Startsida / Inlägg

Inte det minsta skräckinjagande

av gorbol

Premiären är överstökad.
Här mina intryck från matchen Varberg-Gais.

Premiäryra
Jovars. Lapp på luckan (4 461 betalande) på Påskbergsvallen och bra tryck på läktarplats. De tillresta Gais-supportrarna höll låda matchen igenom och hemmafansen bjuder alltid till.

Spelkvalité
Klart acceptabel, eller tre plus. Mycket kamp, naturligtvis, som det alltid är i en premiär, men också en hel del grannlåt. Påskbergsvallens matta höll överraskande bra.

Matchens grej
Joel Johanssons kvitteringsmål. Stenhårt uppvaktad plockade Gais-anfallaren ned bollen och i stället för att söka en frispark nöp han till direkt på volley – och fick till den där sköna bollbanan. Ett klassmål

Matchens lirare
Gabriel Altemark-Vanneryr. Stor, stark, bra på att suga in bollar, vass i luftrummet – och tvåmålsskytt. Gjorde 20 poäng i superettan förra säsongen. Det kan bli fler i år.

Floppen
Gais mittbackspar. Andreas Augustsson och Björn Andersson ser ju skräckinjagande ut, men var förvånansvärt tama. Hade stora problem med Larsson och Mellqvist längs backen – och framför allt med Altemyr-Vanneryr i luften.

TV-sändningen
Hann bara se uppsnacket (och något paussnack är det ju knappt, eftersom det då är reklam för hela pengen) och det var väl helt okej, trots allt. Lite tekniskt strul och problem med grafikskyltarna. Radarparet Jarelind-Andersson som alltid entusiastiskt och påläst. Lite mycket jidder om superettans förträfflighet. Visst, det är en häftig serie, men det behöver inte påpekas var femte minut. Brolin stabil som programledare och Lundh, på sin knarriga lundensiska, alltid hörvärd.

Prognos
Pangstart för Varberg, naturligtvis, som spelar enkelt och rakt, försvarar sig ypperligt och ställer om blixtsnabbt. Intressant med alla tidiga inlägg från en vänsterfotad höger yttermittfältare och en högerfotad vänster yttermittfältare. Har J-Södra borta i nästa match. Vinst även där och vi får börja ta Bois på allvar. Gais spelar ihop ett helt nytt lag, och här måste vi nog ha lite tålamod. Vill vara spelstyrande, vilket känns en aning märkligt med tanke på att man inte är samtrimmat – och har två snabba och löpstarka anfallare i Joel Johansson och Mohammed Abdulrahman. Möter avstigningskandidaten Degerfors hemma i nästa omgång, och där bör det bli full pott om ambitionen att bli ett lag för övre tabellhalvan ska kunna infrias.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Johan Lundin
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB