Startsida / Inlägg

Jämnaste någonsin?

av Jimmy Stålnacke

Så där, då har jag kommit ur kvällens Coop Arena-bubbla och hunnit bläddra igenom övriga resultat. Och även denna kväll slår det mig hur oviss elitserien är i år.

Jag brukar rycka på axlarna när det i september kablas ut att elitserien kommer att bli den jämnaste någonsin. Ytterligare en klyschig höst, brukar jag tänka.

Men i år stämmer nog den där klyschan. Alla slår ju alla, borta som hemma. Det är väl bara Frölunda, med den danske jätten, som hittills gått som tåget och levererat resultat oavsett matchbild, is eller motstånd.

Fast visst ser man några klara tendenser. Modo kommer att blanda och ge, Timrå kommer att hålla till i botten och Växjö kommer att ta en hel del poäng enbart på inspiration.

***

Växjö som för övrigt tog sin första trepoängare i elitseriehistorien i kväll. Än en gång visar Tomi Kallio att gammal är äldst.

***

På tal om gammal är äldst. När vapendragaren Jukka Voutilainen i kväll var tillbaka började också Johan Davidsson att leverera poäng.

***

Snacka om vinnarskalle. Ett skakigt derby, då åker Viktor Fasth upp till Örnsköldsvik och håller nollan.

***

I Linköping satte Jochim Eriksson stopp för Calle Söderberg & co, och inkasserade karriärens andra elitserienolla.

***

Luleå tog säsongens första trepoängare och Djurgården fortsätter att plocka poäng i varannan match. I kväll faller man på David Printz korkade utvisning och Jimmie Ölvestads hopptackling (reserverar mig för att jag satt efter andra långsidan) 30 sekunder senare.

Luleå utnyttjar fem mot trean precis när Printz ställer in skridskorna på isen (tekniskt sett fem mot fyra alltså), och gör 2-0. Och en sån ledning tänkte inte björnarna släppa igen.

***

Återigen håller Johan Fransson hög klass. Fortsätter han så här blir det nog ett och annat blågult-besök i vinter.

***

Simon Hjalmarssons 3-0-mål innebar att Luleå klättrade upp på 4000 gjorda mål i elitseriehistorien. Det målet lär stå med fetad text i all evighet.

***

”Musse” Håkansson har nästan varit med under hela elitseriehistorien. Okej, kanske något kryddat, men i kväll blev han i alla fall den spelare som har gjort flest matcher totalt i grundserie och slutspel.

Stort.

***

Synd för Djurgårdsjunioren Pontus Åberg, 18 i dag fredag om jag minns rätt, att matchen var avgjord när han gjorde sitt mål. Sicken mörsare han fick på, hade jag haft ett NHL-kontrakt i dataväskan hade han fått sajna direkt.

Det kan ha varit det snyggaste målet jag har sett i Coop Arena och det passar bra att sätta punkt för detta blogginlägg med den avslutningen.

/ Stålnacke

 

 

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB