Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Den usla starten talar för Pompey

av Jonas Dahlquist

Om det är något lag som har börjat sämre än alla andra i Premier League så är det Portsmouth. Först en 1-0-förlust hemma mot Fulham efter ett skitmål, och sen en 1-0-förlust borta mot Birmingham efter tveksamt dömd straff.

Efter de två inledande historierna kan det inte ha varit optimalt att få åka till Emirates Stadium i lördags för att möta Arsenal, och givetvis blev det förlust även där för sydkustklubben. Idag har de match i Carling Cup, eller Ligacupen som vi kallar den, och motståndet Hereford ser överkomligt ut.

Anledningen till att jag tror på Portsmouth är inte bara den rent logiska – att Hereford håller till i botten av League Two (den fjärde högsta ligan) – utan också av psykologiska skäl. Hos spelarna i Portsmouth gäller det just nu att visa framåtanda för att antingen få behålla sin plats i startelvan eller ta över en plats i startelvan. De lär med andra ord vara synnerligen motiverade idag, vilka elva de än slänger ut på planen.

Oddset på Portsmouthseger är just nu 1,38 på Betfair, och det känns klart spelbart. Ännu bättre är dock att ”boka” 100 kronor på Herefordvinst. Okej att man måste erbjuda de andra spelarna ett odds på 11,00 gånger pengarna, men det känns väldigt, väldigt otroligt att Hereford ska kunna vinna mot Portsmouth.

Det som ”Boka” innebär är att det gäller att hitta det spel man tror allra minst på. Jag kan alltså låta en annan spelare sätta pengar till ett odds jag erbjuder. Om spelet går in så får jag vackert betala ut pengarna, men om spelet inte går in så får jag den satsade hundringen. Det är lite ovant i början, men efter ett tag så inser man att det är ännu roligare att vara sin ”egen” bookmaker än att spela som vanligt.

Vinstplanen för dagens spel ser ut så här:

Om Portsmouth vinner så vinner jag 100 kronor.
Om det blir oavgjort så vinner jag 100 kronor.
Om Hereford vinner så förlorar jag 1.100 kronor.

Jag har förvisso bara hunnit med tre spel än så länge, men eftersom samtliga har suttit som en smäck får jag vara mer än nöjd med utdelningen.

Gårdagens spel: Vinst 100 kronor när Odense slog Randers med 1-0.

Söndagens spel: Vinst 100 kronor på Bordeauxs seger över Nice med 4-0.

TOTALT: +300 kronor

Antal vunna spel: 3 av 3 möjliga (100%)

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB