Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

I senaste laget

av Jonas Dahlquist

Man kan väl säga att jag var ganska så snett ute med mitt tips på ett kryss mellan Liverpool och West Ham igår. Liverpool verkar ha lärt sig att spela utan Torres, lite väl sent om sider.

Det fanns flera ”skrällar” igår som gav bra pengar till de som hittat bortasegrar i Allsvenskan, till exempel. Brommapojkarna, AIK, Örebro och Mjällby var knappast jättefavoriter i sina matcher, direkt…

Ikväll är det naturligtvis grym fokus på matchen mellan Inter och Barcelona, och det är inte så konstigt med tanke på att den kan bli hur bra som helst. Jag tycker dock att den är väldigt svårtippad. Barcelona är alltid Barcelona, och Mourinho är alltid Mourinho.

I Allsvenskan tycker jag dock att det finns en betydligt mer ensidig match, och det är den mellan Djurgården och Åtvidaberg. Visserligen är inte Djurgården något topplag, men de har ändå tagit poäng borta mot Blåvitt och så vann de ju (orättvist) hemma mot Trelleborg. De har mer flyt än Åtvidaberg, kan man konstatera. Stackars Åtvid har ju börjat mer eller mindre katastrofalt, och man kan inte säga något annat än att det är för dåligt att fortfarande ha en nolla i kolumnen för gjorda mål efter sex matcher.

Idag kanske de gör en balja, men då tror jag att de släpper in minst två. Djurgården bör absolut kunna vinna på hemmaplan, och oddset 1,66 får duga.

Den andra matchen jag väljer är Southampton-Oldham i engelska League One. GAIS-tränaren Alexander Axéns favoritgäng har haft en märklig säsong – med tio minuspoäng på grund av dålig ekonomi – där de gjort det riktigt bra till slut. Southampton ligger åtta i tabellen, och vid seger idag så skulle de ha fem poäng upp till kvalplats med tre omgångar kvar att spela. De kan faktiskt klara av det, och det vore en bragd i sig.

Southampton har sex vinster på de sju senaste i ligan, så formen är mycket god. Om inte det där poängavdraget hade funnits så hade Southampton legat med i den absoluta toppen och varit aktuella för en direktplats tillbaka upp till The Championship. Oldham då? Njae. De har bara vunnit sex av sina 21 bortamatcher, och på de matcherna har de bara gjort 16 mål. De ligger en bit ovanför det värsta bottenträsket och bör inte kunna bli indragna i en nedflyttningsstrid. I mina öron låter det som en klockren etta, och oddset på Southamptonseger är 1,36.

Dagens spel:
Djurgården-Åtvidaberg, en etta (odds: 1,66)
Southampton-Oldham, en etta (odds: 1,36)

TOTALODDS: 2,26
Insats: 70:-

I plånboken efter dagens spel: 2.793:-

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB