Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Knappast inställt på grund av snö

av Jonas Dahlquist

Det här med den globala uppvärmningen verkar tveksamt, tycker jag. Den har åtminstone mycket märkliga symptom (snö, kyla, blåst). På de brittiska öarna är det lönlöst att spela eftersom det antingen blir inställt eller så blir det rena lotteriet i matcherna, med snötäckta planer o.s.v. Bättre då att hålla sig i Spanien, för DÄR kan det väl ändå inte snöa?

Enligt väderprognoserna ska det vara +10 och bara lätta moln över Santander ikväll, så det mesta tyder på att det blir match trots allt. När den väl börjar tror jag att Racing har en god chans på El Sardinero mot Hercules. Visst har Hercules tre stjärnspelare i David Trezeguet, Royston Drenthe och Nelson Haedo Valdez – men sen har de inte så mycket mer. Hercules har t.ex bara gjort tre mål på bortaplan på hela säsongen – samtliga har paraguayanen Valdez gjort…

Och visst – jag vet – Hercules slog Barcelona på Camp Nou med 2-0, men ju mer den här säsongen utkristalliserar sig, desto mer inser man att den matchen var undantaget som bekräftar regeln. Hercules är inte bra borta.

Däremot är Racing hyfsade hemma – de har fyra raka hemmamatcher utan förlust, och på de fyra matcherna har de bara släppt in ett enda mål, bra statistik att ha med sig när man ska möta ett lag som alltså bara har gjort tre mål på sju bortamatcher i ligan.

MackanoKennedy.jpg

Visst kan man tänka sig ett kryss, men märkligt nog har inget av de tolv senaste mötena mellan lagen slutat oavgjort. Det påverkar väl knappast dagens startelvor, men för er som tror på såna sviter kan det ändå vara en detalj värd att notera.

Racing ser ut att få en tuff januarimånad, med matcher mot Atletico Madrid, Athletic Bilbao, Barcelona och Valencia. Den enda räddningsplankan då finns hemma mot grannen Sporting Gijon. Det är alltså mer eller mindre nödvändigt för Racing att ta en trepoängare här. Jag tror på 1-0 eller möjligen 2-0. Rosenberg gör ett mål och lille Munitis assisterar till ett, kanske samma…

Racing Santander – Hercules
1: 1,97
X: 3,70
2: 4,40

Resultat (i urval):
0-0: 10,00
1-0: 7,20
1-1: 8,00
2-0: 9,20
2-1: 10,50

Racing Santander vinner och håller nollan:
Ja: 3,20
Nej: 1,43

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB