En gryta värd en omväg
avJag frågade mina vänner på Facebook vilken indisk restaurang som är bäst i stan. Svaren blev lite olika men två stycken tipsade om ett ställe i Solna som heter Chili Masala.
Chili Masala är en punjab-restaurang. Deras koncept bygger på att servera traditionella maträtter från provinsen Punjab från Pakistan och Indien. De tillagar kulinariska, färgstarka och väldoftande maträtter i handgjorda grytor. Recepten har ärvts och baseras på familjehemligheter.
Enda nackdelen eller kanske fördelen med indiska restauranger är att de har så otroligt långa menyer. En utmaning för personer som mig med beslutsångest.
Tillslut bestämde jag mig för en gryta ”Achar Gosht” med grönsaker, ingefära, lammkött, vitlök och massa annat. Jag är inget proffs på indisk mat, men det här var riktigt gott! Grytan serverades med ris, men jag åt det med sallad till vilket var en succé.
Varje helg har de 4 specialrätter på menyn. Min kompis valde en ”Nihari” med långkokt lammlägg med specialblandade kryddor, lime, rostad lök, grön chili, strimlad ingefära och koriander. En rätt med spännande smaker enligt min kompis.
Bra priser på maten, en varmrätt kostar runt 130 kr.
Restaurangen i sig är inte så mysig, men maten är värd att åka hit för.
Adress: Hagalundsgatan 19, Solna
Öppettider: vardagar 11-22, helger 12-22
http://chilimasala.se/