Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Danmark–Sverige kan sluta hur som helst

av Jonas Dahlquist

Efter en torftig spelvecka så smäller det rejält under lördagen. Jag har hittat fyra olika spel som känns bra, och som gör hela dagen ännu mera spännande.

Vad gäller matchen mellan Danmark och Sverige så är den redan tillräckligt spännande utan att jag spelar på den. Jag tror att det finns en hyfsad chans att vi vinner med uddamålet, men matchen kan givetvis sluta hur som helst. Svårspelad, tycker jag.

Däremot känns det glasklart att Frankrike slår Färöarna. Det är ingen vågad gissning, förstås – men jag tror dessutom på rejäl islossning för fransmännen rent målmässigt. De har ju varit bedrövliga under hela Raymond Domenechs förbundskaptensera, men visst fasen ska de slå lilla Färöarna på hemmaplan med minst fem mål? Det bör ju bli 7-0 eller något sånt. Jag sätter 100 spänn på att det blir över 4,5 mål i matchen, vilket ger oddset 2,1 hos Betfair.

Jag tror också att Tjeckien tar den sista chansen att hänga med i jämna grupp 3. De möter Polen hemma, och även om Polen bara ligger en poäng bakom Tjeckien i tabellen så känns det som att tjeckerna har en bättre trupp. Spelet på att Tjeckien leder matchen i halvtid och dessutom vinner matchen ger Patrik Sjöberg-oddset 2,42, och det satsar jag en 50-lapp på.

Det blir en 50-lapp på ett matchresultat också – nämligen i mötet mellan Portugal och Ungern. Jag är övertygad om att Portugal vinner matchen, och de håller med stor sannolikhet nollan. Dock blir det inte allt för många mål framåt, och med alla de parametrarna i beräkningen kommer jag fram till att det blir 2-0 till portugiserna. 50 spänn på det till oddset 6,60 hos Betfair.

Det sista VM-kvalspelet till helgen lägger jag på Slovakien, som sensationellt nog blir klara för VM i Sydafrika om de slår Slovenien hemma. Visserligen släpper inte Slovenien in särskilt mycket mål, men det känns som att det är ett perfekt läge för slovakerna att avgöra det här. Hemmaseger ger 2,38 gånger pengarna – och det är värt en hundring.

Sammanfattningsvis:

100 spänn på att det blir över 4,5 mål mellan Frankrike och Färöarna (odds: 2,10)
50 spänn på Tjeckien/Tjeckien (halvtid/full tid) mot Polen (odds: 2,42)
50 spänn på matchresultatet 2-0 till Portugal mot Ungern (odds: 6,60)
100 spänn på att Slovakien hemmabesegrar Slovenien (odds: 2,38)

Igår vann Greklands U19-lag över Vitrysslands diton med 1-0, och det innebar en liten, men naggande god, inkomst.

Gårdagens spel: vinst 60 kronor

TOTALT: +516 kronor

Antal vunna spel: 28 av 51 möjliga (54,90%)

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB