Startsida / Inlägg

”Battlefront” får efterlängtade nya funktioner

av Alfred Holmgren

En vanligt förekommande klagomål på ”Battlefront” har varit att spelet har ett lite väl snålt innehåll.

Nu finns en patch ute som försöker bidra till att göra något åt det.

”Dice må ha gjort det snyggaste ’Star wars’-spelet genom tiderna. Men jag väntar fortfarande på att de ska göra det roligaste.”

Så skrev Spelas Jakob Svärd när ”Star wars: Battlefront” hade premiär i november.

Många har beklagat sig över att spelet känns lite för lättviktigt och tomt på innehåll jämfört med sina Dice-utvecklade ”Battlefield”-kusiner. Nu har dock en februari-uppdatering släppts som fyller på med lite mer att göra.

Den mest iögonfallande (och bokstavligt talat ytligaste) funktionen är ett nytt filmfilter som ger grafiken en grynigare känsla – i linje med att försöka få spelet att efterlikna den klassiska ”Star wars”-trilogin så mycket som möjligt.

Dessutom bjuds spelarna på ett nytt uppdrag (Survival in the Ice Caves) samt att spelläget Turning Point nu finns att tillgå på alla stora kartor, enligt Eurogamer. Dlc-innehållet som utspelar sig på Jakku har även patchats in i spelet så att man inte behöver behålla det som en separat fil på hårddisken.

Den största nyheten är dock banan Twilight på Hoth, som går att spela i alla stora battle-lägen. Även om de riktiga hardcore-fansen lär vara mer intresserade av den långa lista med smärre uppdateringar som justerar spelets balans. Är du exempelvis trött på att det är så svårt att skjuta ner A-wings? Nu har Dice till slut hört dina böner.

Här hittar du alla officiella detaljer om vad som ingår i uppdateringen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB