Startsida / Inlägg

Senaste nytt, omgång 28

av Jimmy Stålnacke

Tre matcher bjuds vi på denna tisdag. Det är ”surströmmingsderby”, ett Linköping i kris hemma i Cloetta Center och nord mot syd som står på menyn i kväll.

Vi kikar väl direkt igenom hur det ser ut i lagen inför nedsläpp. Notera att det kommer att uppdateras under dagen i takt med att ny information dyker upp.

Linköping-Frölunda

Sebastian Karlsson är avstängd, likaså Martin Laumann Ylven. Norrmannen väntar på dom från disciplinnämnden efter att ha kört på en linjedomare i matchen mot HV71.

Det ser dessutom ut att bli en hel del förändringar i kedjorna. Joachim Nermark och Sebastian Ottosson är hemkallade efter att ha varit utlånade och Claes Nordén är uppflyttad från juniorlaget. Enligt Corren ser det ut som att alla tre får chansen från start i kväll, att Mikael Håkanson bänkas och att Kalle Olsson och Andreas Molinder får ta plats på läktaren.

Även i toppkedjorna ser det, enligt Corren, ut att bli förändringar. Robin Figren tar plats bredvid Jaroslav Hlinka och Andreas Jämtin och Jan Hlavac kliver in med Calle Söderberg och Pär Arlbrandt.

Magnus Kahnberg och Frederik Andersen är fortfarande skadade, succédansken är dock nära en comeback men klubben tar inga risker med hans fot. Joel Lundqvist avtjänar sin sista match på sin avstängning för tacklingen på Ole-Kristian Tollefsen.

Sportbladet kommer att uppdatera Frölundas laguppställning under dagen, då det finns en del frågetecken att räta ut. Exempelvis Christian Bäckman och Jari Tolsas medverkan.

Sportbladet har nu fått information om att Jari Tolsa inte kommer till spel i kväll, däremot är Christian Bäckman redo. Det kanske han har varit hela tiden… kanske bara jag som tänkt lite fel.

Noterbart att Frölunda endast har tagit tolv poäng på bortais och att lagets poängstarkaste back, Patrick von Gunten, har gjort alla sina 13 poäng på hemmais.

En extra notering tycker jag ni ska ta med er om det är Linus Fernström som agerar back up till Magnus Hellberg även i kväll. Han har faktiskt undertecknad nätat på… det måste väl ge några pluspoäng till mig?

Linköping (preliminär laguppställning)

Forwards

Figren – Hlinka – Jämtin

Arlbrandt – Söderberg– Hlavac

Nermark – Lindhagen – Petterström

Ottosson – Holmqvist – Nordén

Håkanson

 Backar

Johansson – Persson

Hävelid – Bäckman

Åkerman – Dahlbeck

Lorentzon

Målvakter

Norrena (Engstrand)

Frölunda (preliminär laguppställning)

Forwards

Pyörälä – Olimb – Pettersson

Wikner – Lindqvist– Collberg

Sjöström – Axelsson– Axelsson

Lasu – Johansson – Sundström

Johnsson

Backar

Tömmernes – Bäckman

Johnsson – von Gunten

Persson– Eriksson

Svedberg

Målvakter

Hellberg (Fernström)

Timrå-Modo

Timrå kommer till match med, om man får vara lite fräck, säsongens första positiva formkurva i ryggen. Fyra raka segrar har man med sig i trunkarna. Johan ”Gnagarn” Andersson tränade i går för första gången med laget på is efter sin långa skadeperiod men är ännu inte spelklar. Det är givetvis inte Johan ”Bagarn” Andersson och Pierre Hedin heller. En propp i lungan respektive ett trasigt knä håller dem borta från spel under resten av säsongen.

Fredrik Bremberg var sjuk senast men är tillbaka i kvällens derby. Det innebär mest troligt att Ilkka Pikkarainen, som gjorde en bra match senast, får flytta ut på bänken igen.

Enligt vad Sportbladet erfar kommer Pikkarainen att kliva in från start och JVM-forwarden Max Friberg får starta som 13:e. Men… ett slutgiltigt beslut ska inte vara taget.

Modo aviserar en skadefri trupp, så när som på Per Svartvadet. Han är långtidssjukskriven. Däremot förväntas Morten Madsen komma till spel efter att ha tvingats stå över de senaste matcherna på grund av skada. Han såg enligt rapporterna pigg ut på gårdagens träning.

Timrå (preliminär laguppställning)

Forwards

Pärssinen – Hagos – Hedström

Bremberg – Larsson – Fleury

Önerud – Boyce – Hallin

Röymark – Murley – Pikkarainen

Friberg

Backar

Halonen – Motin

Robinson – Granath

Hedman – Torp

Högström

Målvakter

Lundström (Ridderwall)

Modo (preliminär laguppställning)

Forwards

Skröder – Sundström – Danielsson

Axelsson – Ritola – Svensson

Andersson – Schremp – Madsen

Westin – Forsberg – Hedman

Hari

Backar

Tollefsen – Meyer

Pöck – Lehtivuori

Westin – Ahnelöv

Byström

Målvakter

Tellqvist (Forsberg)

Växjö-Skellefteå

Per Hållberg är borta sedan tidigare och han fick under den senaste matchen mot Frölunda sällskap av Tomi Kallio (överkropp) och Nils Andersson (huvud). Den sistnämnde är dock frisk och kry, tacklingen han åkte på gav ingen hjärnskakning, medan Kallio missar kvällens match. För att täcka upp på forwardssidan finns i kvällens match 18-årige Sebastian Nilsson med i truppen, han har tidigare under säsongen, förutom i juniorlaget då, spelat division I-hockey med Mörrum.

JVM-backen Petter Granberg står ännu på skadelistan men närmar sig en comeback och lär spela i slutet av veckan. Fredrik Styrman missade ett antal matcher tidigare under säsongen med en mjukdelsskada på underkroppen och verkar nu ha slagit upp den igen.

– Kompletterande utredning planerad inom kort. Svårt att säga hur länge han blir borta. Inget spel tisdag och torsdag. Stort frågetecken i helgen också, säger lagläkaren Karin Granberg till Norran om Styrmans skada.

Växjö (preliminär laguppställning)

Forwards

A Eriksson – Moran – Saviano

Iggulden – Rasmussen – Soares

Hjalmarsson – Reddox – M Eriksson

Andersson – Josefsson – Markusson

Nilsson

Backar

Heikkinen – Augustin

Johansson – Holös

Karlsson – Jonsson

Andersson

Målvakt

Gerber (Alsenfelt)

Skellefteå (preliminär laguppställning)

Forwards

Möller – Forssell – Holloway

Lindberg – Lundberg – Karlsson

Ericsson – Goren – Söderström

Söderberg – Bellemare – Forsberg

Hynning

Backar

Edström – Pikkarainen

Burström – Lindgren

Alavaara – Skogs

Alm

Målvakter

Hadelöv (Eriksson)

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB