Startsida / Inlägg

TRAILER: FPS-filmen du längtat efter hela ditt liv

av Jonas Högberg

Men… det här är ju inget spel? Och inte heller är det en film baserat på ett spel?

Det stämmer. Men ”Hardcore Henry”, som den här actionstinna rullen heter, utspelar sig helt och hållet i förstapersonsperspektiv. Nu var det ju knappast tv-spel som uppfann den här vinkeln (kolla till exempel in Humphrey Bogart-filmen Mörk passage från 1947 om du vill bredda din horisont på den här fronten), men de senaste tjugo åren har förstapersonsperspektivet onekligen blivit synonym med pang pang-spel.

Och det är givetvis de som inspirerat den ryske filmmakaren Ilya Naishulle att göra ”Hardcore Henry”. 2013 gjorde regissören en kortfilm på samma tema och efter att året därpå dragit in 250 000 dollar på gräsrotsfinansieringssajten Indiegogo kunde Naishulle utveckla sina idéer med vita duken i åtanke. Han har till och med fått Hollywood-skådisen Tim Roth att medverka.

Trailern är… sjukt ösig. Se den. Nu.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB