Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Fem statistiska tips!

av Jonas Dahlquist

Jag gillar att hänga upp mina spel på någon statistisk detalj jag har fastnat för. Det är liksom det som statistik är till för. Sen gäller det bara att avgöra om den är värd att satsa pengar på eller inte…

Här har ni fem exempel på detta, som kan ge stålar i helgen.

1. Mark Hughes var en briljant anfallare, inte minst var han grym på att avsluta på volley, men som tränare har han förtvivlat svårt att få sitt lag att avgöra matcher. Som Premier League-manager har hela ELVA av hans fjorton senaste matcher slutat oavgjorda. I Manchester City var det just det som fällde honom, och som Fulhammanager har trenden bara fortsatt. Förutom detta känner jag att Fulham är snäppet svagare än förra säsongen, medan Wolves inte är så dumma alls.

Fulham – Wolverhampton
1: 1,91
X: 3,60
2: 4,90

2. Var det något som Atletico Madrid hade problem med förra säsongen så var det att hålla nollan. De klarade bara av det i sex av 38 ligamatcher, sämre än alla lag utom jumbon Xerez. Nu inledde de säsongen med att vinna med 4-0 mot Sporting Gijon, men det var på hemmaplan, det. På bortaplan hade de det betydligt tyngre förra säsongen. På 19 bortamatcher hade de tolv förluster, fem oavgjorda och bara (superynkliga) två segrar.

Athletic Bilbao – Atletico Madrid
1: 3,30
X: 3,40
2: 2,44

Atletico Madrid håller nollan?
Ja: 3,40
Nej: 1,37

3. Förutom att Zlatan Ibrahimovic gör debut för Milan borta mot Cesena så tycker jag att den matchen är intressant av ytterligare en orsak. Cesena gör nämligen – i princip – aldrig mål mot Milan. På de fem senaste mötena lagen emellan har Cesena inte gjort ett enda mål, och på de åtta senaste mötena har de bara gjort ett mål framåt. Dessutom har Milan fem raka segrar mot Cesena.

Cesena – Milan
1: 7,60
X: 4,20
2: 1,56

Milan håller nollan?
Ja: 2,05
Nej: 1,85

4. Tillbaka till Spanien där Sporting Gijon tar emot Real Mallorca. På de senaste åtta ligamötena mellan lagen så har det blivit fyra segrar vardera för lagen. Inte ett enda kryss, med andra ord. Ska man döma av den första omgången så såg R.Mallorca under Michael Laudrup väldigt starka ut, medan Sporting Gijon gjorde en slät figur i Madrid. Kryss blir det alltså knappast, och Real Mallorca har något spännande på gång!

Sporting Gijon – Real Mallorca
1: 2,50
X: 3,40
2: 3,05

5. Frank Lampard brukar hånas rejält på sin gamla hemmaarena Upton Park, och till helgen är det dags igen. Han brukar svara med att göra mål, något som Didier Drogba uppenbarligen triggas av. De trivs båda alldeles utmärkt just mot West Ham, och de senaste åren har de tillsammans avgjort flera av matcherna mellan lagen. West Ham har utvecklat en Londonderby-fobi, och det är inte så bra med tanke på hur många Londonderbyn som spelas i ligan varje säsong. West Ham är utan seger i de ELVA senaste derbymatcherna. Ouch!

West Ham – Chelsea
1: 12,50
X: 5,70
2: 1,33

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB