Startsida / Inlägg

Hur går det egentligen?

av Jimmy Stålnacke

Jag som många andra ”experter” tippade inför säsongen hur elitserien skulle sluta. Men hur går det egentligen? Är jag rätt ute eller får jag även i fortsättningen vara med på Christian ”Fimpen” Eklunds flopplista?

Ja, vi kikar väl på hur jag placerade lagen inför säsongen. Notera att lagen har spelat antingen 27 eller 28 matcher och att deras nuvarande placering står efter lagnamnet.

Mitt elitserietips med kommentar

1 Linköping 10

Klubben som aldrig vinner något. Fast var det något som etsade sig fast från den otroligt klyschiga upptaktsträffen så var det ”Säckens” Kirunastämma om att laget skulle ta guld. De har de säkert sagt de senaste 5-6 åren, men denna gång blev jag övertygad.

2 Djurgården 8

Jimmie Ölvestad kommer förmodligen att gnugga sönder ljumskarna några svängar till, ”Fimpen” Eklund kommer att ha en vendetta med alla spelare som någon gång under säsongen budgeteras för en elitseriematch och revanschen efter fjolårets kvartsfinalserie kommer att vara gigantisk. Det blir åka av på Hovet i vinter.

3 Luleå 5

Laget jag följer dagligen. Hela stan andas hockey, hela stan drömmer sig tillbaka till 1996 och mitt i all uppståndelse står Niclas Wallin lugnt och snickrar på huset ute i skogen. Visst fasen kan Luleå ta guld, visst fasen kommer Wallin i såna fall att köra flanellskjorta på banketten. Men det är en lång väg att vandra och till att börja med måste Johan Harju gräva ner lagets mentala målspärr som de fick jobba mot under hela förra säsongen.

4 Färjestad 6

Alla säger ju att lag som vunnit SM-guld brukar vara mätta. Själv har jag en degradering från division I som främsta merit. Det gav inte mättnad men däremot gav det mig vetskapen om att det är roligare att vinna än att förlora. Om ett SM-guld ger vetskapen om att det är roligare att förlora än att vinna tror jag inte, men regerande mästarna får nöja sig med en fjärdeplats.

5 Frölunda 4

Kanske ligger Frölunda lite väl högt upp i min tabell men någonstans tror jag att Fredrik Pettersson får fart på Joel Lundqvist, ”Pebben” Axelsson och övriga som gick i ide förra säsongen. Och ska man vakna så ska man vakna ordentligt. Sen att det blir respass redan i kvartsfinal går vi inte in på nu.

6 HV 71 1

Nja, på pappret ser det så där ut va? Men vi vet ju att Johan Davidsson kommer att jobba hårdare än samtliga spelare i serien, att Jukka Voutilainen knappt behöver pucken för att göra mål och att deras power play alltid håller toppklass. Det räcker åtminstone till en ny kvartsfinalserie.

7 Skellefteå 3

Saik vill ta det ett steg längre i år. Men då har man inte tänkt på att man skeppat talang efter talang över pölen och tvingats ersätta dem med sämre spelare för dyrare pengar. Oscar Möller kommer dock inte att göra någon besviken och jag tror att laget kommer att passa bättre i ett slutspel. Har en grym bredd på forwardssidan.

8 Brynäs 2

Här fick jag också en aha-upplevelse när jag synade truppen lite närmare och fick se hur laget formerar sig. Men mer än till slutspel kan jag inte skicka dem, hur mycket Tommy Jonsson än försöker övertyga mig om att de verkligen är en guldkandidat

9 Modo 11

Ny trupp, ny organisation och en ny säsong. Då är det en bra början att jag ser till så att de slipper spela en avgörande match mot Södertälje i kvalserien. Visst, hittar ”hattrick-Dick” den nivå han har i sig och kan Rob Schremp även göra fula mål kan det bli drag i Modo i vinter.

10 Växjö 9

Kanske var den stundens allvar som gjorde att man såg rädd ut för att anfalla, kanske var det ett kvitto på att den där riktiga spetsen i offensiven saknas. Vi får väl se, men bättre än tia kan jag tyvärr inte placera den pigga nykomlingen.

11 AIK 7

Usch, det här får jag äta upp. Men jag hade innan i dag och innan jag synade AIK:s trupp lite närmare beslutat mig för att placera fjolårets skrällgäng elva. Och sagt är sagt och kommer aldrig tillbaka.

12 Timrå 12

Jag är tråkig och hänger på 95 procent av alla andras tips. Men ett lag med en skör backsida och avsaknad av stjärnor (Okej, Vampola är väl en) framåt får finna sig i att tippas sist.

Vi vinner SM-guld: Linköping.

Vi säger tack och adjö till elitserien: Timrå.

Jag vinner poängligan: Johan Davidsson (tråkigaste svaret någonsin).

Kommentar

Nja, ”Fimpen” och grabbarna i Djurgården hade nog hoppats att jag skulle ligga i fas efter halva serien. Men det gör jag inte riktigt även om jag känner mig tillfreds med tipsen 9-12. Där kan det bli full pott när vi summerar grundserien.

Men Linköping och Djurgården i topp… hur tänkte jag det? Hardy ”Vi har nästan för bra backar” Nilsson och Hans ”Vi går för SM-guld” Särkijärvi kroppsfintade mig duktigt under upptaktsträffen.

Fan, jag skulle ha lyssnat på Tommy ”Jag ser ut att driva en nattklubb på fritiden” Jonsson i stället.

Summa summarum: Jag ligger absolut inte i fas, men elitserien är jämn och jag kan faktiskt rädda upp eländet. Men någon fullpottare blir jag inte. Ska vi säga att jag sätter fem av tolv?

/ Stålnacke

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB