Startsida / Inlägg

Är det tack och adjö nu?

av Jimmy Stålnacke

Färjestad-Timrå 1-2 efter straffar. Elva matcher utan seger på full tid och fastcementerade i botten. Det här håller inte, serien ljuger inte när en femtedel är spelad. Färjestad är faktiskt jättedåliga.

Jag tvekar på att Kirill Kabanov är frälsaren som ska få mästarklubben att börja vinna matcher igen, utan det måste in någon annan form av energi. Och då kanske klubben måste offra Niklas Czarnecki.

För allt sitter i huvudet, de måste bryta mönstret. I en normal värld hade kvällens perfekta start med ett 1-0-mål redan i inledningen gett en ketchupeffekt de luxe och Färjestad hade sprudlat av energi matchen i genom. I stället går det återigen troll i målskyttet, Hannes Hyvönen tar ett matchstraff (blir det ytterligare en anmälning?) och Timrå styr in kvitteringen.

När det sen kommer till straffar så ser vi alla att Timrå gick in med inställningen att de hade allt att vinna, medan hemmakillarna såg ut att väga mer än den där superdansken i Frölunda.

Något måste göras – och då är det tyvärr alltid enklast att sparka tränaren.

Om det är rättvist? Nej, men samtidigt har coachen det yttersta ansvaret och det är trots allt den smidigaste förändringen man kan göra för att skapa ny energi i en grupp.

Om jag gillar det? Nej, jag avverkade som spelare tre sparkade tränare utan att det gav positiv effekt.

Om man skäms som spelare? Definitivt. Dagen du får beskedet att bossen har fått lämna så mår du genuint dåligt. För i samma stund som du hör orden inser du hur mycket du själv har underpresterat. Då slår det där samvetet till.

Det kommer Rickard Wallin, Per Åslund, Christian Berglund, Fredrik Sjöström och övriga spelare i årets trupp mest troligt att få uppleva inom en snar framtid, även om jag tycker det skulle vara fruktansvärt roligt om Niklas Czarnecki fick fortsätta och lyckas vända trenden.

Alla är värd en tolfte chans. Och jag har trots elva raka matcher utan trepoängare svårt att se hur det ska vara tränarens fel. Det är ändå spelarna som ska göra det och hur vi än vrider och vänder på det kommer inte han med kostym i båset att göra några mål.

För det är där det sitter just nu – Färjestad gör inga mål. Defensiven är bra, spelet ute på banan är bra, men det spelar ingen roll om man inte producerar.

Kanske skulle de tänka om och sluta säga nej tack till hjälp med det mentala?

Men för han med kostym och skjorta i båset spelar det nog ingen roll. Jag tror att tålamodet är slut och att Niklas Czarnecki kommer att offras.

/ Stålnacke

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB