Restaurangmiddag hemma!

av stockholmfood

Igår hade jag middag hemma med några vänner. Vi åt en fantastisk trerättersmiddag med mat från tre av mina favoritrestauranger.

Förrätt från Bistro Bananas
– Grillad spetskål, hasselnötter, citronolja
– Krämig romansallad, rädisor, Borgholmsost, vitlök
– Fänkål, apelsin, sticklök

Varmrätt från Nytorget 6
– Tonfiskburgare med chilimajonäs och sallad
– Omelett med lax och sallad
– Stans godaste brödkorg

Efterrätt från Chokladfabriken
– Mjölkchokladbrulé, vit chokladbavarois och mörk chokladgelé
– Chokladpraliner
– Och Nespressokaffe till det

Så lyxigt! Älskar att det går att beställa mat hem från några av Stockholms bästa restauranger.

I samarbete med American Express och Foodora har jag fått ett unikt erbjudande till mina besökare. Alla som beställer mat från Foodora för minst 120 kr och betalar med American Express får 100 kr i rabatt! Erbjudandet gäller 21-28/3 och kan användas en gång. Ange koden AMEX100 när du beställer.

Foodora har samarbeten med massa bra restauranger, allt från små pärlor som Falafelbaren till lyxigare restauranger som Taverna Brillo. Spana in https://www.foodora.se/

Underbara förrätter! Den grillade spetskålen med nötter var det bästa på länge.
IMG_2538

IMG_2556 DSCF5481

Tonfiskburgare från Nytorget6.
IMG_2620

Chokladhimlen!
IMG_2659

IMG_2679

Bästa vänner som också älskar mat

IMG_2552

Lunchtips på Söder

av stockholmfood

Södermalm har så många bra restauranger! Jag blir alldeles lycklig i själen när jag hittar nya ställen som det här.

En Halv Trappa Ner är det perfekta lunchstället när du är sugen på en god och matig sallad, eller en grillad macka på det finaste surdegsbrödet. Du kan köpa med dig eller sitta här.

Varför är det så bra?
1. Du komponerar ihop din egen sallad
2. De har en bra bas. Broccoli, betor, gröna blad, rostade cashewnötter, avokado m.m.
3. Tillbehören! Varmrökt lax, tonfiskröra, halloumi och massa annat gott
4. Flera goda dressingar som chili- och tryffelmajo
5. Prisvärt. Salladerna kostar 105 kr och jag var mätt i timmar
6. Det finns glutenfritt bröd för den som inte tål gluten och vill ha en grillad macka

Öppet mån-lör.
Spana in dem här: https://www.facebook.com/Cafe-En-Halv-Trappa-Ner-486490458051199/?fref=ts

FullSizeRender (14)

Kebabernas kebabställe har öppnat

av stockholmfood

I veckan öppnade Stockholms mest hypade kebabställe M.O.A.S (meat on a stick). Jiray som driver M.O.A.S har åkt runt hela världen och testat tusentals kebaber i jakten på de perfekta recepten. Via hans Instgramkonto @kebabspotting har man kunnat följa hur han hissat och framförallt dissat snabbmat över hela världen.

Förväntningarna på M.O.A.S har vart skyhöga men verkar ha överträffats hos alla besökare. Inte en missnöjd recension så långt ögat kan nå.

Här serveras kebab på lamm, kyckling, fläsk och kalv. Välkryddat, nygrillat och nyskuret kött av hög kvalitet. Fräscha grönsaker och nybakat bröd. Underbart! Maten kostar mellan 100-160 kr.

Inte nog med att de serverar stans fräschaste kebab, de har även en dessertkebab som är framtagen i samarbete med Sveriges kändaste konditor Daniel Roos. Den här desserten är gjord med den exklusiva valrhona-chokladen och bara kolla på den får det att vattnas i munnen.

Restaurangen hittar du på Roslagsgatan 6.
Middagsöppet på vardagar, lunch och middag helger.

http://meatonastick.se/
IMG_8497

I helgen är det festival!

av stockholmfood

Och inte vilken festival som helst, korvfestivalen! Festivalen äger rum i NackaStrandsMässan lördag och söndag.

Det är en kombinerad öl- och korvfestival där korven står i centrum. Räkna med 50-60 korvutställare och ett tiotal öltillverkare.

Det går fort att ta sig hit från stan. Tar du bussen från Slussen är du här på 8 minuter. Eller så tar du båt från Nybroviken, Lidingö eller Frihamnen.

Ett tips, kom hungrig!
Här kan du läsa mer om festivalen http://korvfestivalen.wpengine.com/

Kategorier Festival, Kött

Ny mexikansk restaurang

av stockholmfood

Imorgon öppnar en ny mexikansk restaurang på Kungsholmen. Restaurangen heter Maya och ligger på Scheelegatan 2 vid Kungsholmstorg.

Maya är en crossover på det mexikanska/spanska/latinska köken. Här kommer det att serveras tacos, pimiento de padronóns, ceviche, pommes av sötpotatis, guacamole, chipotlemayo och massa annat gott. Tacomenyn får det att börja vattnas i munnen. Vad sägs om en med kungskrabba, avokado och limeaioli? Eller en med nattbakad grissida, torkad serrano, svartkål och chilimayo? Nästan allt som serveras på Maya är fritt från både gluten och laktos. Deras tacos är gjorda på majs och är helt glutenfria.

För den sötsugna finns vaniljglass, tryfflar och en rawfood-tårta med smak av Pina Colada. Underbart med restauranger som tar in alternativ till vanliga desserter! Skulle fler ställen ha rawfood-tårta på menyn skulle jag äta efterrätt flera gånger i veckan.

Lokalen är helt nyrenoverad och inredningen är snygg med en varm och välkomnande känsla. Baren går längst med väggen och det känns nästan som att vara hemma hos någon på middag.

Restaurangen kommer ha öppet varje dag för middag. På helgerna öppnar de vid kl. 13.
Kolla in Maya på Instrgam https://www.instagram.com/maya.sthlm/ eller Facebook www.facebook.com/maya.sthlm

DSCF2479
DSCF3155IMG_1336

Kaffe för finsmakare

av stockholmfood

Drop Coffee är ett av Stockholms bästa kaffeställen! Här samlas kaffeälskare, turister och Stockholmare för att njuta av nybryggt kaffe. 2014 vann de White Guides pris för årets kaffebar.

De har en stor meny med varma drycker. Allt kaffe rostas i det egna rosteriet. Är du sugen på något att äta finns enklare mat och fika. Mackor med härliga pålägg, grillade mackor och dagens varma. På morgonen serveras frukost, kaffe och macka för 70 kr.

Drop Coffee ligger vid Mariatorget, precis vid tunnelbanan (uppgång Mariatorget). Wollmar Yxkullsgatan 10.
Öppet 7 dagar i veckan från tidig morgon till sen eftermiddag.

http://www.dropcoffee.com/

1026120
1026120

En vecka för köttälskare

av stockholmfood

Ett av Stockholms trevligaste hängställen Boqueria fokuserar på kött under hela nästa vecka (7-13 mars). Det kommer att serveras kött från provinsen León och producenten Valles del Esla. Köttet som serveras kommer från oxar, det vill säga kastrerade tjurar. Det är mycket smakrikt, med något grövre fibrer och en djup röd färg.

Under veckan kommer det serveras rätter från olika delar av oxen. Det kommer finnas tapas och hela rätter att dela. Här kommer ett urval från tapasmenyn:

– Kind,chipotle, roman, portobello – 120kr
– Oxsvans med saffran och märg – 125 kr
– Manchegokorv med potatispuré och inkokt lök – 125 kr

http://www.boqueria.se/

Pressbilder för Boqueria Pressbilder för Boqueria

Foto: Kamilla Kraczkowski

Lunchtips vid Stureplan

av stockholmfood

På Birger Jarlsgatan 18, 4 trappor upp hittar du Idas Raw. En pop-up restaurang i den coolaste miljön.

Här serveras som det går att höra på namnet raw food. Det betyder att maten inte är upphettad över 42 grader. Maten är vegetarisk och mestadels ekologisk. Den innehåller inte heller något raffinerat socker, gluten eller några mejeriprodukter.

Jag åt en underbar sallad med marinerade kelp-nudlar, avokado, grönsaker och wasabidressing. Det finns alltid två olika luncher att välja mellan. Priset ligger på 120kr för en lunch.

Idas Raw serverar även fika och frukost. Chiapudding, smoothies och Acai Bowls är ett urval av vad som finns på menyn.

Lokalen är svårslagen! Känslan här är som att befinna sig i en stor, lyxig och trendig sekelskifteslägenhet. Det finns flera rum och det är ett perfekt ställe att sitta och jobba på.

Öppet vardagar 8-16. Kolla in http://www.idasrawkitchen.se/

DSCF5064IMG_1155

Fika i Bergianska trädgården

av stockholmfood

Idag cyklade jag ut till Gamla Orangeriet vid Bergianska trädgården. Vilket underbart ställe! För en sekund kändes det som att sitta på ett café på Österlen. Orangeriet är stort och ljust med vackra växter och detaljer.

Varje dag serveras några olika dagens, priset ligger på 105-135 kr. De har alltid matiga mackor att beställa. Jag åt en god och mättande macka för 65 kr med morotshummus, avokado, fänkål, picklad lök och rostade pumpakärnor. Extra plus för det goda och hemlagade glutenfria brödet. Till barnen finns pasta med köttfärssås.

För den som vill fika är det här ett drömställe. Här finns allt man kan tänka sig, från rawfood-bollar till kanelbullar. Hemlagat såklart!

I dryckesväg finns öl, vin, äppelmust, smoothies, juicer, läsk och kaffe.

Öppettider:
11.00 – 15.00 Vardagar
11.00 – 16.00 Helger

Veit Wittrocks väg 7, Universitetet.
Åka hit kommunalt: Ta tunnelbanans röda linje mot Mörby C. Hoppa av vid universitet och promenera ner mot Naturhistoriska. Räkna med en 10-minuters promenad.

IMG_1396 IMG_1401 IMG_1424
Sida 5 av 26
  • Redaktör: Lars Östling (lars.ostling@aos.se)
  • Ansvarig utgivare: Sofia Olsson Olsén
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aos.se
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Bud- och leveransadress: Blekholmsgatan 18, Stockholm
  • Postadress: 105 18 Stockholm
  • Org.nr: 556964-0914
  • Momsregistreringsnr: SE 556964-091401

Följ oss på

Våra appar

Tipsa oss

  • Har du tips på klubbar, evenemang, konserter eller något annat kul? Skicka ditt mejl till tipsa@aos.se. Vi kan tyvärr inte få med alla bra tips vi får.

Sälj

  • För att komma i kontakt med vår
  • säljavdelning, ta del av information samt
  • produkter, göra uppdateringar, leverera
  • annonsmaterial eller om du har funderingar
  • kring en faktura,
  • kontakta Annonsdax.
  • Telefon: 08-555 006 15
  • E-post: aos@annonsdax.se
  • Annonswebb: www.alltomstockholm.se/annonswebb