Nytt kul koncept på Södran

av stockholmfood

9-20 september kan du njuta av korv och bubbel på Södran. Det kommer finnas fläskkorv och vegetarisk sojakorv, där båda kommer med spännande tillbehör som höjer korven till ny nivå. Möter korvens sälta och must gör ett glas kall och torr Champagne eller mousserande vin. Bakom menyn står Södra Teaterns kökschef Håkan Hederstedt.

Tre av åtta korvar har vegetarisk toppning. På bubbelfronten finns både mousserande vin och olika sorters Champagne att tillgå, samt givetvis alkoholfria alternativ.

Korvmenyn serveras exklusivt i Södra Bar och endast under perioden 9-20 september. Den finns tillgänglig kvällstid alla de dagarna samt även lunchtid den 12-20 september. Datumen sammanfaller med en tillfällig stängning av Södra Teaterns restaurang Mosebacke Etablissement, som ska genomgå en mindre renovering.

Korvmeny:
Sloppy Joe – Chili, cheddarostsås, jalapeño och picklad rödlök.
Mac & Cheese – Mac & cheese smaksatt med tryffel, grön sparris och cheddarost.
Garden Dog – (vegetarisk toppning) Rödbetor, chèvre och ruccola.
Stockholmare – Potatismos, räksallad, Västeråsgurka och rostad lök.
New York – Stekt lök och surkål.
Pizza Dog – (vegetarisk toppning) tomat, mozzarella & basilika.
Chili Dog (vegetarisk toppning) – Vegetarisk chili, bönsallad och vitlöksdressing.
French Dog – Bacon, lök och lättrökt senap.

Samtliga korvar kostar 98 kr, 186 kr med mousserande och 203 kr med champagne (Taittinger Brut).

http://sodrateatern.com/mat-dryck/korv-bubbel/
aae7fcf6de93660d_800x800ar
Fotograf: Sebastian Hellström

Ytterligare en ny bra restaurang har öppnat

av stockholmfood

Christopher Ellertsson och Lukas Moderato tillsammans med brodern Robin Moderato (tidigare DeVille, Vassa Eggen och Boqueria) har öppnat en ny restaurang. Den nya restaurangen heter Carousel och ligger på Gustav Adolfs torg 20 i restaurang Naglos gamla lokaler. Snygg och pampig miljö med vacker utsikt över Operan och slottet. Perfekt ställe för affärslunch, middag och kvällshäng.

Underbart god och fräsch mat! Köket har sin bas i det rustika, råvarufokuserade spanska men gör flera avstickare på resan genom Europa med det säsongsbetonade svenska som slutdestination. Det finns gott om rätter på menyn- kött, fisk, skaldjur och vegetariskt. Favoriten var en tartar på hjort som serverades med löjrom, rotselleri och lingon. Få av rätterna innehåller gluten, och har de gluten i sig går de att få glutenfria.

Restaurangen kommer ha öppet måndag-torsdag 11.30-01.00, fredag-lördag 11.30-02.00 (Vodkabaren måndag-lördag 21-03)
www.restaurantcarousel.se

Bilder tagna av Niklas Nyman.
Carousel6_Niklas Nyman

Carousel2_Niklas Nyman Carousel1_Niklas Nyman

Ät Stockholms populäraste nudlar till förmån för Syriens flyktingar

av stockholmfood

Adam & Albin är kända för deras fantastiska nudelluncher och mat. På tisdag den 8:e september skänker de alla sina matintäkter till Röda Korset.

Nudellunchen serveras som vanligt mellan 11.30-14.00. De öppnar dessutom upp på kvällen från 16.00 -22.00 eller tills maten tar slut. På kvällen serveras en het kycklingramen, deras magiska pannkaka gjord på rågsurdeg och massa god dryck.

Notera i kalendern, gå förbi dem på Rådmansgatan 16 och bidra till en bättre värld. Lunch, mellanmål, AW eller middag. Inga bordsbokningar.

http://adamalbin.se/
IMG_9654

Äntligen!

av stockholmfood

Imorgon är det invigning av nya Urban Deli på Sveavägen 44. Restaurang, kafé, matstudio, bar, saluhall, takbar, salladsbar och mycket annat på ett och samma ställe.

Som många har sett har takbaren och kaféet haft öppet sen en tid tillbaka, men nu ryker väggarna bakom kaféet och ett helt matparadis väntar. Här kommer jag spendera många timmar!

De kommer ha öppet alla dagar i veckan från tidig morgon till sent på natten. Passa på att kolla in takbaren innan de stänger för vintern. Utsikten och stämningen är svårslagen en solig kväll.

Varje lunch har restaurangen tre nya dagens på menyn, kött, fisk eller vegetariskt. Den här goda fisksoppan med parmesan finns alltid på menyn och går att beställa hela dagen. Vill du ha något lättare kan du köpa med dig sallad från salladsbaren eller beställa mat i kaféet.

Kolla in http://www.urbandeli.org/sveavagen/ för meny och öppettider.

FullSizeRender (7)

Bästa soppköket i Stockholm

av stockholmfood

Sibiriens Soppkök är en mysig liten familjeägd restaurang med högt fokus på bra råvaror och goda smaker. Här hittar du utan tvekan Stockholms godaste och mest vällagade soppor.
De har ett stort utbud av soppor med något för alla – glutenfritt, laktosfritt, veg och lågkalori. Sopporna anpassas efter säsong och menyn ändras löpande.
Kvällstid kostar sopporna 100-150 kr, under lunchen bara 85 kr.

Restaurangen ligger på Roslagsgatan 25 i Vasastan.

Här hittar du mer info och öppettider http://www.sibirienssoppkok.se/
FullSizeRender (6)

Story Hotell har öppnat en ny restaurang

av stockholmfood

Story Hotell har öppnat en ny spännande restaurang som heter Ling Long. Här serveras asiatisk mat på nordiska råvaror. Rena och tydliga smaker kombinerade på ett kreativt sätt i en snygg miljö.

Restaurangen har öppet från morgon till kväll. Frukosten är en vanlig hotellfrukost så satsa på en lunch eller middag här. På lunchmenyn finns sallader och Bibimbaps. Beställer du Bibimbap får du välja om du vill ha vildris eller jasminris till. Ling Long är den enda asiatiska restaurangen som jag har varit på i Stockholm där du kan välja ett annat alternativ än vitt ris. Vildris är både ett nyttigare och godare alternativ enligt mig.

Fantastisk mat, trevlig personal och bra läge. Jag längtar redan till nästa besök. Kolla in http://www.ling-long.se/ för meny och öppettider.

På bilden – Bibimbap med gårdskyckling och vildris. Sallad med sotad regnbågslax, grillad hjärtsallad, avokado och misodressing.

IMG_1908

Indisk tapas

av stockholmfood

Indian Garden har precis öppnat Stockholms första indiska tapasrestaurang. Den nya restaurangen ligger på Rörstrandsgatan och är utan tvekan den snyggaste indiska restaurangen i Stockholm.

Jag testade flera rätter på menyn och allt var en fröjd för smaklökarna. Så många goda och spännande smaker! Favoriten var en vegetarisk tapas med linser, spenat och ost. De rekommenderar att man beställer minst två rätter för att bli mätt. Storleken på portionerna är vanligtvis större än de på bilderna.

De har ett stort barbord precis när du kommer in. Tanken är att du ska kunna slinka in snabbt och njuta av några tapas. Vill du sitta en längre stund kan du boka bord. Då kan du också beställa mat från den vanliga menyn med hela rätter.

De har även flera goda drinkar på menyn. Drinkar med indiska kryddor som bara går att beställa här. Drinken på bilden innehåller gin, lime, koriander, citrongräs och socker.

Hela menyn innehåller näringsdeklaration vilket gör det enkelt att beställa om du är allergisk eller vill undvika något. Så bra! Jag hoppas att fler restauranger kan ta efter det.

Kolla in http://www.indiangarden.nu/
DSCF2792

DSCF2828 DSCF2857 DSCF2863

Veckans lunchtips

av stockholmfood

Dagar som den här är det underbart att sitta ute och njuta av vädret och vad passar då bättre än att luncha på Mister French?
De har en av Stockholms största uteserveringar med en fantastisk utsikt över vattnet.

Varje vardag servers en vällagad tvårätterslunch. Det finns alltid tre dagens att välja mellan, kött, fisk eller vegetarisk. Innan serveras en soppa.

Jag har hört lite blandade recensioner om Mister French och blev positivt överraskad när jag åt lunchen här igår.
Menyn fokuserar främst på fransk brasseriemat med tonvikt på kolgrillat kött, fisk och skaldjur. I det öppna köket finns en skaldjursdisk där havets läckerheter ligger uppradade på is.

Mister French ligger i Tullshus 2 på Skeppsbrokajen. De har öppet alla dagar 11-01.
http://www.mrfrench.se/

FullSizeRender (5)

Stockholms bästa ceviche

av stockholmfood

I Hökarängen utanför stan ligger Aji y Ajo, Stockholms bästa cevicheria. Många har tipsat om den här pärlan.

Jag hade höga förväntningar men de överträffades verkligen. Maten var fantastisk! Jag åt en ceviche med smak av passionsfrukt. Så god och så många spännande smaker i varje tugga.
Cevichen finns i fem smakvarianter, några av smakerna är kockens egna och går bara att hitta här.

Ett tips om du åker hit är att beställa chicha morada till maten, en dryck gjord på lila majs, kanel, citron, socker och annat gott.

Så om du vill du få en smakupplevelse av Peru ska du åka hit. Restaurangen ligger 15 minuter med tunnelbana från stan.

http://www.cevicheriaajiyajo.se/

IMG_1670

Prisvärda pärlor

av stockholmfood

Jag satte ihop en lista till en kompis på prisvärda restauranger som jag tänkte att jag kunde dela.
Några av dem har jag skrivit om tidigare.

Ramen Ki-Mama – Fantastiskt ställe för ramen
Reggev Hummus – Bästa hummusen
Deli Mundo – Liten och god cevicheria på Ringvägen
Kalf & Hansen – Ekologiskt snabbmatställe med mat i säsong
Fang Yuan Shi Wu – Ska ha stans bästa dumplings
Amidas Kolgrill – Kändistätt ställe med kolgrillade rätter
The Green Queen – Vegetarisk street food, allt är glutenfritt
FLFL – Ett av de bästa falafelställena norr om Malmö
Légumes – Grym vegetarisk buffe

Trevlig helg!

Sida 14 av 26
  • Redaktör: Lars Östling (lars.ostling@aos.se)
  • Ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aos.se
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Bud- och leveransadress: Blekholmsgatan 18, Stockholm
  • Postadress: 105 18 Stockholm
  • Org.nr: 556964-0914
  • Momsregistreringsnr: SE 556964-091401

Följ oss på

Våra appar

Tipsa oss

  • Har du tips på klubbar, evenemang, konserter eller något annat kul? Skicka ditt mejl till tipsa@aos.se. Vi kan tyvärr inte få med alla bra tips vi får.

Sälj

  • För att komma i kontakt med vår
  • säljavdelning, ta del av information samt
  • produkter, göra uppdateringar, leverera
  • annonsmaterial eller om du har funderingar
  • kring en faktura,
  • kontakta Annonsdax.
  • Telefon: 08-555 006 15
  • E-post: aos@annonsdax.se
  • Annonswebb: www.alltomstockholm.se/annonswebb