Sportspelsbloggen

med Jonas Dahlquist

Startsida / Inlägg

Fotbollstittande – 2011 style

av Jonas Dahlquist

Nu räcker det inte längre med att zappa mellan olika matcher, som bara det var en omöjlighet för sju-åtta år sen eftersom det aldrig sändes två matcher parallellt. TV-tittandet skall nu ackompanjeras av lika delar resultatservice och livebetting på mobilen.

Jag gör faktiskt så själv, numera. Det finns en iPhone-app vid namn ”Betfair for iPhone” som man med fördel kan ha igång hela tiden när man tittar på match. Det enda negativa är väl att det är farligt beroendeframkallande. Samtidigt som jag zappar mellan två-tre matcher på TV så kompletterar jag alltså med att titta på hur det går i andra matcher och så livespelar jag ovanpå det. Känner mig lite som en börsklippare på Wall Street när det är som hetsigast.

iPhoneBetfairApp1.jpg

Enda gången jag försöker att avstå från att hålla på så här är när jag jobbar på diverse matcher, som t.ex ikväll. Jag står på innerplan på Swedbank Stadion och intervjuar spelare och tränare i Malmö FF och IFK Göteborg. De andra två matcherna får därmed klara sig utan livespel från mig, men man kan ju lira innan matchstart också.

AIK har haft en del att tänka på efter matchen mot Syrianska, men inget av detta har handlat om det fotbollsmässiga. När matchen avbröts senast hade AIK inlett matchen hetsigt och aggressivt, utan att få ut något positivt av det. Nu tror jag att det handlar om att stabilisera saker och ting. Andreas Alm vill definitivt inte riskera ett rött kort igen, så jag antar att han ber spelarna att hålla igen en liten, liten aning.

Samtidigt kommer Örebro med en godkänd start, som kunde ha varit bra mycket bättre om de inte slarvat både en och två gånger. Det är som om de nästan kommer på sig själva med att tänka ”…herrejäklar, vi leder! Vi är bra på riktigt! Vi kan vinna guld!”, och när de springer omkring och funderar i de banorna så gör t.ex May Mahlangu eller Jonas Lantto mål på dem. Sixten Boström lär alltså be sina spelare att vara sansade och kontrollerade.

Som alla vet så blir matcher mellan lag som antingen a) håller igen, eller b) spelar sansat målsnåla tillställningar. Jag tror att det blir så här. 0-0 eller 1-1 känns ytterst logiskt.

AIK – Örebro
1: 2,36
X: 3,40
2: 3,45

Slutresultat (i urval)
0-0: 9,60
1-0: 7,20
0-1: 10,00
1-1: 7,40

På Strömvallen ska cyniska Gefle ta emot tiki-taka-trängtande Halmstad. Givetvis har cynismen hittills fungerat bättre än tiki-taka-trängtandet, det blir gärna så i den lutheranska Allsvenskan. Gefle kommer att vara precis som Gefle alltid är, medan HBK säkerligen kommer att fortsätta att vara ytterst svajiga i matcherna. Ibland är de bra, och så fem minuter senare är de usla. Fem minuter efter det är de hyfsade, och så vidare… Ett sånt beteende har man inte råd med mot Gefle. Jag tror på hemmaseger.

Gefle – Halmstad
1: 2,08
X: 3,65
2: 3,95

Samtliga odds kommer från Betfair.com.

 • Tjänstgörande sportredaktör: Emilia Cederholm
 • Sportchef: Pontus Carlgren
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB