Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Livet utan Torres börjar idag

av Jonas Dahlquist

Det har handlat mycket om Liverpool här i de senaste inläggen, men det blir lätt så när det händer så mycket i en av världens mest populära klubbar. Man glömmer nästan bort att titta på vad de faktiskt gör på planen.

Först var det Roy Hodgsons vara eller icke-vara som var en följetong, sen blev det historien om Fernando Torres ut/Luis Suarez och Andy Carroll in. £50 miljoner är ruggigt bra betalt för Torres, men om man ska slänga ut £35 miljoner på en skadebenägen, halvkriminell 21-åring som kom sexa i skytteligan i The Championship ifjol så behöver man förstås ta bra betalt. Köpet av Andy Carroll kan vara bra, men aldrig, aldrig någonsin till det priset. Det är som att köpa en hund, utan stamtavla och vaccinationer, för 250.000:-.

Nåväl, i skymundan av den känslomässiga försäljningen av Torres till Chelsea och det dåraktiga köpet av Carroll har värvningen av Luis Suarez från Ajax helt hamnat i skymundan. Gör man 81 mål på 110 ligamatcher så spelar det inte någon roll att det är i en tivoliliga som den holländska, då ska man tas på allvar. Mycket talar för att Suarez gör debut ikväll, och varför inte med att göra ett mål (odds: 2,42). Det skulle få fansen att glömma Torres lite snabbare.

Även om Stoke är hysteriskt svårspelade finns det mycket som talar emot dem. Till exempel har Stoke inte vunnit en ligamatch på Anfield på 47 försök, och på de 26 senaste besöken har de bara fått med sig totalt två poäng. Snacka om mardrömsarena…!

Om det är något som talar för Stoke så är det att de vann mötet mot Liverpool på Britannia Stadium i höstas med 2-0, och att de gjorde en stark match i FA-cupen i helgen, när de gick vidare efter 1-0-seger borta mot Wolverhampton.

Jag tror dock inte att det räcker för Stoke, nu måste nämligen Liverpool sluta upp som en ny grupp, starkare än när de hade Torres. De måste visa omvärlden att det här är en nystart, och hemmasegern känns ganska så säker, faktiskt.

Liverpool – Stoke
1: 1,73
X: 3,45
2: 6,70

Liverpool vinner och håller nollan
Ja: 2,58
Nej: 1,53

En match med många intressanta förutsättningar är den på Ewood Park mellan Blackburn och Tottenham. Blackburn har vunnit fem av sina sju senaste på hemmaplan, men förra säsongen vann Tottenham båda ligamötena – och dessutom matchen på White Hart Lane i höstas.

Tottenham brukar ha riktigt lätt för just Blackburn, av någon anledning. Rovers har bara vunnit två av de 14 senaste mötena mellan lagen, och pass opp på om Spurs gör matchens första mål – det är nämligen så att Blackburn har förlorat samtliga nio ligamatcher den här säsongen där de släppt in matchens första mål.

Tottenham har dock ett problem, och det är inget litet problem. Skadorna.

Gareth Bale är borta med ryggont, William Gallas och Wilson Palacios ytterst tveksamma till spel, och lägg sedan till att Tom Huddlestone, Ledley King och Younes Kaboul är skadade, så förstår ni problemen. Vill ni ha mer? Okej då, Michael Dawson är avstängd. PRESSTOPP!! TROR NI INTE ATT LUKA MODRIC ÅKT PÅ BLINDTARMSINFLAMMATION OCKSÅ!? BORTA TVÅ VECKOR.

Hur Harry Redknapp ska få till en backlinje i allmänhet och ett mittbackspar i synnerhet övergår mitt förstånd, och det känns som att Blackburn kommer att få goda möjligheter att göra minst ett mål. Å andra sidan är Spurs alltid Spurs, vilket innebär att de kan besegra vilket lag som helst, samtidigt som de kan förlora mot vilket lag som helst. Idag känner jag att det blir varken eller. 1-1 om det blir trist, 2-2 eller 3-3 om det blir livligt.

Blackburn – Tottenham
1: 3,25
X: 3,35
2: 2,48

Slutresultat (i urval)
1-1: 7,20
2-2: 16,00
3-3: 75,00

Tottenham håller nollan
Ja: 3,40
Nej: 1,38

Harry.jpg

Förutom detta tror jag att Man City vinner ganska så enkelt (odds: 1,91) borta mot ett Birmingham som kört fast, Bolton bör slå ett Wolves (odds: 1,88) som tyvärr är på väg att åka ur och så tycker jag att Blackpool bör spöa ett West Ham (odds: 2,38) som också ligger risigt till i tabellen.

Fulham-Newcastle kompletterar den här veckoomgången, och jag säger som jag alltid gör när Fulham är inblandade: Det blir kryss (odds: 3,45).

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB