Startsida / Inlägg

Mega Man återuppstår – i 3d (nåja)

av Alfred Holmgren

Trött på att vänta på det evigt försenade ”Mighty no 9”, ”Mega Man”-medskaparen Keiji Inafunes hajpade återkomst i genren? Då kan du från och med idag återuppleva del 1–6 av Mega Mans klassiska Nes-äventyr – på din 3DS.

”Mega Man legacy collection” samlar förutom de remastrade versionerna av denna sextett även challenge-spellägen, quicksaves, ett övningsläge (vilket kan komma väl till pass, för den som glömt hur vanvettigt svåra dessa spel kan vara) samt konceptbilder. I 3DS-versionen ingår även en helt ny nostalgisk bonus i form av inscannade gamla manualer, rapporterar Eurogamer.

Ursprungsversionen av samlingen släpptes redan i sensomras till Playstation 4, Xbox One och pc. Så här skrev skrev Spelas Jonas Högberg då:

”En utmärkt samling, men den är långt ifrån komplett. För elva år sedan släppte Capcom en matigare variant, där Super Nintendo-spelet ’Mega Man 7’ och Playstation/Saturn-spelet ’Mega Man 8’ ingick – tillsammans med en rad sidospår. Varför fick inte de plats nu? Eller de två 8-bitsinspirerade ’Mega Man’-spel som släppts på 2000-talet?

Istället för dessa saknade titlar får vi ett 50-tal ’Nes remix’-liknande utmaningar där bossar och specifika bansektioner ska bemästras under tidsfrist. Det här är visserligen roligt mervärde, men knappast något som ursäktar de senare ’Mega Man’-spelens bortfall.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB