Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Trippelvinst i sikte

av Jonas Dahlquist

Efter två raka förluster är jag uppe på 140-kronorsnivån i mitt spelande här. Helgens spel på Hull kändes helt rätt, men Burnley fick plötsligt luft någonstans ifrån och stod för en rejäl skräll. Nu har jag hittat tre matcher som hjälper mig att vinna igen.

Visst är det så enkelt att det är mer riskabelt att satsa på en trippel än på en dubbel, eftersom det finns ytterligare en match som det kan gå åt skogen i – men de tre matcher jag har valt kan väl knappast bli några skrällar, va? Matcherna hämtas från de lägre engelska divisionerna, jag blir alltid inspirerad att göra så när jag själv är i England, och detta skrivs från ett hotell i Birmingham.

Rochdale – Darlington
League Two-match där Darlington är hela det engelska ligasystemets allra sämsta lag, de är nämligen jumbo. Rochdale är desto bättre, de leder nämligen serien, och blir vid seger idag klara för uppflyttning, trots att det återstår fem omgångar. Oddset på Rochdale är 1,27, och om man jämför det med t.ex. Chelsea-Bolton, där Chelsea står i 1,13, så känns det här minst lika bombsäkert, och dessutom då till ett högre odds. Ettan på Rochdale plitas definitivt ner.

Notts County – Lincoln
Vi håller oss kvar i League Two, där Notts County bara ligger några futtiga poäng bakom Rochdale i ligatoppen, och en seger hemma på Meadow Lane är synnerligen trolig här. Dels är Lincoln ett bottengäng, och dels har Notts Count ligans bästa hemmafacit. På 19 hemmamatcher har de raden 12-6-1 och målskillnaden 45-12. De är det lag som förlorat minst antal hemmamatcher, de har gjort flest antal mål och släppt in minst. Ingenting talar för Lincoln City i min bok. Oddset 1,28 är taget.

AFC Wimbledon – Grays Athletic
Klockren etta, förstås, när återuppståndna Wimbledon jagar kvalplats upp till League Two, medan Grays redan är helt avsågade i botten tillsammans med poängbestraffade Chester. Wimbledon har tio poäng upp till kvalstrecket, så det ska förvisso mycket till för at de ska klara det, men så länge det finns en matematisk chans så brukar de här lagen gå för fullt. Dessutom är det större skillnad mellan ett topplag och ett bottenlag i Conference National än i de bättre ligorna. En etta ger 1,27.

Dagens spel:
Rochdale-Darlington, en etta (odds: 1,27)
Notts Co-Lincoln, en etta (odds: 1,28)
Wimbledon-Grays, en etta (odds: 1,27)

TOTALODDS: 2,11
Insats: 140:-

I plånboken efter dagens spel: 2.487:-

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB