till testtävlingarna nästa vecka. Annars inget nytt. Tyskarna är här. Och Verpalu. Och Alexander Os. Alex grillade korv med oss i förrgår.

Trött

av Björn Ferry

Från stugfönstret

 

Det är riktigt bra förhållanden här i Muonio. Mycket snö och några minus. Vi tränar på som vanligt. Det går OK.

Just nu är jag trött och ser fram emot vilodagen på tisdag.

Vintern är här!

av Björn Ferry

Vintern har nog kommit för att stanna. Mer snö väntas imorgon. Jag har hunnit få en hel del skidvana, vilket känns bra.

Imorgon åker jag upp till Muonio för det första riktiga skidlägret. Säsongen närmar sig fort, just nu är jag bra förberedd!

Heidi kom hem från Kanada nu på morgonen. Hon verkar trött. Det är ovanligt, men kul för mig att ha mest energi nån gång!

Hermelinkullarna

av Björn Ferry

Jag har åkt skidor två dagar på Hermelinkullarna i Storuman. En gräsyta på 200 * 80 meter. OK. Lite enformigt. Idag har det vräkt ner över 20 centimeter av det vita guldet, hoppas att skidspåret blir brukbart i helgen.

Seger!

av Björn Ferry

Glaciären igår.

Sista dagen i Ramsau. Vi avslutade med en tävling på rullskidbanan, jag vann före Carl Johan och Magnus.

Det har varit ett riktigt bra läger. Hård träning och fint väder. Nu ska jag hem och ladda batterierna inför nästa sväng.

Sida 1 av 29
  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB