Startsida / Inlägg

”The walking dead”-stjärnan vill jobba med Kojima och del Toro

av Jonas Högberg
Silent-Hills-Norman-Reedus

Det blev inget ”Silent hills” för Hideo Kojima och Guillermo del Toro.

Men om  ”The walking dead”-skådespelaren Norman Reedus får som han vill kommer de att jobba ihop på något i framtiden.

– Jag är superledsen över allt som hände i Japan, men jag är övertygad om att vi tre kan göra något annat tillsammans, säger Reedus.

Förra året dök det märkliga skräckspelsdemot ”PT” upp på Playstation 4:s onlinebutik. Många fascinerades av det lilla spelet som var utformad som en sorts gåta. När rådiga gamers till slut hittade fram till lösningen visade det sig att ”PT” var en teaser för ett nytt ”Silent hill”-spel med ”The walking dead”-stjärnan Norman Reedus i huvudrollen. Tanken var att ”Metal gear solid”-skaparen Hideo Kojima och ”Pans labyrint”-regissören Guillermo del Toro skulle göra spelet tillsammans.

Projektet dödförklarades dock i våras efter att Konami dragit ur proppen. Spelföretaget har för avsikt att trappa ner på storskalig spelutveckling för att istället satsa mer på mindre mobilspel. Att Hideo Kojima tycks ha brutit med Konami förbättrar inte situationen.

Men Norman Reedus har inte kastat in handduken än. I en intervju med IGN berättar han att han fortfarande hoppas kunna arbeta med Kojima och del Toro på något liknande projekt.

– Jag är superledsen över allt som hände i Japan, men jag är övertygad om att vi tre kan göra något annat tillsammans, säger Reedus. Det fanns så många coola idéer som vi bollade med varandra. Jag kan inte se hur vi skulle kunna strunta i att göra något med det.

En annan sak som talar för att det kanske ändå kan bli ett spel är mottagandet som ”PT” fick.

– Snacket kring ”Silent hills” var enormt på Internet, menar Reedus. Jag har aldrig sett något liknande, det fanns namnunderskrifter med hundratusen signaturer, folk som ville att vi skulle slutföra spelet. Det var helt galet och jag sa till mig själv: ”Vid allt som är heligt. Det här måste bli av. Du måste göra det här.”

Men om samarbetet ska bli av måste Reedus övertyga Guillermo del Toro. I augusti berättade filmregissören för Shacknews att han aldrig någonsin tänker göra ett spel igen. Alla spelprojekt han har varit inblandad i har lagts ner och nu anser del Toro att det är nog.

– För att inte förstöra någon annans liv så har jag bestämt mig för att aldrig mer involvera mig i spelutveckling igen. Annars är väl chansen stor att personen jag jobbar med får se sitt hus explodera eller något liknande.

Jonas Högberg

Missa inga spelnyheter eller trailers – gilla Spela på Facebook!

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB