Laudrup-aktion avgjorde på IP

av gorbol

En fotbollsspelares dröm?
Ett äkta hat trick.
Det gjorde Johan Bertilsson när hans Degerfors skrällde och bortabesegrade serietvåan Falkenberg med 4-2.
Här lite synpunkter på matchen på IP:

Matchbetyg 4
Riktigt underhållande mellan två tekniskt skickliga lag som båda vill rulla boll och som båda vill anfalla.
FFF klart bäst i första halvlek, då försvarsspelet fungerade snudd på klockrent och de offensiva omställningarna var lika vassa som vi vant oss vid denna vår och sommar.
Degerfors lite för omständligt före paus. Spelade rakare och mer på ett tillslag i andra halvlek och då rämnade också det som FFF-tränaren Hasse Eklund kallar för ”Kinesiska muren”.
Mot Degerfors-segern finns inte mycket att erinra även om den nog ska föras upp på tillfälligheternas konto. Falkenberg hade trots allt tre träffar i trävirket.

Matchens profil
Johan Bertilsson. Gör man ett äkta hat trick och därtill en assist är det inte så mycket att snacka om. Bertilsson är en riktigt skön fotbollstyp. Rapp, teknisk med skönt låg tyngdpunkt. Har testat allsvenskt spel med Kalmar och kan nog få chansen i högsta serien igen. Har nu gjort sju mål och delar andraplatsen i skytteligan.

Matchens grej
Bertilssons 4-2-mål. Påminde inte så lite om ett Michael Laudrup-mål mot Uruguay i VM-slutspelet -86 – om nu någon kommer ihåg det… En underbart läcker tvåfotsdribbling innan bollen enkelt rullades i mål. Klass.

Matchens tavla
FFF-keepern Otto Martler har varit dyngsäker under våren och sommaren, men Johan Bertilssons skott för 2-1 i upptakten av andra halvlek får han bara inte släppa in.

Matchens målsumpare
Seriens poängkung Victor Sköld hade öppet mål för 2-0 efter en halvtimme men brände jätteläget som Johan Svahn – hemmalagets bäste – hade jobbat fram.