Startsida / Inlägg

Lund måste kunna besinna sig

av gorbol

En ganska låst, tillknäppt seriefinal med få riktigt klara målchanser.
1-1 mellan Assyriska och Örebro får betraktas som rättvist.
Här en rapport från händelserna på Södertälje Arena:

Matchbetyg 3
Två lag som hade stor respekt för varandra, och därför öppnades det aldrig upp riktigt. ÖSK gick inte upp i press som förväntat utan sjönk ganska lågt med sitt lag. Det innebar att Assyriska inte fick utrymme för sitt fina omställningsspel mer än vid ett par, tre tillfällen. God teknisk kvalité, ett bra försvarsspel från båda håll, en rad fina individuella prestationer – och att det var dramatik i kubik till sista spark motiverar det förhållandevis höga betyget.

Matchens grej
Alhassan Kamaras aktion i samband med ledningsmålet. ÖSK:s spetsforward är ett fysiskt monster och det visade han med all önskvärd tydlighet i duellen med Gabriel Avrohum. Kamara, eller ”Crespo” som han kallas, lyfte kraftfullt bort Assyriskas vänsterback innan han iskallt tryckte in 1-0 bakom en chanslös Robin Malmkvist.

Matchens profil
Stefan Batan. Assyriskas vänsterspringare är i hysterisk form. Löper upp och ned längs kanten i match efter match och gör många bra saker. Den här gången låg han bakom kvitteringsmålet med ett inspel, som så småningom renderade i en straff för hemmalaget – en straff som Christer Youssef förvaltade på bästa sätt.

Matchens misstag
Erik Lund – som lite märkligt fick chansen som vänsterback på Samuel Wowoahs bekostnad – gick in alldeles för hårt i närkampen med Christopher Brandeborn och orsakade en straff. Lund, med allsvensk erfarenhet från IFK Göteborg, måste kunna besinna sig i den typen av situationer.

Domaren
Dragan Banjac från Huddinge skötte sig alldeles utmärkt i en trots allt ganska snäll tillställning. Korten som delades ut var fullt motiverade.

Prognos
ÖSK har, som tung favorit, inlett seriespelet anständigt och ser alltmer komfortabelt ut med den fotboll som spelas i serien.
Närmast på programmet för närkingarna står i tur och ordning Ängelholm (h), Brage (b) och Östersund (h). Med tanke på alla konstiga resultat i upptakten ska man passa sig för att sticka ut hakan för långt, men visst luktar det full pott för ÖSK i de här tre matcherna.
Assyriska har, tillsammans med Falkenberg, varit den stora överraskningen hittills. Kan bara AFF fortsätta att vara lika disciplinerat, lika troget sin spelidé, ska man kunna behålla kontakten med toppskiktet även efter de tre nästkommande matcherna, Brage (b), Landskrona (h) och Gais (b).

  • Tjänstgörande sportredaktör: Jesper Thedéen
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB