Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Varken Zlatan eller Eto’o gör mål

av Jonas Dahlquist

Efter en långhelg i nordvästra England tillsammans med mina kompisar är jag tillbaka i Stockholm med stämningen och känslorna från de engelska arenorna kvar i skallen – därför känns det helt rätt att satsa på de engelska lagen idag.

Gårdagens Champions League-spel bjöd inte på några gigantiska överraskningar, men jag fick lite känsla av att det inte hade härt mycket i fotbollseuropa de senaste 15 åren när man tittar på en match där Paul Scholes avgör, samtidigt som det plingar till i rutan och då är det Inzaghi som har nätat för Milan…

Mycket av dagens snack handlar, fullt förståeligt, om Inter-Barcelona. Jag tror att det blir målfattigt och att båda lagen är nöjda med ett kryss. Jag tror även att varken Zlatan eller Eto’o gör mål, de kommer att vara för påpassade av sina gamla lagkamrater för att kunna göra något extravagant. Ska vi säga 1-1 och mål av Keita och Milito?

Bara för skojs skull så sätter jag 50 spänn på 1-1 till oddset 7,20 hos Betfair, och och sen kryddar jag det med en femtiolapp på Seydou Keita som målskytt för Barca till 7,80 gånger pengarna. Han är bra på skallen och kan mycket väl nicka in en boll, om han nu får spela.

Dagens andra hundring sätter jag på att Arsenal och Liverpool vinner sina matcher ikväll. Liverpool har en väldigt enkel uppgift på pappret, och ska givetvis spöa ungerska Debrecen med tre-fyra måls marginal. Arsenal har en lite svårare match borta mot Standard Liége, men ska nog kunna vinna till slut. En kombi med segrar för Pool och Gunners hamnar på 1,65 hos Betfair, men det känns ganska OK ändå.

Dagens tredje spel hamnar i engelska The Championship, där Newcastle har inlett över förväntan och ser ut att vilja vara tillbaka i Premier League a.s.a.p. Ikväll möter de Blackpool på bortaplan, ett lag som inlett med att kryssa fyra av sina sex matcher hittills. Inte mycket talar för att Blackpool ska kunna vinna, och därför bokar jag dem för 100 kronor till oddset 3,90 hos Betfair. Det innebär att jag vinner 100 kronor vid oavgjort och Newcastleseger, men förlust med 290 kronor om Blackpool vinner. Det känns klockrent!

Måndagens spel: vinst 79 kronor

TOTALT: +509 kronor

Antal vunna spel: 17 av 27 möjliga (62,96%)

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB