En ny pärla har öppnat

av stockholmfood

Ett nytt fantastiskt hälsoställe har öppnat upp i Stockholm – Doktor mat.
Jag rekommenderar alla att gå hit! De har inte bara stenkoll på vad kroppen mår bra av, de serverar riktigt god och vällagad mat. Kökschefen Jessica kommer senast från stjärnkrogen Mathias Dahlgren, vilket avspeglas i de vackert komponerade och goda rätterna.

Ingredienserna i varje rätt väljs och kombineras för att optimera den positiva effekten på hälsan. Mycket fermenterat som är en av de största trenderna inom hälsovärlden.
I dryckes-kylen hittar du kallbryggda teer fyllda med antioxidanter, örtdrycker och kombucha.

Det finns ett fåtal platser inne och ute, så vill du inte köpa take-away kan det vara en idé att vara här runt 11.30.

Du hittar restaurangen på Tegnérgatan 5. De har öppet vardagar kl. 11-19, lördagar 12-18.
http://doktormat.se/

FullSizeRender (23)

EAT BAO öppnar igen!

av stockholmfood

Imorgon öppnar förra årets succéställe EAT BAO upp för sommaren. Här hittar du baos, milkshakes öl och vin.

Baos har sitt ursprung i Taiwan och består av ångkokta bröd som serveras med olika fyllningar. Brödet har en söt smak och är lätt beroendeframkallande. Konceptet känns kanske igen från New York och Momofuku som serverat baos i många år. EAT erbjuder flera varianter av baos och till det svalkande milkshakes med asiatiska smaker. En nyhet för i år är att de kommer ha glutenfria baos, lycka!

Restaurangen ligger på en skön takterrass i MOOD-gallerian. De kommer ha öppet ons-fre kl. 16-23 och bjuder på musik som spelas av en rad olika DJs under sommaren. Spana in http://eatrestaurant.se/eat-bao/

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset EAT BAO

Champagneprovning Gamla Stan

av stockholmfood

Jag har glädjen att få vara ambassadör för Greatdays, som har massa roliga upplevelser man kan göra tillsammans eller ge bort i present. Under året kommer jag testa några av deras upplevelser kopplade till mat och dryck.

Förra veckan var jag och en kompis på en fantastisk champagneprovning i Gamla Stan. Det var så intressant, kul och framförallt gott! Per som höll i kursen var grym, två timmar flög iväg.

Under provningen gick vi igenom allt man kan tänka sig om Champagne – vad det är, framställning, skillnaden mellan olika bubbel, vad som passar till osv.
Efter genomgången gjorde vi ett blindtest, där vi testade 4 olika bubbel i olika prisklasser. Vi luktade, gissade smaker, kollade på färgen och testade med ost till. Som en dröm, ost och bubbel kan vara bland det godaste jag vet.

Jag kan verkligen rekommendera alla som är intresserade av dryck att gå en provning, det är så kul att ha lite koll på vad som är vad och vad man gillar.

Provningen kan du läsa mer om och boka här https://www.greatdays.se/mat-och-dryck/champagneprovning-for-tva, priset ligger på 1 095 kr för två, eller 595 kr för en.

Jag, sommelier Per (urkorkat.nu) och favoritbubblet, Brut Nature.
IMG_7119

Flaskorna som var med i blindtestet, utom den längst till höger. Den flaskan var med för sabrering, som det går att se i toppen av flaskan.
IMG_7111

Blindtestet! Min favorit var en flaska Brut Nature, fantastiskt frisk, gott och lättdrucket. Passade så bra med cream cheese.
IMG_7092

Kategorier Gamla Stan

Sugen på att testa den senaste trenden?

av stockholmfood

Något som är hett just nu är ”hemma-hos-restauranger”. Vanliga människor med en stor passion för mat öppnar upp sina hem för gäster. Istället för att gå ut på restaurang och äta går du hem till en privatperson.

Jag har skrivit en trendspaning åt American Express / Food Conspiracy om det här fenomenet och lite annat spännande http://foodconspiracy.se/rebecca-brage-spanar-pa-gastrodemokrati/

Är du sugen på att testa en ”hemma-hos-restaurang” kan jag tipsa om en middag 26:e maj. Den kända restaurangen Strandvägen 1 flyttar in till en småbarnsfamilj i Solna. En kul variant på ”hemma-hos-restaurang” där god mat utlovas. Här kan du läsa mer om kvällen och boka bord http://stockholmgas.se/hemmahos/

Menyn för kvällen ser du här:
image002-3

Kategorier Trendigt, Utanför stan

Köttbullar!

av stockholmfood

Sugen på några riktigt goda köttbullar? Då ska du kolla in Meatballs for the People på Söder. Här serveras fantastiska köttbullar med olika goda tillbehör.

På menyn finns köttbullar på klassiskt vis med potatispuré, rårörda lingon och gurka, pasta med köttbullar och köttbullemacka. Mitt val blev en Ceasarsallad med kalkonköttbullar och parmesan för 125 kr. Riktigt mumsigt!

De har vegetariska bullar, med fisk, fågel och kött. Extra like för att alla ingredienser är 100% ekologiska och köttet KRAV-märkt.

Restaurangen har öppet lunch och middag. http://meatball.se/hem/
FullSizeRender (22)

Se hit alla vinälskare!

av stockholmfood

I Solna, 10 minuter från stan hittar du Sveriges första vinhotell – The Winery Hotel. Ett drömställe för alla som älskar vin, god mat och design.

Som namnet antyder utvecklar The Winery Hotel ett eget vin, med specialimporterade kvalitetsdruvor från Toscana. Här kan du följa druvans väg från jord till bord med en guidad tur på hotellets vinanläggning.

På hotellet kan du njuta av mat i restaurangen ”Winery Kitchen” och på ”Terreno Deli” som serverar flatbread-pizza och andra italienska godsaker.
Maten i restaurangen var fantastisk! Naturligt, närodlat och nytänkande präglar köket som ska ge relief åt vinet.
Ett tips är att beställa fisken med musslor från Bohuslän och havskräftsås, bland det godaste jag har ätit på länge!

Hotellets arkitektur speglar deras passion för vin, där det industriella möter det traditionella. Det skulle räcka med att åka hit och dricka vin i lobbyn, så snyggt är det.

Spana in hotellet här http://www.thewineryhotel.se/

IMG_6840 IMG_6863 IMG_6899 IMG_6924

Farmers Dinner på Lux Dag för Dag!

av stockholmfood

19:e maj, nästa torsdag är det Farmers Dinner på Lux Dag för Dag. Jag älskar Farmers Dinner! Senast jag var på det var i Los Angeles, där är det mycket vanligare med ”farm-to-table” som det kallas.

Lux Dag för Dag är en av Stockholms bästa restauranger, maten och miljön är fantastisk. De har Farmers Dinner några gånger om året, varje gång är det olika teman. Dessa kvällar bjuder de in våra främsta råvaruproducenter; farmare, odlare, fiskare och jägare. Gästerna välkomnas kl.19.00 för drink och presentation av farmarna, deras råvaror och kvällens meny som naturligtvis är baserad på farmarnas råvaror.

Den här dagen tar Stora Tollby gård på Gotland med sig färskpotatis, lökar, jordärtskocka, raps, vitlök och gräslök.
Stenhuse Gård tar med sig sparris, jordgubbar (beroende på väder), rabarber och lök.
Rosa skattlådan på Norrby Säteri tar med sig honung, vaktlar, vaktelägg, kalkonägg, ankägg, hönsägg och pärlhönsägg.

Under kvällen serveras en 8-rätters meny med rätter som:
– Ramslöksmacaron, vaktellever och kaprisinlagd jordgubbe
– Stekt ank- eller kalkonägg, vaktelhjärta, jordärtskocka och lök
– Karamelliserad rabarber med honungs- och yoghurtssorbet

Priset ligger på 650 kr.

Innan middagen kommer de sälja råvaror från producenterna. Så ett hett tips om du inte har möjlighet att gå på middagen, är att åka förbi Lux Dag för Dag mellan kl. 16-18 och köpa med råvaror hem.

Restaurangen hittar du på mysiga Lilla Essingen, nere vid vattnet med utsikt in mot stan.

Här kan du spana in restaurangen, läsa mer om middagen och boka bord http://www.luxdagfordag.se/

Lux-entré
Vackra stället! Det du inte ser är uteserveringen mot vattnet.

Smakfest på nyöppnade Hantverket

av stockholmfood

Förra veckan öppnade en ny restaurang upp på Östermalm – Hantverket. Det här fantastiska stället får högsta betyg både när det kommer till miljö och mat.

Inredningen och atmosfären är underbar! Häftiga tavlor på väggarna, massa gröna växter i lokalen och snygga möbler. Ägaren av restaurangen har jobbat som snickare, slöjdlärare och drivit ett inredningsföretag, vilket syns när man kliver in. Det är ett ställe man vill spendera många timmar på.

Maten var riktigt bra! Spännande smaker och fina råvaror från svenska producenter. Vårlamm från Sörmland och tupp från Skåne är rätter du hittar på menyn. Till förrätt kan jag varmt rekommendera buffelmozzarellan med grön tomat och syltade granskott. Så god!

Den höga kvalitén på maten och lokalen avspeglar sig på priserna, det är inte det billigaste stället. Men helt klart värt varenda krona för den som vill äta gott. Priserna för en varmrätt ligger på 240-305 kr. Går du hit på lunchen kommer du billigare undan, varje vardag serveras en dagens för 145 kr.

Här kan du läsa mer om restaurangen och kolla veckans lunchmeny http://restauranghantverket.se/

FullSizeRender (29) IMG_0788 IMG_0786
Sida 2 av 26
  • Redaktör: Lars Östling (lars.ostling@aos.se)
  • Ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aos.se
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Bud- och leveransadress: Blekholmsgatan 18, Stockholm
  • Postadress: 105 18 Stockholm
  • Org.nr: 556964-0914
  • Momsregistreringsnr: SE 556964-091401

Följ oss på

Våra appar

Tipsa oss

  • Har du tips på klubbar, evenemang, konserter eller något annat kul? Skicka ditt mejl till tipsa@aos.se. Vi kan tyvärr inte få med alla bra tips vi får.

Sälj

  • För att komma i kontakt med vår
  • säljavdelning, ta del av information samt
  • produkter, göra uppdateringar, leverera
  • annonsmaterial eller om du har funderingar
  • kring en faktura,
  • kontakta Annonsdax.
  • Telefon: 08-555 006 15
  • E-post: aos@annonsdax.se
  • Annonswebb: www.alltomstockholm.se/annonswebb