Råbaren på Ljunggren serverar inte bara fantastisk rå mat utan också frukost och fika.
Varje vardag från kl. 8 på morgonen serveras en härligt frukost.
På menyn finns chiapudding, nypressad juice, mackor med avokadoröra, saffransbullar och annat gott.
På Linnégatan 26 ligger Bageriet Kringlan, en pärla på Östermalm.
Kringlan serverar frukost, fika och lunch från tidig morgon till sent på eftermiddagen.
Här finns goda mackor, nygräddade bullar, sallader och soppa.
Schyssta priser, för 70 kr får du kaffe, juice och en macka.
Den mysiga lilla lokalen är trendigt inredd med en varm atmosfär.
Här hänger folk i alla åldrar, stammisar, fikasugna och kändisar.
Japp, i lördags öppnade Teatern upp i Ringens köpcentrum.
Nio av Stockholms kändaste kockar och en hyllad konditor hittar du i Ringens nya food court.
På Teatern får du en prisvärd smakupplevelse i en enkel och opretentiös miljö.
Allt var fantastiskt gott och jag kommer gå hit minst en gång varje vecka.
Några av kockarna som är med är:
Magnus Nilsson från Fäviken – Korv med bröd, tunnbrödsrulle och mosbricka. Stefano Catenacci från Operakällaren – Smårätter med inspiration från hela världen. Maximillian Lundin – Ekologisk och vegansk fastfood. Marco Baundone – Rotiserrie med kött som rostas på snurrande spett.
Letar du efter ett klassiskt julbord med hög mysfaktor? Då kan jag rekommendera julbordet på Södra Teatern. Under middagen underhåller jazzmusiker i toppklass med en blandad repertoar av härligt svängig jazz. Så trevligt! Och det är perfekt ljudvolym för att kunna njuta av musiken och prata samtidigt.
Julbordet är stort med massa hemlagat och gott på – kalla rätter, varma rätter och avslutningsvis ett dessertbord. Om inte jag räknade fel fanns det 14 olika sillsorter!
Det är två sittningar varje kväll, varje sittning börjar med glögg i foajén.
Priset ligger på mellan 495-695 kr/person beroende på vilken dag du går och vart du sitter.
Här kan du läsa mer om julbordet och se vilka jazzmusiker som spelar http://sodrateatern.com/mat-dryck/julbord/
Gillar du efterrätter och cocktails?
Då ska du kolla in American Table imorgon eller fredag.
De har ett gästspel tillsammans med Årets konditor 2013, Patrik Fredriksson och Årets bartender 2015 Dosa Ivanov från Norda Bar och Grill.
Under dessa två dagar kan du beställa deras meny där de tolkat varandras kreationer. Menyn ser fantastisk ut. http://americantablebrasserie.se/blog/menus/cocktails-desserts/
Hur gott ser inte det här ut? Precis så gott var det.
Kommendören har uppdaterat sin redan goda meny med nya rätter.
Efter ett år som amerikansk bistro fördjupar de sig ytterligare i den amerikanska matkulturen. Med barbecue som nytt inslag satsar restaurangen på att bli det självklara valet för den som är sugen på grillat.
Mina favoriter var Redneck slider med hickory pulled pork och chilimajonnäs samt efterrätten – äppelpaj med vaniljsås med bourbon fudge, crème fraiche och apple crumble.
Det blir inte mycket bättre än så.
Kommendören ligger som det går att ana på Kommendörsgatan.
Restaurangen är snyggt inredd med en skön atmosfär.
Öppet alla dagar i veckan för middag och barhäng.
I veckan var jag på Aloë i Älvsjö, en nyöppnad restaurang som har tagit Stockholmarna med storm.
Restaurangen ligger i en villa ute i ett bostadsområde i Älvsjö.
Ena delen är restaurang och den andra butik med kläder och heminredning.
Utifrån sett går inte att ana att en av Stockholms bästa restauranger döljer sig här.
Det finns två avsmakningsmenyer att välja mellan, en med 4 rätter för 695 kr och en med 7 rätter för 985 kr.
Vi festade loss med en 7-rätters.
Inte nog med det, i väntan på maten dyker det upp små bonusrätter.
Maten var fantastisk! Underbara smaker, spännande rätter och vackra kreationer.
Bäst av allt var början och slutet.
Första rätten som kom in var kikärtspizza med ansjovis, parmesan och lite annat.
Näst sista rätten var en kokossorbet med sesam, yuzu, mjölkchoklad och mango.
Finner inga ord, så bra var det.
Aloë är bokad i månader framöver, men det går att ställa sig på väntelista.
Nu i sjukdomstider är det inte helt omöjligt att få bord.
De serverar även luncher nere i butiken för en mindre summa pengar.
Menyn till den såg inte heller så dum ut.
Här är några av de rätter som serverades.
Mycket mat, helt i min smak.
Ett tips är att komma hungrig.
En av Stockholms äldsta restauranger Tennstopet firar 50 år i lokalerna i Vasastan.
Men de har funnits längre än så, sedan 1867 har Tennstopet serverat traditionell och säsongsbetonad husmanskost.
I samband med att de firar 50 år lanserar författaren Gösta Arvidsson och Carlssons Bokförlag boken ”Vi ses på Tennstopet” – en berättelse om Tennstopets historia och dess ägare, gäster och om Stockholms kulturhistoria. Boken kartlägger restaurangens historia och en del av de färgglada stamgästerna, allt från konstnärer, poeter och journalister till den vardagliga öldrickaren.
Jag älskar att hänga här, både för maten och för den härliga stämningen. Vi går ofta hit och dricker vin och kastar pil. Det är en skön och avslappnad stämning med gäster i alla åldrar.
Gillar du råbiff kan jag rekommendera den här, har man serverat en råbiff i över hundra år kan den inte vara annat är bra.
Förra veckan åt jag och några vänner middag på Miss Clara, ett boutiquehotell och restaurang i centrala Stockholm. Här serveras god mat i en härlig miljö från tidig morgon till sen kväll.
Restaurangen serverar moderna tolkningar av klassiska svenska och internationella brasserie-rätter.
Deras matfilosofi går helt i linje med vad jag gillar – så naturligt som möjligt, inga halvfabrikat, inget raffinerat socker eller mjöl.
Vad ska man äta?
Allt på menyn såg gott ut, men jag kan varmt rekommendera råbiff eller ceviche till förrätt. Anka eller röding till varmrätt och mangomousse med hallonskum och lakritsmaränger till efterrätt.
Är du sugen på något gott och uppiggande efter maten ska du beställa deras espressomartini med choklad, så god!
Stockholms bästa frukost hittar du på Pom & Flora kafé på Södermalm.
Här serveras frukost utöver det vanliga, på menyn finns rätter som:
– chiapudding med kiwi, nötter och mandelsmör
– rågbröd med fetaost, avokado och dukkah
– bananshake med mandelmjölk, kanel och mango
– rostad levain med skivad banan och nötsmör
Det som gör Pom & Flora så populärt är flera saker, förutom att allt är jättegott och vackert serverat är frukosten prisvärd och nytänkande.
Lördag-söndag serveras helgfrukost för 125 kr.
Då får du en brödkorg med två sorters bröd, scones, marmelad, färskost, pickles, skinka, salami, ost, yoghurt med rostade nötter och bär, pressad juice och kaffe eller te.
Det finns några andra alternativ också, som chiapudding och avokadomacka.
Pom & Flora ligger på Bondegatan 64.
Det är ett litet och mysigt kafé med en skön stämning.
Helgerna är ofta väldigt fulla så testa att gå hit en vardag eller var bredd på att trängas.
Är du sugen på sallad till lunch och befinner dig på Södermalm så kan du gå hit eller till deras andra ställe Pompadour, som ligger på Borgmästargatan 4.
Precis som deras frukost är lunchen vacker, god och vällagad.
Bakom STOCKHOLMFOOD står
Rebecca Brage. En foodie från Stockholm
som älskar att äta ute.
Under 10 år har Rebecca vart en flitig
besökare på Stockholms restauranger. I
april 2014 bestämde hon sig för att börja
dela med sig av sina tips och startade
STOCKHOLMFOOD på Instagram.
På STOCKHOLMFOOD får du tips på allt
från foodtrucks till finare restauranger.
Alla ställen Rebecca skriver om är
ställen hon själv älskar. Fokus ligger på
mat med bra råvaror och som ger en
smakupplevelse.