Startsida / Inlägg

RECENSION: ”Infinite skater” är bara en endless runner i raden

av Alfred Holmgren
rec infinite skater

Missa inga spelnyheter eller trailers – gilla Spela på Facebook!


Rate

Infinite skater

Från 4 år
Format (testat överst):

• IOS (7 kr)
• Android (7 kr)

ENDLESS RUNNER Om man får tro marknadsföringen är ”Infinite skater” ett ”magiskt äventyr”, ”visuellt förbluffande”, ”olikt allt annat du sett”.

På svenska betyder det att ”Infinite skater” är en helt vanlig endless runner med en barskrapad visuell stil som var uttjatad 2014.

Förlåt, jag menar givetvis att det är en helt vanlig endless skater. Det är nämligen det här som på pappret ska skilja spelet från ”Lara Croft: Relic run”, ”Temple run”, ”Jetpack joyride”, ”Sonic dash”, ”Despicable me: Minion rush”, ”Agent dash”, ”One epic knight”, ”Rail rush”, ”Canabalt”, ”Monster dash” och de uppskattningsvis 68 715 andra till synes framslumpade titlar som korkat igen endless runner-kanalen på App Store.

I praktiken svävar man fram på sin lilla bräda, undviker hinder, plockar små brandgula bollar (mandariner?), grindar rails, hoppar över fiender och utför små banala ”uppdrag”, mellan vilka man (givetvis) får chansen att investera i olika ”boosters”. Det är ganska lätt, ganska tekniskt övertygande, och väldigt uttjatat. Grafiken är dock mycket riktigt ”stilren”, i bemärkelse att avatarerna ser ut som om man dunkat karaktärsgalleriet från ”Virtua fighter 1” i väggen med ansiktet före.

Det är inte nödvändigtvis ett tråkigt spel, på samma sätt som ett habilt utfört racingspel eller fps alltid kommer kittla någon liten nerv någonstans, hur trött man än är på genren. Men om du inte är i desperat behov av din 68 716:e endless runner finns det gott om spel som förtjänar högre placeringar på din shoppinglista inför nästa App Store-besök.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB