Nytt fantastiskt koncept av Ljunggren
avEn del restauranger och matupplevelser gör mig lyrisk, det här är en sån.
Restaurang Ljunggren har renoverat baren i Bruno Gallerian och öppnat Råbaren. Här serveras gastronomisk raw food och sashimi på nordiska fiskar. Inte nog med det, nästan allt som serveras är närodlat och ekologiskt. De använder också fisk från bifångst, så bra!
Här beställer du smårätter, 2-4 är per person är lagom. Priset ligger på runt 80 kr/rätt. Ett tips är att beställa in flera olika rätter i sällskapet för att få smaka på så många som möjligt. Under lunchen serveras dagens raw food-rätter samt lunchmenyn från matsalen.
Råbaren har även frukost. En härlig meny med chiapudding, smoothie bowls, overnight oats, mackor och annat gott.
Baren är specialiserad på champagne och gin, ekologiskt och biodynamiskt så långt det går. Onsdag-lördag spelar DJs.
I bilden –
Tom Ka med kokos, grön curry, cashewnötter och avokado.
Sous Vide 42 med lax, groddar, svartkål.
Rödbetssallad med kokos, cashewnötter och vitlök.
Sashimi på lax, hjärtmussla och torsk. Torsken serverades med en tryffelponzu och smälte i munnen.
En gastronomisk upplevelse och en lycka för smaklökarna.
http://www.restaurangljunggren.se/cafe/#cafe