Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Årets match ruggigt svårtippad

av Jonas Dahlquist

Ikväll kan det avgöras vilka som kniper den oerhört tunga fjärdeplatsen i Premier League, när Manchester City och Tottenham möts på City of Manchester Stadium. En match som man bara inte får missa.

Själv ska jag jobba på matchen mellan Elfsborg och Malmö på Borås Arena (svårtippad, den också), och eftersom sändningen slutar exakt när Man City-Spurs sätter igång så får jag rusa ut till min hyrbil, slå igång datorn, ladda ner matchen och sen ha den på när vi åker till Göteborg för övernattning. Ska bara hitta någon som kör bilen åt mig. Sen checkar jag in på hotellet i halvtidsvilan och tar mig upp på hotellrummet, för att få se 2:a halvlek i lugn och ro. En perfekt planering, om ni frågar mig.

Hur det går i matchen? Jag tror på Man City, men inte så mycket att jag tänker spela på dem. Det är verkligen som en liten VM-final det här. Jag räknar med en fantastisk tillställning.

Kvällens spel hamnar alltså varken på Elfsborg-Malmö eller Man City-Tottenham, istället tittar jag bl.a åt Norge för att hitta klara vinnare. Det finns väldigt många bra matcher och spel att hitta ikväll, tycker jag.

Rosenborg ska kunna slå Stabaek på hemmaplan efter att ha kryssat i de tre senaste ligamatcherna. Erik Hamréns lag är definitivt en av kandidaterna till ligatiteln i Norge, medan Stabaek inte alls kommit igång. 1,36 i odds på Rosenborg får duga.

I Schweiz håller Young Boys på att storma mot ligatiteln i kamp med FC Basel. Ikväll möter Young Boys mittengänget St. Gallen på hemmaplan, och det ska inte vara något snack om saken. Young Boys har vunnit två och kryssat ett av lagens tre möten hittills under säsongen. 1,23 i odds är ingen höjdare, men tecknet känns i det närmaste 100%-igt.

Sista matchen på kvällens trippel plockar jag från den norska andraligan(!), där Bodö/Glimt tar emot LövHam. Hemmalaget är helt klart en av favoriterna till att gå upp, och de har inlett ligan starkt, inte minst på hemmaplan där de på tre matcher har tre segrar och målskillnaden 11-1. LövHam ligger förvisso bara tre poäng bakom i tabellen, men de har haft ett ganska så lätt spelschema, tycker jag. Ettan känns mycket klar till 1,37 gånger stålarna.

Dagens spel:
Rosenborg-Stabaek, en etta (odds: 1,36)
Young Boys-St.Gallen, en etta (odds: 1,23)
Bodö/Glimt-LövHam, en etta (odds: 1,37)

TOTALODDS: 2,33
Insats: 70:-

I plånboken efter dagens spel: 2.915:-

Som en liten bonus vill jag bara säga att jag tycker att oddset på seger för Mallorca hemma mot Real Madrid är bisarrt högt (5,80!!) med tanke på hur grymt hemmastarka Mallorca är på Son Moix. De har vunnit hela 14 av sina 17 hemmamatcher, och Real Madrid har (förutom mot Barca) trots allt förlorat på bortaplan mot både Sevilla och Athletic Bilbao i ligan, lag som på pappret inte är lika bra hemma som Mallorca. Dessutom var det med nöd och näppe som Real Madrid spöade Osasuna i helgen, så jag sätter ett frågetecken för deras form.

Naturligtvis tror jag innerst inne att Real Madrid vinner matchen eftersom de är det bättre laget, men oddset på hemmaseger är så pass generöst att jag tycker att man kan sätta en hundring eller så på det bara för skojs skull. 5,80 på Mallorcavinst, alltså.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB