Startsida / Inlägg

Massvis med heta nyheter från Sonys tunga Playstation-event

av Jonas Högberg
PS-Experience

Sony håller ett specialevent kallat Playstation Experience i San Francisco under helgen.

Och redan nu har man utannonserat ett flertal nya titlar och visat upp färska trailers från kommande spel till Playstation 4 och den virtual reality-satsning som ska sjösättas nästa år.

Men hetast av allt torde den nya ”Final fantasy VII: Remake”-trailern vara.

Det regnade nyheter på Sonys Playstation Experience-event under lördagen. Teknikjätten visade upp en rad virtual reality-spel till Playstation VR, däribland en ny version av musikspelsklassikern ”Rez”, ett nytt ”Ace combat” och ännu ett nytt ”Psychonauts”-spel (”Psychonauts 2” utannonserades på The Game Awards igår).

Men det var långt ifrån allt. Sony berättade att rollspelet ”Ni no kuni”, som utvecklades i samarbete mellan spelstudion Level 5 och animéföretaget Studio Ghibli, får en uppföljare som kommer släppas exklusivt till Playstation 4.

Fans av gangsterserien ”Yakuza” fick anledning att jubla då det avslöjades att ”Yakuza 5”, som släpptes i Japan för tre år sedan, nu släpps i väst till Playstation 3. Och det sker redan på tisdag, den 8 december. Prequelspelet ”Yakuza 0” kommer även det släppas utanför Japan, men än så länge är det bara bekräftat till Nordamerika.

Double Fine har mycket på sitt bord nu. Förutom två ”Psychonauts”-spel och remastern av äventyrsspelet ”Day of the tentacle” ska spelstudion dessutom göra en remaster på klassikern ”Full throttle”.

Förutom allt detta avslöjade Bungie ett nytt spelläge till ”Destiny” där spelarna kan delta i tävlingsrace med svävarfordonen sparrows, vi blev upplysta om att ”Uncharted 4” har dialogval och mängder av nya trailers visades upp.

Bland annat en ”Final fantasy VII: Remake”-trailer med gameplaybilder. Som du kan se här nedan.

Och när du tittat dig mätt på filmklippen kan du söka dig till din Playstation 4. Sony har nämligen släppt åtta Playstation 2-spel till konsolen som nu finns att hitta i onlinebutiken. Spelen har uppdaterats med 1080p-upplösning och troféer. Utbudet består av ”Dark cloud”, ”Grand theft auto III”, ”Grand theft auto: Vice city”, ”Grand theft auto: San Andreas”, ”Rogue galaxy”, ”The mark of kri”, ”Twisted metal: Black” och ”War of the monsters”.

”Final fantasy VII: Remake” ser fantastiskt ut. Än så länge är det bara bekräftat till Playstation 4 och något släppdatum finns inte.

”Uncharted 4” sammanför Nathan Drake med sin förmodat döde bror. Spelet släpps till Playstation 4 den 18 mars.

Ännu en ny karaktär visades upp till ”Street fighter V” under Playstation Experience. Den här filuren heter F.A.N.G. och kommer finnas på plats med resten av karaktärsgalleriet när spelet släpps till Playstation 4 och pc den 16 februari.

Det är ännu osäkert om ”Yakuza 0” släpps i Europa, men det släpps i Nordamerika under 2016.

Säg hej till ett av världshistoriens bästa äventyrsspel! ”Day of the tentacle: Remastered” släpps till Playstation 4, PS Vita och pc någon gång i mars nästa år.

”Psychonauts in the rhombus of ruin” kommer till Playstation 4 och är avsett för Playstation VR. Släppdatum finns ännu inte.

”100 ft robot golf” är årtiondets mest udda golfspel. Om det ens går att kalla det det. Spelet släpps till Playstation 4 och är avsett för Playstation VR. Släppdatum ännu okänt.

”Ni no kuni 2: Revenant kingdom” släpps exklusivt till Playstation 4, ännu oklart när.

Epic Games gör ett MOBA-spel. Det heter ”Paragon” och släpps till Playstation 4 och pc under 2016.

Jonas Högberg

Missa inga spelnyheter eller trailers – gilla Spela på Facebook!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB