Helgtips

av stockholmfood

Några veckor under våren, hösten och vintern har Bondens egen marknad öppet på Södermalm. Här handlar du råvaror av högsta kvalitet, närodlat och ekologiskt. Grön- och rotsaker efter säsong, ostar, kött och chark, sylt, marmelader, rapsolja, honung och massa annat gott. Sista gången för hösten är nästa lördag kl. 10-15 och jag kan varmt rekommendera alla att gå hit.

Jag älskar att äta och laga mat efter säsong. Förra veckan fick jag hem en skördelåda som Melleruds Utmärkta Pilsner tillsammans med Filip Fastén (Årets Kock 2014) tagit fram. I den fanns närodlade råvaror från höstens skafferi och en fantastiskt god korv som Filip tagit fram tillsammans med lokala bönder. Här kommer ett recept från Filip att laga med lite av det goda som finns i säsong just nu.

FullSizeRender (10)
FullSizeRender (9)

Stockholm har fått ett nytt brunchställe

av stockholmfood

I veckan öppnade nya STHLM Brunch Club i Vasastan.
Frukost och brunch serveras under hela dagen, 7-17 vardagar och 9-16 under helgen. Love it, Stockholm behöver fler bra frukost- och brunchställen.

På menyn hittar du klassiska brunchrätter som Ägg Benedict, avokadomacka på surdeg, amerikanska pannkakor med glass, belgiska våfflor och massa annat gott! Min favoritfrukost Acai bowl går också att beställa.

Vardagar 11-13.30 serveras lunch, hamburgare, mackor och sallad.
Check it out! http://www.sthlmbrunchclub.se/
11825659_888760084522684_668175523437968814_n

Fondue!

av stockholmfood

Romantisk middag på Fondueboden. Miljön, stämningen och den goda maten gör det här till det perfekta dejtingstället. Foundeboden är ett av få ställen, om inte det enda som serverar fondue i Stockholm.

Välj mellan ost, kött eller fisk och skaldjur. Allt serveras med olika såser, grönsaker, bröd, pommes eller bakad potatis. Bonus! Ät så mycket du orkar, tar favoritsåsen slut är det bara att beställa in mer.

Orkar du efterrätt kan jag varmt rekommendera deras Tobleronefondue – smält Toblerone smaksatt med Cointreau och Cognac. Serveras med marshmallows, maränger, säsongens frukter och vaniljglass. Det blir inte mycket bättre än så.

Priset för en fondue ligger på 205-255 kr/person, 89 kr för efterrätten.

Det är ett populärt ställe så vill du få bord måste du boka någon vecka i förväg.
Foundeboden ligger på Vanadisvägen 42 i Vasastan. De har öppet mån-lör kl. 17-23.
http://www.fondueboden.se/

5
Bild från Fonduebodens hemsida.

Du har väl inte glömt att rösta?

av stockholmfood

Nu pågår den årliga tävlingen Bäst i Stan för fullt. Gå in och rösta på dina favoriter under http://www.alltomstockholm.se/bis/#/voting En gång om dagen kan du vara med och rösta fram en finalist i 6 kategorier. Första deltävlingen pågår t.o.m. 15 oktober.

De olika kategorierna är:
Restaurang budget
Restaurang mellan
Restaurang lyx
Bästa bar
Årets nyöppning
Bästa kafé

Bilden är från ett av mina favoritställen, Koloni på Biblioteksgatan. Här serveras hälsosam och god supermat, glutenfria och mjölkfria bakverk och mycket annat. Mestadels ekologiskt och raw food. Deras rooibos cappuccino är fantastisk!
http://www.koloni.se/meny-koloni-bibliotekstan
FullSizeRender (9)

Gott att köpa med hem

av stockholmfood

Jag älskar att äta goda saker både ute och hemma. Nyligen var jag på ett pr-event och testade flera spännande nyheter. Jag föll för några riktigt goda nyheter jag vill tipsa om.

Rebel Kitchen – Supersmarrig dryck från Rebel Kitchen. En mjölkfri dryck gjord på källvatten, kokos-mjölk och sötning från naturliga nektar. Drycken finns i flera smaker och är spetsade med choklad, chai, matcha green tea och kaffe. Finns på ställen som Goodstore och Gryningen.
DSCF4004

Snacks från Planet Organic – Ekologiska och goda raw food-kakor utan gluten och kålchips i olika smaker. Passar perfekt för dig som gillar att fika med godsaker utan raffinerat socker och tillsatser.
DSCF3996

DSCF4007

Choklad från Svenska Kakobolaget – Choklad gjord på Ceylonkakao från Sri lanka. Den ekologiska Ceylonkakaon är unik och finns endast i små mängder. Chokladkakan innehåller bara kakao och socker och görs på Österlen i Sverige. Finns att köpa på utvalda ställen, bl.a. Urban Deli.
DSCF4020

Kategorier Glutenfritt, Raw food

Nytt fantastiskt koncept av Ljunggren

av stockholmfood

En del restauranger och matupplevelser gör mig lyrisk, det här är en sån.
Restaurang Ljunggren har renoverat baren i Bruno Gallerian och öppnat Råbaren. Här serveras gastronomisk raw food och sashimi på nordiska fiskar. Inte nog med det, nästan allt som serveras är närodlat och ekologiskt. De använder också fisk från bifångst, så bra!

Här beställer du smårätter, 2-4 är per person är lagom. Priset ligger på runt 80 kr/rätt. Ett tips är att beställa in flera olika rätter i sällskapet för att få smaka på så många som möjligt. Under lunchen serveras dagens raw food-rätter samt lunchmenyn från matsalen.

Råbaren har även frukost. En härlig meny med chiapudding, smoothie bowls, overnight oats, mackor och annat gott.

Baren är specialiserad på champagne och gin, ekologiskt och biodynamiskt så långt det går. Onsdag-lördag spelar DJs.

DSCF4389

I bilden –
Tom Ka med kokos, grön curry, cashewnötter och avokado.
Sous Vide 42 med lax, groddar, svartkål.
Rödbetssallad med kokos, cashewnötter och vitlök.
Sashimi på lax, hjärtmussla och torsk. Torsken serverades med en tryffelponzu och smälte i munnen.

En gastronomisk upplevelse och en lycka för smaklökarna.
http://www.restaurangljunggren.se/cafe/#cafe
DSCF4415

Kanelbullens dag

av stockholmfood

I morgon är det ingen vanlig dag för i morgon är det kanelbullens dag! Här hittar du några av mina favoriter.

Bröd & Salt – Finns på fler adresser i stan. Här bakas allt i stenugn. Jag kan varmt rekommendera mandelbullen och du har tröttnat kanel. http://www.brodsalt.se/

Friends of Adam – Grymt glutenfritt bageri i Hornstull. För 20 kr för den en rykande färsk och smarrig bulle som på bilden nedan. De har vanligtvis stängt på söndagar men håller öppet i morgon för kanelbullen http://www.friendsofadam.se/hitta-till-bageriet-i-stockholm.html

Brunkebergs Bageri – En av Stockholms bästa bagerier. Har ett härligt utbud av bullar. Bageriet på Regeringsgatan har stängt men Dalagatan har öppet. http://www.brunkebergsbageri.se/

Tösses – Klassiskt bageri som alltid levererar bullar och bröd av högsta kvalité. Hög mysfaktor! http://www.tosse.se/

Café Pascal – För dig som vill njuta av en bulle på ett av Stockholms trendigaste fikaställen. Förutom goda bullar har de fantastiskt kaffe. http://cafepascal.se/

FullSizeRender (8)

Grattis kanelbullen!

Idag öppnar nya baren på Scandic Anglais

av stockholmfood

Anglais har alltid vart ett populärt ställe att hänga på. Det är ett perfekt ställe för after work och drinkar innan en kväll på stan. Det ligger mitt i smeten vid Stureplan och läget kan inte bli bättre.

Under de två senaste månaderna har de rustat upp baren och ändrat om konceptet. Baren kommer vara öppen från morgon till kväll. Varje morgon serveras en enklare frukost och senare på dagen kan du beställa mat från barmenyn (lunch och middag). På menyn hittar du klassiska rätter som hamburgare, sallad och Biff Rydberg. Maten kostar mellan 165-245 kr.

Baren blev riktigt snygg efter renoveringen. Det är en varm och inbjudande stämning med en vacker utsikt över humlan.

http://www.scandichotels.se/Hotels/Sverige/Stockholm/Scandic-Anglais/?hotelpage=additionalfacilities&facilityid=34589
DSCF4464

DSCF4515 DSCF4551

Bästa restaurangerna i Stockholm

av stockholmfood

Äntligen är det dags för den årliga tävlingen ”bäst i stan”. Gå in och nominera dina favoriter! http://www.alltomstockholm.se/bis/#/voting
Det finns så många bra ställen att nominera. En av mina favoriter är Oaxen Slip. Fantastisk mat, underbar miljö och bra service. http://oaxen.com/slip/
DSCF7334

Middag på en av Stockholms bästa klubbar

av stockholmfood

Trädgården och Under Bron är två av Stockholms bästa klubbar.
Nu har Trädgården stängt för sommaren och flyttat in Under Bron. Här finns två dansgolv med inriktning på elektronisk dansmusik och en källarvåning med konstutställningar.

Det många inte vet är att man kan äta här. Restaurangen heter Växthuset och har 25 sittplatser. Jag åt här en kväll/natt under förra året när Tove Nilsson stod för maten. Temat för kvällen var ägg och vi åt flera fantastiska rätter under natten. Köket är öppet kl.22-03 och kvällen har två sittningar, en från kl 22 och den andra kl 01.

Kvällen/natten börjar med fördrink. Maten är en fast meny (som annonseras på plats) och som serveras ”family style”. Allt är vegetariskt och menyn anpassas efter årstiderna, precis som det ska vara.

http://www.restaurangvaxthuset.se/

IMG_5607
Bild en av de goda äggdrinkarna som serverades när jag var här förra året.

Sida 12 av 26
  • Redaktör: Lars Östling (lars.ostling@aos.se)
  • Ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aos.se
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Bud- och leveransadress: Blekholmsgatan 18, Stockholm
  • Postadress: 105 18 Stockholm
  • Org.nr: 556964-0914
  • Momsregistreringsnr: SE 556964-091401

Följ oss på

Våra appar

Tipsa oss

  • Har du tips på klubbar, evenemang, konserter eller något annat kul? Skicka ditt mejl till tipsa@aos.se. Vi kan tyvärr inte få med alla bra tips vi får.

Sälj

  • För att komma i kontakt med vår
  • säljavdelning, ta del av information samt
  • produkter, göra uppdateringar, leverera
  • annonsmaterial eller om du har funderingar
  • kring en faktura,
  • kontakta Annonsdax.
  • Telefon: 08-555 006 15
  • E-post: aos@annonsdax.se
  • Annonswebb: www.alltomstockholm.se/annonswebb