Startsida / Inlägg

10 glitchar som kommer hemsöka dig om natten

av Jonas Högberg
bf3-bugg

Missa inga spelnyheter eller trailers – gilla Spela på Facebook!


Spel är komplicerade skapelser. Ettorna och nollorna harmonierar inte alltid med varandra – vilket kan leda till minst sagt märkliga resultat. Glitcharna som uppstår är ibland irriterande, ibland roliga – och ibland direkt läskiga. Här är 10 av våra favoritexempel på hur spöklikt och groteskt det kan bli när koden flippar ut.

Agent 47 blir jagad av lik

Yrkesmördaren Agent 47 är en pragmatisk man som inte låter sig hemsökas av några inre demoner. Däremot tycks han ha det lite mer besvärligt när det gäller döda kroppar.

Godzilla-soldat med anknäbb sprider kaos

Även svenska spelutvecklare gör snedsteg. I ”Battlefield 3” gick det en gång i tiden att stöta på den här mardrömsvarelsen.

Var det det här Pixar-filmen ”Insidan ut” handlade om?

Du kanske alltid undrat hur en människa skulle se ut om den vändes ut och in? I så fall kan jag bara gratulera dig, du är ett musklick ifrån att bli upplyst.

Klarar sig fin… hyfs… dugligt utan huvud

Karaktärer som tappar huvudet verkar vara vanligt förekommande i Bethesdas spel. Det som gör det här klippet extra läskigt är att kvinnan ifråga tycks kämpa en hel del med sitt nya handikapp.

Gullig låt spårar ur

”Pokemon” är mysiga och hjärtliga spel. Men det går att hitta mörker även inne i en solstråle. Här förvrids en gullig låt till något som lika gärna hade kunnat finnas med på soundtracket till ”Silent hill”.

”Sims”-barn visar sig vara en utomjording

Hur skulle du reagera om ditt barn plötsligt förvandlades till… det här?

Manimals nästa steg i evolutionen?

En gång i tiden befolkades ”Red dead redemption” av hiskeliga djurmänniskor. Communityt kring spelet döpte dem till ”manimals”. Innan Rockstar hann patcha bort glitcharna fångades det här kusliga materialet.

Cortana är ett monster

Cortana är en artificiell intelligens i ”Halo”-spelen som tagit en kvinnas skepnad. Men ibland faller fasaden och blottlägger det mörker som dväljs där bakom.

Är en mardrömsvarelse en bättre målvakt?

Ja, det här är ju onekligen väldigt roligt, men också extremt obehagligt. Ingen skulle väl vilja lägga en straff på den här målvakten?

Doktor Watson förföljer dig vart du än går

Sherlock Holmes ständige följeslagare doktor Watson är verkligen en ständig följeslagare här. Vänder spelaren bort blicken från Watson så teleporteras den gode doktorn automatiskt närmare Holmes. Kalla kårar medföljer som ett brev på posten.

  • Tjänstgörande nöjesredaktör: Malin Wandrell
  • Nöjeschef: Andreas Hansson
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB