Båstadbloggen

med Sofia Arvidsson

Robin= Simply the best!!

av Sofia Arvidsson

WOW. Det kan ha varit den bästa match jag sett Robin spela. Även Ferrer hyllade Robin dagen till ära……genom att spela i likadana kläder…

*****

Stort GRATTIS till Team Söderling. Den första titeln tillsammans för Robin och tränare Fidde. Men inte kommer det bli den sista. Man såg tom Fidde sitta och le ibland på läktaren. Då är det bra…

*****

Robban och Horia vann dubbeln, skoj. När Robban firade finalen i Wimbledon gick notan på ca 18 000 kronor.Det räcker väl knappt till en flaska champagne inne på Pepes. Så undra vad dagens nota kommer sluta på? 

*****

David Ferrer sa några fula ord på spanska och fick en varning. Tycker domarna är lite luriga där. Dom kan nämligen svärord på dom flesta språk. Oklart hurvida dom kan rövarspråket. Jag ska testa någon gång…

*****

Hur ska man då sammanfatta Robins insats denna vecka? Jag gör det med en låt:

http://www.youtube.com/watch?v=aIrCFrFpHvw

*****

Båstadveckorna är slut så detta var mitt sista inlägg här.  Vill tacka alla som läst min blogg. Jättekul. Vill ni följa mig till vardagen på touren går det att göra på min ”vanliga” blogg www.answermyquestionjerk.se/sofia eller på www.hallandsposten.se.

*****

Nu ska jag gå och heja fram HBK till seger, dom behöver det…..

Dubbelfinal

av Sofia Arvidsson

Kollar dagens dubbelfinal. Herrdubbel är riktigt skoj att kolla på. För det är kul att kolla på kill……..jag menar spelet. Märker att dom ”riktiga” dubbelspelarna gör en massa tecken bakom ryggen. Vart dom ska serva, åt vilket håll man ska gå på första och på andra-serven. Själv brukar man bara säga till sin partner vart man hoppas serven ska landa. Det har hänt att man sagt mitten och det har slutat med ett ess utåt. Men sålänge man vinner bollen är det ju ok..

*****

Robban har grym volley. Den kan jag tänka mig att låna någon gång. Såg lite kul ut när vi spelade mixed i WImbledon ett år. Robban hängde på nätet hela tiden medans jag backade.( Herregud, man kan ju bli träffad om man står för långt fram på nät..)

Robban blev sådär nöjd på mig. Det blev han även förra året när han bad mig att boka en bana till honom. Vi spelade en grästävling i Holland. Jag fixade en timma åt honom och när jag sedan mötte honom förväntade jag mig ett tack men fick:

-Men för f-n Soffan, jag vill ju träna på en matchbana. ( Jag hade bokat en träningsbana..)

*****

På tal om att låna så skulle man väl vilja ha dom flesta slag av Robin men gärna hans serve om jag måste välja. Var rätt kul när vi spelade Junior-Australien Open en gång. Jag vann precis min semifinal och alla kom fram jublandes glada och gratulerade. Robin som också var på plats för att heja hade spanat in servemätaren och hade följande gratulation till mig:

-Du en av dina andraservar var i 58 kilometer i timmen. Det var sädär va…? (Lite gummiarm där i slutet)

*****

Dubbelfinalen är avbruten pga av regn. Spelarna får sätta sig och fika lite i väntan på att regnet ska avta:P7040075.JPG

Final tack vare mig…?

av Sofia Arvidsson

Kung Robin- Tomas Berdych 6-1,6-0. Thanks for coming…..

Lite taskigt av Robin, kunde väl gett alla som kom och kollade lite mer spänning. Nejdå, helt rätt. Imponerande.

*****

Vilken härlig svenskturnering det blivit i Båstad. 4 stycken spelar final imorgon…….Jag vet ju vad 3 av 4 av dom har gemensamt. Dom har ju figurerat i min blogg under veckan. Först var ju Robins fightingface:P1010540.JPG

Sen min intervju med Robban:

P1010566.JPG

Men även min bild på killen som troligen inte går att lobba,  206 cm Andreas Siljeström:P1010574.JPG

Vill ju inte alls ta åt mig någon ära men ett tack hade nog varit på sin plats om någon av dom vinner imorgon….

Den enda jag inte lyckats fånga på bild är Simon Aspelin. Men han vet vi ju är bra sedan innan. En Grand Slam pokal och en silvermedalj från OS har han. Respekt! Simon har även sagt att han kommer sluta med tennis. Vilken härlig avslutning att få spela final på hemmaplan i sin sista match!

Almagros strumpa…?

av Sofia Arvidsson

Satte mig i soffan och kollade på Almagro-Ryderstedt igår. Undrade var det var för hög strumpa Almagro hade på sig..?

Men jag var visst fel ute, han hade visst en skada på vaden. Annars hade man ju kunnat tro att han fått inspiration av min kollega Mattek-Sands:

mattek.jpg

Hon är för övrigt den spelare på damtouren som är mest tatuerad. När jag fick se den hon hade på armen sa jag till henne:

-Ojoj, det var en stor tatuering. Hon svarade då:

-Japp och den är inte klar än….(Ojdå..)

*****

Idag ska jag ner till Helsingborg och fysträna. Min fystränare Kent är även Johan Wissmans tränare. Jag är rätt säker på att Kenta inte ser någon större skillnad gällande snabbheten på mig och Johan. När jag först började hon Kenta så anade jag ett släktskap med elefanterna (dom kan inte hoppa), men sedan har saker verkligen gått framåt. Friidrottsträning är riktigt bra. Min favoritövning är när det är paus och man får lägga sig i höjdhoppsmattan och vila..

*****

Igår fyllde Alisa Kleybanova 22 år. Hon valde att gå ut på sin födelsedag och berätta anledningen till att hon inte spelat på länge. Hon har cancer. 22 år……..helt ofattbart. Jag hörde ryktet i Wimbledon och fick en klump i magen. Jag hoppas Alisa vinner den här matchen, den tufffaste hon någonsin varit med om..

*****

Robin mot Berdych idag, vilken toppmatch. På tal om Berdych så gjorde jag bort mig lite förra veckan. Jag träffade Lucie Safarova( Tomas tjej sedan länge) med resväska utanför Skansen på väg hem. 

-Jaha, ska du åka hem. Så du ska inte stanna och kolla på Thomas?

-Nej, vi är inte tillsammans längre…. (Oj,pinsamt)

Skyller pinsamheten på Jonas Björkman. Hade inte han slutat på tennis, så hade han ju informerat mig om detta eftersom han hade järnkoll gällande allt skvaller på touren….

*****

Snacka om att den är snygg, Centercourten i Båstad. Här ska ju inte gå att spela dåligt. 

P1010531.JPG

Men inget är ju omöjligt och förra året lyckades jag precis med det. Men det är historia..

*****

Dags för semifinaler idag alltså. Om man har missat det så kan det vara läge att läsa igenom vad tennis egentligen är. Wikipedia har koll:”Tennis är ursprungligen en engelsk racketsport som spelas på rektangulär bana, från början utomhus och senare även inomhus. De spelande, som skiljs av ett nät, kan vara en mot en (singel) eller två mot två (dubbel). ”

Hoppas alla håller tummarna för svenskarna idag!!

Federer skrattar åt Nadal

av Sofia Arvidsson

Dom flesta spelarna på touren kan engelska, mer eller mindre. Dom som är sämst på det brukar vara sydamerikaner och spanjorer. Nadal kan ju engelska men det brukar låta lite roligt när han ska intervjuas.

-I play good, today,no?

-My game was working,no?

-I was running alot,no?

Även Federer tycker Rafas engelska är kul, kolla här:

*****

Vilodag idag. Började ändå morgonen tidigt med att bli intervjuad. Som tur så var det radio och inte tv, jag såg nog trött ut. Eshan från P3 kom på besök och ställde frågor:eshan.jpg

Mikrofon,iphone,ipad,hörlurar,radio,sladdar. Verkar vara komplicerat att göra radio…

*****

Det dåliga med en vilodag är att man inte har någon ursäkt för att inte städa upp oredan på rummet..

*****

Alla spelare har olika ”team” med sig när man reser. Johanna Larsson gillar åka själv en del. Robin Söderling brukar resa med tjejen Jenni, tränare Rosengren,fystränare Ali och fysio Niklas. Den som reser med mest personer är nog Andy Murray. Jag passade på att räkna personerna på banan under en träning i Wimbledon och kom fram till  6 stycken. Då var inte mamma och flickvännen inräknade. Oklart vad alla har för uppgift men kanske fysio, massör, tennistränare, vattenflaskhållare, bollsamlare…?

*****

Två svenskar i farten i singel idag i Båstad. Micke Ryderstedt slog Ramirez, riktigt skoj. Nu väntar Almagro i kvarten som också spelas idag. Robin möter Starace lite senare. Svenskt även i dubbelspelet. Robban och Horia vann idag och är i semi. Andreas Siljeström och Aspelin spelar också. Undra om någon lyckats lobba Siljeström ännu. 2.06 meter,plus rack,och om han ev hoppar. Du måste ju nästan slå upp bollen bland molnen för att lobba…

*****

Efter beachvolleyn i onsdags var det bankett. Jag hade tidig träning och hoppade denna. Men jag hörde att även iår körde dom med ”shoecheck”. Den som får grädde på skon måste betala shots till alla. I onsdags åkte Jörgen Persson och Jonas Jerebko på det. Förra året var det jag.Men passande nog hade jag glömt min plånbok….

Regnig dag i Båstad

av Sofia Arvidsson

Jag hade en bra vecka med semifinal i Båstad och fick en massa ros. Men igår fick man stryk i beachvolleyboll och man är redan dissad:utfryst.jpg

Tungt läge direkt alltså. Kanske var det därför jag inte riktigt hade huvudet där jag skulle när jag packade väskan för dagens träning. Det blev ju spel inomhus idag så när jag kommer ut till hallen och ska snöra på skorna upptäcker jag att jag bara har en sko med mig…..Det är ju en fördel att ha två stycken, men jag hade glömt den ena hemma. Om man nu ska se det positivt så är ju en sko bättre än ingen. 

Det  var första gången det hände sedan jag började med tennis för 19 år sedan. Så pappas kommentar kändes lite till att ta i:

-Men Sofia, du kan inte hålla på så……

*****

Regnig dag och inte mycket spel i Båstad heller. Vad gör man då under regnavbrott? En bok är ju alltid bra att ha till hands. Om man nu kan säga att det funnit något regnavbrott så skulle jag kalla det vi hade i Wimbledon ett år för ett sådant. Jag och en annan svensk tjej, Hanna spelade kval. Under ett regnavbrott samlades alla i ett stort tält. Istället för matcher började speakern ropa upp bollkallar som fyllde år. Jag och Hanna fick en ide. Vi gick till speakern och sa att våran tränare Peter fyllde 45 år idag. Skulle han kunna ropa ut det? Jajamen sa han.

Han ropar ut över hela anläggningen: ”Happy birthday to the swedish coach Peter Hjort, he turns 45 today”.

Folk börjar jubla och komma fram till Peter och gratulera och fråga vart festen var.

Peter jublade dock inte. Han hade inte födelsedag och var strax över 30….

*****

Det finns en dansk spelare med i dubbeltävlingen, Frederick Nielsen. Han är en trevlig kille. Han var faktiskt rankad topp 10 för något år sedan. Ja, inte i tennis……..men därimot finns en lista över dom spelarna som samlar flest ”flygmil”. Alltid något. Frederick var också i kvalfinal i Wimbledon för något år sedan. Han leder 2-0 i set när det börjar regna. Då ringer den en massa danska journalister och gratulerar honom till inkvalningen. Dom visste inte att det var bäst av 5 set…Tyvärr fick han sedan stryk 2-3 i set.

*****

Imorgon är det vilodag. Då har jag inte mycket planerat men jag kommer börja morgonen rätt tidigt, för det kommer nämligen ett radioprogram och ska äta frukost hos mig. Huslig som jag är så bjuder jag på hembakat:P8070163.JPG

Vet inte om dagens blogg var så intressant så jag får bidra med några saker som är det. Visste ni att:

– det är fysiskt omöjligt att slicka på sin armbåge?

-fjärilar smakar med fötterna

-Jordnötter är en av beståndsdelarna i dynamit

Inget Us Open…?

av Sofia Arvidsson

Började dagen med träning tillsammans med min grymma kompis Mari. Eftersom vi tränar i närheten av en militäranläggning tyckte Mari att det var bäst att ta det säkra före det osäkra och inta låg position i volleyn:P1010556.JPG

Sen stod beachvolley på schemat. Samling på Pepes. Jag hittade dit men inte mer. När jag kommer fram säger jag till vakten: -Hej, jag skulle vara med och spela lite beachvolleyboll. 

-Ja, då går du rakt fram sen till höger.

Jag gjorde som han sa (trodde jag) när jag hör hans röst igen bakom mig:

-Nej, alltså.Nu är du på väg in till toaletterna. ( Missade svängen. Kanske måste jag gå till Pepes lite oftare…)

Fick våran matchutrustning. Tyckte nog mina kläder såg lite stora ut och frågade vad Emma Igenström tyckte, hon svarade med:

-Hahahahahaha. 

*****

Trots mina förstora kläder ville ändå Robert Kronberg och Emma ställa upp på bild med mig:P1010557.JPG

Robban gjorde tummen upp. Detta var dock inte åt vårat spel, för inget av våra lag gick vidare. Vann gjorde Team Stadium. Där ingick bla 2 beachvolleyboll tjejer och 208 cm Jonas Jerebko. Rätt svårslaget….

Mitt lag Coca cola vann en match men förlorade två. Alltid tungt att förlora men den enda det känns ok att förlora mot var Jesper Blomqvist. För var man med i VM-laget 94 då är man en legend…

*****

Argast igår var nog Tommy Robredo. Han tvingades ge upp sin match pga av skada. När speakern frågar om han får ställa några frågor svarade Tommy:

-Tomorrow…

(Oklart om Tommy kom tillbaka idag och svarade på frågor.Tror ej..)

*****

När man ska iväg på långresa och vara borta ett tag är det inte lätt att hålla reda på datumen. Upptäckte tex idag att när jag ringt min resebyrå för att boka resa, så har jag bokat hem mig två dagar INNAN Us Open börjar. Smart Sofia…. Jag skyller på jetlag……från Wimbledon.

*****

Robin visar no mercy till sin motståndare och vinner första set 6-0. Blir alltså minst en bagel till frukost för argentinaren imorgon. Heja Robin

Kontaktannons

av Sofia Arvidsson

Jag satte in en kontaktannons igår eftersom jag saknade partner. Det är inte så svårt, man mailar lite info om sig själv sen är det en som lägger upp det på en sida där man ser andra som letar. Det dröjde inte länge tills jag fick svar men jag tyckte den första inte riktigt var min typ. Men senare på kvällen fick jag napp. Så nu har jag hittat den rätta…………………..dubbelpartnern för US Open. Vad trodde ni det var….?

När jag berättade för min brorsa vem jag ska spela med var hans första kommentar:

-Ok, men hon är ju inte så snygg. ( Kanske inte riktigt det man kollar på när man letar dubbelpartner)

Snackar vi mixeddubbel så hade det ju varit annat….

*****

Idag är det nya matcher i Swedish Open. Höjdpunkten är ju såklart Robin kl. 21.00. Kommer nog bli en härlig atmosfär. En annan som spelar idag, som jag tycker är lite förvirrande är Juan Monaco. Hur kan man heta Monaco i efternamn men spela för Argentina…?

*****

Nu är det dags för ett träningspass på hardcourt. Det finns tyvärr inte så många hardcourtbanor i Sverige. Den jag tränar på går inte att boka. Så igår fick vi vänta på våran tur när ”old boys” skulle träna dubbel.

*****

Vi fick väldigt god mat hos grannarna igår. På tal om mat, kolla in denna videon..så cool:

*****

Idag hejar vi på Robin. Viktigt att han har ätit ordentligt så han orkar spela. En gång på Aquavit så hjälpte jag honom så han fick i sig tillräckligt med energi:P8250045.JPG

Allt i Hänt extra är sant…

av Sofia Arvidsson

Under förra veckan var det många som ville komma och kolla på mig. Jag fixar alltid biljetter till nära och kära. Igår fick jag ett mail av Per ”Texas” Johansson. Han ville ha biljetter till morgondagens herrmatcher. Lite frågande till detta så sa jag att jag spelade ju förra veckan…?? 

-Kunde inte komma, hade semester blev svaret…(Där var man inte högt i kurs)

Men jag ska ändå försöka hjälpa ”Texas”, han var ju ärlig och skrev såhär i sin blogg:

”Jag har förlorat med 6-0 6-0 mot Sofia Arvidsson i tennis (innan matchen trodde jag att jag skulle vinna)”

Sen skulle jag även få 50 biljetter till Falkenbergs hemmamatcher.(Mutor är bra)

Oklart vilket namn jag ska lägga ut biljetterna i, men det lutar åt Ove Sundberg…

*****

Glömde berätta om en liten komisk grej som hände under DC-matchen. Tror det var Robban som fick en felträff som går upp på läktaren. Den fångar jag med vänsterhanden. Sen slänger jag ner den igen direkt. Var någon centimeter från att träffa linjedomaren i huvudet.(Dålig på att kasta med vänstern”) Sen såg jag att det var den linjedomaren som dömde mig för fotfel när jag hade matchboll i Fed Cup-matchen mot Kina(Som jag sen förlorade). Så det hade ju varit lite komiskt om han hade fått den i huvudet och sedan vänt sig om och sett mig…

*****

Tränat på hardcourt idag. Gick mycket bra,. På eftermiddagen spelade jag poäng mot min tränare Larsa. Det gick inte så bra för honom. Vann mitt servegem när han säger:

-Du den serven jag dömde ut för dig innan, den sitter ser jag nu…

Han förlorade gemet blankt trots att han fuskade….(Det går bra nu……)

*****

Imorgon har jag ett fullt schema. Först tennis på morgonen sedan fysträning på eftermiddagen. Där i mellan är det även dags för årets Beachvolleybolltävling. Det är kändisar och idrottsfolk i olika lag som spelar mot varandra. Eftersom jag är en riktigt A-kändis blev jag inbjuden…..

Nej, dom hade nog lite ont om folk. Men det stod faktiskt i Hänt Extra förra året att jag briljerade och det vet vi ju att allt som står där ÄR sant. Vet inte riktigt vad dom menade med ”briljera” men kanske var det serven jag råkade skjuta upp på läktaren eller när jag smashade en av Mjällby-spelarna i huvudet.  Hur som helst lyckades mitt lag gå till final där vi hade matchboll men förlorade….

*****

Det är slut på grussäsongen för mig iår. Nu har jag en massa hardcourt-tävlingar att se framemot borta i USA. Börjar den 25 Juli med Stanford. 

*****

Härligt att se Micke Ryderstedt ta sig vidare idag. Tyvärr gick det inte lika bra för och Christian Lindell men han är ung och har tagit stora steg framåt så hans tid kommer. En erfarenhet rikare.Även Vinc fick tyvärr stryk. Synd men man kan inte förvänta sig så mycket av honom. Men vilken kämpar-hjärta han har. Tänk om han hade fått vara skadefri under sin karriär….men tyvärr finns inte ”tänk om”.

*****

Jag skrev innan att det inte gick så bra för min tränare på träningen. Det gick knappast så bra för honom förra året i Wimbledon heller. Jag skulle träna med Sharapova men innan så passade våra tränare på att spela lite. I WImbledon är dom stenhårda med att du ska spela i VITA kläder. Så frågan var ju,exakt var är Larsas byxor vita:P6190035.JPG

*****

Ikväll vankas det middag hos grannarna.Det ska bli skoj. Familjen Arvidsson har inte ätit på en vecka så nu ska vi äta dom ur huset….Nejdå, när man blir bortbjuden måste man uppföra sig. Inte som den gången när jag var 8-9 år och vi var bjudna till några på julfika. Jag åt 7 bullar. Vi var inte bjudna året efter….

Den riktiga intervjun

av Sofia Arvidsson

Igår kunde ni läsa min intervju med Robban. Men det var ju egentligen en annan intervju jag var där för att göra. Även den ihop med Robban. Den var rätt kul och vi var såklart väldigt seriösa (?). 

 http://hd.se/sport/2011/07/11/behaller-robban-byxorna-pa/

Glömde ju säga igår att jag fick en ansiktsmassage i Players lounge. Det var hur skönt som helst men blev inte mitt ansikte lite snett…?????:Bild 2011-04-22 kl. 20.29.jpg

Grussäsongen är över. Inga fler smutsiga sockar. Ser framemot 2 träningspass på hardcourt hemma i Halmstad idag…

Sida 1 av 3

Information

Denna blogg är inte längre aktiv. För en lista på aktiva bloggar, gå till bloggar.aftonbladet.se.

Sök

Arkiv

Kategorier

  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB