Ett försvarsspel från helvetet

av gorbol

Bois mot Bois blev inte mycket till match.
Landskrona körde över ett ihåligt Varberg och vann till slut ytterst bekvämt med 5-0.
Här lite synpunkter från mötet på IP.

Matchbetyg 2
Well, det är ju alltid kul med mycket mål, men man vill ju i första hand ha spänning och dramatik. Av den varan fick vi ingenting eftersom Varbergs försvarsspel havererade fullständigt redan i första halvlek.
Ett piggt, effektivt och uppenbart spelsuget Landskrona tog vara på möjligheten att spela ut och bättra på såväl självförtroende som målskillnad.
4-0 i halvtid speglade kanske inte riktigt händelserna på planen, men spela roll – när det ena Bois bjöd frikostigt kunde det andra Bois inte göra mycket annat än att tacka och ta emot.
Av lätt förståeliga skäl mer avslaget i andra halvlek – och det blev inte direkt bättre fart när Varbergs mittback Erkan Saglik fick rött kort i 55:e minuten.
Inhoppande Fredrik Karlsson spikade slutresultatet.

Matchens profil
Alexander Nilsson. Landskronas lille stuvbit till anfallare var på ett lysande spelhumör och briljerade med kvicka fötter, fin teknik, ett snyggt mål och ett flertal läckra passningar. Samarbetet med anfallskollegan och tvåmålsskytten Fredrik Ohlsson klockrent. Nilsson fick ett par smällar i andra halvlek och gick ut i 66:e minuten.

Matchens grej
Alexander Nilssons passning i samband med Fredrik Ohlssons 4-0-mål. En liten nätt höger yttersida som friställde lagkompisen. Tippar att stenansiktet Jörgen Pettersson sprack upp på tränarbänken efter den aktionen.

Olycksfågeln
Varbergs Pierre Tillman. Drällde med bollen två gånger på egen planhalva i första halvlek – och blev straffad med två baklängesmål. Vid första tillfället gjorde Fredrik Ohlsson 1-0 och vid andra tillfället tryckte Alexander Nilsson in matchavgörande 3-0.

Domaren
Jim Pettersson, från Motala, har haft bättre kvällar, om vi uttrycker det milt. Silade mygg och svalde kameler mest hela tiden – och hur han kunde hitta utvisningen på Saglik är och förblir en gåta.

Prognos
Svårt att värdera Landskrona efter den här matchen med tanke på det svaga motståndet, men ser man till spelarmaterialet bör Bois ha goda möjligheter att kunna avancera ett par, tre hack i tabellen under hösten.
Redan på fredag väntar returmatch mot Varberg på Påskbergsvallen. Därefter åker Bois till Degerfors.
Varberg måste få ordning på försvarsspelet och det per omgående. Annars riskerar hallänningarna att trilla ned under båda strecken vad det lider. Mittbacken Erkan Saglik missar fredagens retur eftersom han är avstängd då.