Startsida / Inlägg

Supersummering (7)

av gorbol

Okej, då kör vi igen.
Här är omgångens…

Jubilar
David Svensson, Falkenberg. Gjorde mot Brage sitt 462:a A-lagsframträdande i FFF-tröjan och är därmed den som har spelat flest matcher för klubben. Hur den 29-årige lagkaptenen firade? Med att göra mål, förstås. Bloggen gratulerar dubbelt upp.

Tippare
Andreas Haddad. Bloggen citerar: ”Tror på tajt match, 0-0 i paus, slutresultat 1-1”. BP-anfallaren visste vad han snackade om inför mötet mellan hans gamla klubbar, Assyriska och Örebro. Mycket mer mitt-i-prick blir det inte. Kanske kommer ett badlakan på posten.

Straffstöld
David Leinar var en gigant i hemmamötet med Gif Sundsvall – men nog tusan var det straff när Öis-veteranen tog med hand i samband med en hörna? ”Han kunde ha blåst”, erkände 33-åringen efter matchen och log från öra till öra.

Straffkyla
Ljungskiles Patrick Hopkins brände en straff mot Gais i näst senaste omgången – men tvekade inte det minsta när LSK fick en ny straff mot J-Södra. Upp med bolljäveln på punkten och in med den i nätet och hur svårt kan det va, liksom? En jänkare gjord av stål.

Citat
”De spelade inte fotboll. De var ute efter att döda oss.”
Östersunds Thomas Boakye efter förlustmatchen hemma mot Varberg (1-3).
Bloggens kommentar: Aldrig en lek att möta den här seriens motsvarighet till Stoke.

Trendbrott
Falkenberg bröt förbannelsen och tog sin första seger på sju försök mot Brage. Ett bogey team mindre för hallänningarna som för tillfället skövlar det mesta som kommer i deras väg.

Nolla 1
Oscar Berglund, Gif Sundsvall. Fem raka nu. Håller den även mot ett formtoppat Ljungskile på torsdag, då försvarschefen Stefan Ålander är avstängd?

Nolla 2
Magnus Berglöf, Ljungskile. Tre raka nu. Håller den även mot ett formtoppat Sundsvall på torsdag, då det kan förväntas en anstorming utan dess like?

Mål 1
Degerfors-anfallaren Amadaiya Rennies första av två mot Ängelholm. En volleymörsare från 32,5 meter. Läcker.

Mål 2
Varberg-försvararen Erkan Sagliks 2-1-mål mot Östersund. En frisparksdyngare – utan tillstymmelse till finess – från 23,5 meter. Riktigt go.

Förarbete
Ängelholms Muamet Asanovski vände ut-och-in på hela Degerfors-försvaret innan han med en lika enkel som genial passning friställde Martin Andersen – som enkelt kunde rulla in 1-0. MFF-fostrade Asanovski är aningen ojämn – men i sina ljusa stunder direkt briljant.

Publikfiasko
179 betalande såg Ängelholm-Degerfors. Okej, Ängelholm är en hockeystad och det var VM-semifinal i hockey den eftermiddan – men etthundrasjuttinie!? Bara. För. Dålitt.

Räddning 1
Bois-keepern Bill Halvorsens reflexparad på Hammarby-mittfältaren Mikael Rynells närskott. Annars bara ”Tubby” Morton i Melchester Rovers som kunde göra såna. Du kan din Buster, va?

Räddning 2
Örebro-målvakten Oscar Jansson gjorde sig skithusstor och avvärjde Admir Aganovics friläge i toppmötet med Assyriska. Med Jansson har ÖSK äntligen fått en keeper att luta sig emot när det börjar blåsa.

Hjärnsläpp
Att gå in knallhårt i en snudd på icke-situation i eget straffområde och dra på sig en straff går att ursäkta om det handlar om en färsking med få viktiga matcher under bältet. Men herregud… Örebros Erik Lund har ju för bövelen gjort 77 matcher för IFK Göteborg och 11 U21-landskamper för Sverige.

Snällaste
Brage-tränaren Conny Karlsson. Svalde utan att blinka att hans lag åkte på två minst sagt tvivelaktiga utvisningar i bortamatchen mot Falkenberg. Conny – en fotbollens gentleman som det finns alldeles för få av nuförtiden.

Artist
Hammarbys Nahir Besara. Inte särskilt stor, inte särskilt stark, inte särskilt snabb – men vilken teknik, vilken spelförståelse – och vilket skott! En fröjd att skåda.

  • Tjänstgörande sportredaktör: Christoffer Glader
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB