Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Tre bra spel – bara att ta rygg!

av Jonas Dahlquist

Som vanligt struntar jag i att leta spel på fredagskvällen, istället siktar jag in mig på lördagens matcher – och jag gör det med hjälp av statistiken.

När vi förbereder helgsändningarna på Canal+ så snubblar man alltid över några intressanta fakta kring matcherna som ska spelas, och till den här helgen tänkte jag ta fasta på det. Ta bara mötet mellan Wolverhampton och Portsmouth, till exempel.

Min första tanke kring den matchen är att det kan bli målfattigt och oavgjort. 0-0 borde alltså ligga bra till. När jag dessutom ser att de enda två tidigare Premier League-mötena mellan lagen har slutat 0-0 (säsongen 2003-04) så blir jag än mer övertygad. Okej för att det knappast spelar någon roll hur det gick för sex år sen, men jag tror på trender och ”jinxar”. 100 spänn på 0-0 ger oddset 10,00 gånger pengarna hos Betfair, och det kan det väl vara värt.

Nästa hundring hamnar på nykomlingen Burnley, som verkar vara Premier Leagues Dr.Jekyll and Mr.Hyde. På bortaplan är de bedrövligt usla, med noll poäng på fyra matcher och med den frapperande målskillnaden 0-14. Hemma på Turf Moor har de dock spelat tre matcher och vunnit samtliga, och det har varit mot Manchester Utd, Everton och Sunderland. Därför bör Birmingham bli en munsbit för Burnley, som står i 2,38 hos Betfair som vinnare i matchen. Det är taget! Birmingham har dessutom haft stora problem med målskyttet, bara fyra mål framåt på sju ligamatcher.

Jag slänger iväg ytterligare ett spel den här lördagen, och det är Barcelona som givetvis kommer att slå Almeria hemma på Camp Nou. Frågan är ju egentligen bara hur många mål de ska vinna med, och handikappspelet Barcelona -2,5 mål ger 1,91 i odds. Det känns ju rätt så OK med tanke på att matchen lär sluta 4-1 eller 4-0 eller något sånt. Zlatan? Äh, det är klart att han gör mål igen om han får spela.

Spellistan för lördagen ser alltså ut så här:

100 spänn på slutresultatet 0-0 mellan Wolverhampton och Portsmouth (odds: 10.00)
100 spänn på hemmaseger för Burnley mot Birmingham (odds: 2,38)
100 spänn på att Barcelona vinner med minst 2,5 mål hemma mot Almeria (odds: 1,91)

Igår blev det ganska exakt som jag trodde, Celtic förlorade inte – men lyckades inte heller helt hämta sig från det tidiga baklängesmål de drabbades av. 100 spänn vann jag, hur som helst.

Gårdagens spel: vinst 100 kronor

TOTALT: +468 kronor

Antal vunna spel: 25 av 45 möjliga (55,56%)

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB