Båstadbloggen

med Sofia Arvidsson

Startsida / Inlägg

Regnig dag i Båstad

av Sofia Arvidsson

Jag hade en bra vecka med semifinal i Båstad och fick en massa ros. Men igår fick man stryk i beachvolleyboll och man är redan dissad:utfryst.jpg

Tungt läge direkt alltså. Kanske var det därför jag inte riktigt hade huvudet där jag skulle när jag packade väskan för dagens träning. Det blev ju spel inomhus idag så när jag kommer ut till hallen och ska snöra på skorna upptäcker jag att jag bara har en sko med mig…..Det är ju en fördel att ha två stycken, men jag hade glömt den ena hemma. Om man nu ska se det positivt så är ju en sko bättre än ingen. 

Det  var första gången det hände sedan jag började med tennis för 19 år sedan. Så pappas kommentar kändes lite till att ta i:

-Men Sofia, du kan inte hålla på så……

*****

Regnig dag och inte mycket spel i Båstad heller. Vad gör man då under regnavbrott? En bok är ju alltid bra att ha till hands. Om man nu kan säga att det funnit något regnavbrott så skulle jag kalla det vi hade i Wimbledon ett år för ett sådant. Jag och en annan svensk tjej, Hanna spelade kval. Under ett regnavbrott samlades alla i ett stort tält. Istället för matcher började speakern ropa upp bollkallar som fyllde år. Jag och Hanna fick en ide. Vi gick till speakern och sa att våran tränare Peter fyllde 45 år idag. Skulle han kunna ropa ut det? Jajamen sa han.

Han ropar ut över hela anläggningen: ”Happy birthday to the swedish coach Peter Hjort, he turns 45 today”.

Folk börjar jubla och komma fram till Peter och gratulera och fråga vart festen var.

Peter jublade dock inte. Han hade inte födelsedag och var strax över 30….

*****

Det finns en dansk spelare med i dubbeltävlingen, Frederick Nielsen. Han är en trevlig kille. Han var faktiskt rankad topp 10 för något år sedan. Ja, inte i tennis……..men därimot finns en lista över dom spelarna som samlar flest ”flygmil”. Alltid något. Frederick var också i kvalfinal i Wimbledon för något år sedan. Han leder 2-0 i set när det börjar regna. Då ringer den en massa danska journalister och gratulerar honom till inkvalningen. Dom visste inte att det var bäst av 5 set…Tyvärr fick han sedan stryk 2-3 i set.

*****

Imorgon är det vilodag. Då har jag inte mycket planerat men jag kommer börja morgonen rätt tidigt, för det kommer nämligen ett radioprogram och ska äta frukost hos mig. Huslig som jag är så bjuder jag på hembakat:P8070163.JPG

Vet inte om dagens blogg var så intressant så jag får bidra med några saker som är det. Visste ni att:

– det är fysiskt omöjligt att slicka på sin armbåge?

-fjärilar smakar med fötterna

-Jordnötter är en av beståndsdelarna i dynamit

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB